Arkadaşlar, başlıktada belirttiğim gibi ben Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisiyim. Lise 3'üm. Toplam 10 Dönem okudum. 107 Kredim var. Bunlardan 36'sı alan kredisi.
1 - Düz açık öğretim lisesine geçiş hakkım var mı ?
2 - Bu işlem nasıl gerçekleşiyor ? ( Halk eğitime gittim ve "okulunuza gidip kayıt yenileme yapın + gidiceğiniz okula gidip dilekçe verin" dediler.)
3 - Toplam kaç kredi yapmam gerekiyor ?
4 - Geçiş yaptığım taktirde alan kredim ( 37 ) aynı şekilde (37) kredi olarakmı geçicek ?
Mesleki Açık Öğretim'den, Düz Açık Öğretim e geçiş mümkün mü
Re: Mesleki Açık Öğretim'den, Düz Açık Öğretim e geçiş mümkü
Merhaba,
1) Düz liseye geçiş hakkı geçen yıllarda yoktu ancak, 2011 son dönemden itiberen artık geçiş yapılabiliyor.
2) Evet görevli örgün liseye gidip başvurman gerekli. 27 Şubat - 16 Mart arası semtindeki bu okullardan birine gidip, dilekçeyi nasıl vereceğini, ne yapacağını öğrenebilirsin.
3) Geçiş yapınca alansız okuyacaksın. Toplam 192 kredi tamamlaman gerekecek. Zorunlu derslerine eklenecek derslerin hepsini bitirmen, kalan kredilerini de seçmeli derslerden sınava girip tamamlaman gerekecek.
) AÖL'e geçiş yaptığın zaman, 36 olan alan kredin silinecek ve sana 107-36= 71 ortak kredi kalmış olacak...
1) Düz liseye geçiş hakkı geçen yıllarda yoktu ancak, 2011 son dönemden itiberen artık geçiş yapılabiliyor.
2) Evet görevli örgün liseye gidip başvurman gerekli. 27 Şubat - 16 Mart arası semtindeki bu okullardan birine gidip, dilekçeyi nasıl vereceğini, ne yapacağını öğrenebilirsin.
3) Geçiş yapınca alansız okuyacaksın. Toplam 192 kredi tamamlaman gerekecek. Zorunlu derslerine eklenecek derslerin hepsini bitirmen, kalan kredilerini de seçmeli derslerden sınava girip tamamlaman gerekecek.
) AÖL'e geçiş yaptığın zaman, 36 olan alan kredin silinecek ve sana 107-36= 71 ortak kredi kalmış olacak...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Birşey daha sorucam, parayı bankaya yatırdım ben kayıt yenileme için. Okuldanda kayıt yenilememi yaptım. Okulla görüştüm düz açığa gitmek için müdürde anlamıyor dedi git düz lise ile görüş. Şimdi adım adım ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum. Yardım edermisiniz ? Ne yapmam gerek ilk nereye gidip ne almam gerekiyor.
Düz liseye gideceksin evet, semtindeki herhangi bir AÖL işlerine bakan düz liseye gidip, ben kaydımı Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nden, Açık Öğretim Lisesi'ne aldırmak istiyorum diyeceksin. Bir lise anlamıyorsa, diğerlerine gidersin, anlamayabiliyorlar bu işleri, forumda birkaç arkadaşımız da sıkıntı yaşamıştı. Onlar sana dilekçe örneği verir, veya nasıl dilekçe yazman gerektiği konusunda yönlendirir geçiş yparsın. Bankaya para yatırdıysan sorun yok, ama kaydını yeniletmeden, dekontla düz liseye başvursaydın keşke. Neyse sorun olacağını sanmıyorum...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
açık lise 1'i bitirip seneye normal liseden başlamayı düşünüyorum... verdiğiniz tarihleri geçmiş bulunuyorum nasıl olacak? birde bir yerde okudum normal lise 2 den başlamak için en az 48 kredi gerekmiş, bu kredileri bazı zorunlu dersleri geçemeyerekde doldursak oluyormu?