Merhaba ben 2003 te açık liseye başladım ama çalıştığım için pek ilgilenemedim yaşım 25 .mevcut durum aşağıdaki gibi bu duruma göre en kısa ne kadar zamanda bitirebilirim?Ve 1 sene içinde yüzyüze eğitimden en fazla ne kadar kredi alabilirim.Yardımcı olan herkeze çok teşekkürler.
Okul / Alan - Bölüm : MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI
Öğrencilik Durumu : DONUK
Toplam Dönemi : 15 AOL'de Okuduğu Dönem : 11
Toplam Kredi : 99 Alan Kredi : 0
Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı? : HAYIR
Mesleki Açık öğretim lisesi yardım
Re: Mesleki Açık öğretim lisesi yardım
Merhaba, yüzyüze eğitim için hiç okula gitmediniz sanırım, alan krediniz "0" görünüyor çünkü. Yüzyüze eğitime hiç gitmediğinizi farzedersek;
1. sınıf: 30 civarı kredi
2. sınıf: 50 civarı kredi
3. sınıf: (staj + ders) 56 kredi
Alabilirsin ortalama, ders saatleri yaklaşık bu kadar. Mezun olmak için ise, öğrenci girişinde bulunan "zorunlu dersler" kısmında hiç ders bırakmayacak şekilde o kısımdaki "ortak" dersleri bitirmelisin. Yüzyüze eğitimle aldığın "alan" kredisi bölümün de, en az 130 olmalı.
Yani;
110 ortak kredi
130 alan (yüzyüze eğitim) kredisi
Toplamda: 240 kredi ile mezun olabilirsin.
Eğer yüzyüze eğitime gitme şansın yoksa, Eylül ayındaki kayıt yenilemelerde istersen düz AÖL'ye geçiş yapabilir, yüzyüze eğitim olmadan, sadece dışardan bitirme sınavlarına girebilirsin.
Alabilirsin ortalama, ders saatleri yaklaşık bu kadar. Mezun olmak için ise, öğrenci girişinde bulunan "zorunlu dersler" kısmında hiç ders bırakmayacak şekilde o kısımdaki "ortak" dersleri bitirmelisin. Yüzyüze eğitimle aldığın "alan" kredisi bölümün de, en az 130 olmalı.
Yani;
110 ortak kredi
Eğer yüzyüze eğitime gitme şansın yoksa, Eylül ayındaki kayıt yenilemelerde istersen düz AÖL'ye geçiş yapabilir, yüzyüze eğitim olmadan, sadece dışardan bitirme sınavlarına girebilirsin.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk yazdı:Merhaba, yüzyüze eğitim için hiç okula gitmediniz sanırım, alan krediniz "0" görünüyor çünkü. Yüzyüze eğitime hiç gitmediğinizi farzedersek;
Yani;
110 ortak kredi
Çok teşşekkür ederim cevapladığınız için.Mevcut duruma göre en erken 3 senedemi mezun olabilirim.Ortak kredim 99 bunu birkaç sınavda 110 yapabilirim benim merak ettiğim 1 sene içinde yüzyüze derslerden 130 kredi alabilirmiyim veya 130 a ne kadar yaklaşabilirim?Mevcut olan en kısa zamanda mezun olmak istiyorumda yüzyüze eğitimi bırakmadan devam edebilirim .AÖl ye geçmeyi düşünmüyorum
Öğrenci girişinde zorunlu olarak görünen dersler ise bunlar
DERS KODU DERS ADI DÖNEM KREDİ KATEGORİ
114 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 4 4 1 Ortak
115 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5 5 1 Ortak
116 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 6 6 1 Ortak
117 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7 7 1 Ortak
118 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8 8 1 Ortak
133 TARİH 3 3 2 Ortak
134 TARİH 4 4 2 Ortak
142 T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 2 6 2 Ortak
153 COĞRAFYA 3 3 2 Ortak
154 COĞRAFYA 4 4 2 Ortak
168 GEOMETRİ - 1 1 2 Ortak
169 GEOMETRİ - 2 2 2 Ortak
242 YABANCI DİL - 3 3 2 Ortak
243 YABANCI DİL - 4 4 2 Ortak
403 DİL VE ANLATIM 3 3 2 Ortak
404 DİL VE ANLATIM 4 4 2 Ortak
405 DİL VE ANLATIM 5 5 2 Ortak
406 DİL VE ANLATIM 6 6 2 Ortak
407 DİL VE ANLATIM 7 7 2 Ortak
408 DİL VE ANLATIM 8 8 2 Ortak
413 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 Ortak
415 TÜRK EDEBİYATI 5 5 2 Ortak
416 TÜRK EDEBİYATI 6 6 2 Ortak
417 TÜRK EDEBİYATI 7 7 2 Ortak
418 TÜRK EDEBİYATI 8 8 2 Ortak
470 MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 1 3 1 Ortak
471 MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 2 4 1 Ortak
491 TRAFİK VE İLK YARDIM BİLGİSİ 1 5 1 Ortak
492 TRAFİK VE İLK YARDIM BİLGİSİ 2 6 1 Ortak
İlk önce şunu söyleyeyim, hiç yüzyüze eğitim görmediysen, 3 sene kesin eğitim görmen şart, çünkü 1 senede 130 kredi kazanamazsın. Yukarıdaki iletimde de yazdığım gibi, 1, 2 ve 3. sınıflarda kademe kadame kredi kazanılıyor ve 3 senenin toplamı olarak 130 kredi alınıyor. Yani bunu 1 seneye sıkıştırmak imkansız. Dolayısıyla 2012-2013 eğitim sezonuyla eğitime başlarsan, 3 sene sonra mezun olabilirsin en erken.
Zorunlu derslerin de baya varmış, zorunlu derslerin olması demek, isterse kredinin 500 olsun mezun olamamak demektir. Uzunca lisete halinde yazdığın zorunlu derslerinin sınavına kesin girip, o dersleri ya geçmeli, ya da 3 kez kalarak muaf olup kurtulmalısın. Aksi halde 110 ortak kredi toplamak işe yaramaz.
1. şart zorunlu dersler bitecek.
2. şart yüzyüze eğitim derslerinin hepsi 3 yılda başarılıp, 130 kredi kazanılacak.
3. şart toplam (yani ortak+yüzyüze eğitim kredisi) 240 veya üzeri olacak.
Böylece mezun olabilirsin...
Zorunlu derslerin de baya varmış, zorunlu derslerin olması demek, isterse kredinin 500 olsun mezun olamamak demektir. Uzunca lisete halinde yazdığın zorunlu derslerinin sınavına kesin girip, o dersleri ya geçmeli, ya da 3 kez kalarak muaf olup kurtulmalısın. Aksi halde 110 ortak kredi toplamak işe yaramaz.
1. şart zorunlu dersler bitecek.
2. şart yüzyüze eğitim derslerinin hepsi 3 yılda başarılıp, 130 kredi kazanılacak.
3. şart toplam (yani ortak+yüzyüze eğitim kredisi) 240 veya üzeri olacak.
Böylece mezun olabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Peki eylül ayındaki kayıt yenilemede açık meslek lisesinden açık öğretim lisesine geçersem aldığım krediler sıfırlanırmı ve açık liseyi kaç senede bitirebilirim ? 99 kredim var mezun olmak için 192 isteniyor galiba bu krediyi ne kadar sürede alabilirim ve aldığım zaman mezun olabilirmiyim yoksa yine 4 sene beklemek zorundamıyım?
Hayır, aldığın krediler sıfırlanmaz, belki çeşitli sebeplerle birkaç kredi düşer - veya artar ama genel itibariyle sabit kalır kredilerin. 99 kredin AÖL'ye geçerse, geri kalır 93 kredin, dolayısıyla seneye Ocak, Mayıs ve Temmuz sınavlarından full yaparsan 90 kredi alır, sonunda da yaz bitiminde ek sınav yapılırsa da, mezun olabilirsin. 4 sene beklemene gerek yok.ahmet25 yazdı:Peki eylül ayındaki kayıt yenilemede açık meslek lisesinden açık öğretim lisesine geçersem aldığım krediler sıfırlanırmı ve açık liseyi kaç senede bitirebilirim ? 99 kredim var mezun olmak için 192 isteniyor galiba bu krediyi ne kadar sürede alabilirim ve aldığım zaman mezun olabilirmiyim yoksa yine 4 sene beklemek zorundamıyım?
Şuan MAÖL öğrencisisin ve kaydın "donuk veya silik mi?" yani, 12-13 Mayıs sınavlarına girdin mi, eğer girmediysen, önümüzdeki Temmuz sınavı için Haziran'da kayıt yenile, MAÖL okudğun için Temmuz sınavında 40 kredilik ders seçer, o derslerin sınavına girersin, sonra Eylül'de düz AÖL'e geçince, kredin 99 değil, Temmuz'da kazandıklarınla çok daha fazla olur ve seneye mezun olma şansın artar. Eğer Temmuz (3. dönem) sınavı için kayıt yenilersen, buraya da kopyaladığın tüm "ortak" dersleri eksiksiz seç. Geri kredi kalırsa, diğerlerini de kolay seçmeli derslerden seç...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk