mezun olmak için ortak dersler

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
jisguy
Acemi

mezun olmak için ortak dersler

Mesaj gönderen jisguy » 15 Mar 2012, 01:25

aol'de 6. dönemim kredim 102.mezun olmak için 90 kredi gerekiyor bu da 3 sınava tekabül ediyo.yani 3 sınavdan da bütün kredileri alırsam ocakta mezun oluyorum.peki diyelim ingilizceden geçemedik sadece bir ders için diğer sınavı mı beklemem gerekicek 11-12 mayıs ve 27-28 temmuz sınavları dışında eylül'de falan sınav olmuyor mu?bir de 3 defa ingilizceden kalırsak muaf olduğumuzda yinede 2013 ocakta mezun olma şansım var mı?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: mezun olmak için ortak dersler

Mesaj gönderen Doçent » 15 Mar 2012, 01:34

ek sınavda oluyor eylül ayında son 30 kredi eksik kalırsa girersin sende :wink:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

jisguy
Acemi

Mesaj gönderen jisguy » 15 Mar 2012, 13:37

eylül'de olacak sınava 8 dönem ve üzeri okuyanlar için diye biliyodum.bi de 30 kredilik değil 12 kredilik ders seçilebiliyomuş doğru mu acaba ?siz girdiniz mi eylül sınavına ?18 yaş şartı falan aranıyor mu?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 15 Mar 2012, 14:05

Ben girmedim ek sınava. Bu sene gerek olur mu bilmiyorum inşallah temmuzda mezun olabilirim.

Senin 6 dönem bitti mi yoksa 6. döneme mi geçtin :?: Eğer temmuz sınavı ile 7. dönemin bitiyorsa ek sınava giremezsin diye biliyorum. Ama burada toplam dönem geçerli sanırım.

Eğer bir kişinin ek sınava girme hakkı yoksa, bir ders için ya da az bir kredi için bir dönem uzar mezuniyet.

İngilizceden muaf olursan o dersi verme zorunluluğun kalkıyor yani mezun olmaya engel değil ama muaf olduğun dersin kredisini alamıyorsun. Bunu da seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.

Şu linkte kafana takılan soruların detaylarını bulabilirsin. Bu link geçen sene arkadaşların ek sınav mücadelesi ve sürecini uzun uzun konuştuğu 45 sayfalık bir linkhttp://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... 8587c76f23
Resim

Kullanıcı avatarı
Ayşe qüL
Doçent

Mesaj gönderen Ayşe qüL » 15 Mar 2012, 14:18

kripton yazdı:Ben girmedim ek sınava. Bu sene gerek olur mu bilmiyorum inşallah temmuzda mezun olabilirim.

Senin 6 dönem bitti mi yoksa 6. döneme mi geçtin :?: Eğer temmuz sınavı ile 7. dönemin bitiyorsa ek sınava giremezsin diye biliyorum. Ama burada toplam dönem geçerli sanırım.

Eğer bir kişinin ek sınava girme hakkı yoksa, bir ders için ya da az bir kredi için bir dönem uzar mezuniyet.

İngilizceden muaf olursan o dersi verme zorunluluğun kalkıyor yani mezun olmaya engel değil ama muaf olduğun dersin kredisini alamıyorsun. Bunu da seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.

Şu linkte kafana takılan soruların detaylarını bulabilirsin. Bu link geçen sene arkadaşların ek sınav mücadelesi ve sürecini uzun uzun konuştuğu 45 sayfalık bir linkhttp://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... 4d74b380d9
Şimdi benim 6. dönemim bitti 7. dönemmimdeyim temmuzda ek sınava girebilir miyimm ????
Ve AŞK insanın alnına
dokundu

Sübhanel Rabbiyel Ala

jisguy
Acemi

Mesaj gönderen jisguy » 15 Mar 2012, 17:58

şimdi ben mayıs temmuz ve ocak sınavlarında ingilizceden kalıp muaf olursam diğer derslerden geçersem (ingilizce kredisi 2) 28+28+28=84 kredi geliyor bana.geriye mezun olmam için 6 kredi gerekiyor onu da 2013 mayıs sınavında mı vermem gerekiyor?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 15 Mar 2012, 23:25

Ayşegül sen mayıs ayında 7. dönemi temmuzda ise 8. dönemi bitirmiş oluyorsun ( tabi temmuz sınavını yaşın tutuyorsa ) yani ek sınava girme hakkın oluyor sanırım.
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 15 Mar 2012, 23:28

jisguy yazdı:şimdi ben mayıs temmuz ve ocak sınavlarında ingilizceden kalıp muaf olursam diğer derslerden geçersem (ingilizce kredisi 2) 28+28+28=84 kredi geliyor bana.geriye mezun olmam için 6 kredi gerekiyor onu da 2013 mayıs sınavında mı vermem gerekiyor?
Sanırım öyle.
Resim

Kullanıcı avatarı
Ayşe qüL
Doçent

Mesaj gönderen Ayşe qüL » 16 Mar 2012, 10:56

kripton yazdı:Ayşegül sen mayıs ayında 7. dönemi temmuzda ise 8. dönemi bitirmiş oluyorsun ( tabi temmuz sınavını yaşın tutuyorsa ) yani ek sınava girme hakkın oluyor sanırım.
Hımm anladım yaşım tutuyor girebilirim o zamn.. :) :)
Ve AŞK insanın alnına
dokundu

Sübhanel Rabbiyel Ala

gül kılıç
Doktor

Mesaj gönderen gül kılıç » 09 Nis 2012, 18:03

birlik olur ek sınav için mail atarız o zaman yaparlar inşallah.benim de girmem lazım

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön