Açık öğretim 1 sınıf donuk öğrenciyim. mesleki açık...

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nisan_can

Açık öğretim 1 sınıf donuk öğrenciyim. mesleki açık...

Mesaj gönderen nisan_can » 13 Eyl 2008, 00:31

Merhabalar.

Ben açık öğretim lisesi genel kültür 1.sınıf öğrencisiyim. yeni kayıttan sonra 1.sınavlara girdim. fakat 2. dönem için kayıt yenileme ücretini zamanında ödemediğim için sınavlara giremdim ve dolayısıyla donuk öğrenci sayıldım.

Soru 1) bu yıl ben kayıt yenilememi yapacağım yeni kayıt mı?
2) kayıt yenilersem şayet 1.sınıf derslerimi alacağım yoksa 2.sınıf mı? ( bu arada 1.dönem dersleri hepsi başarılı)

3) ben mesleki açık öğretim lisesi bölümüne geçiş yapmak istiyorum. ben kayıt yenileme yaptıktan sonra genel kültürden mesleki açık öğretim tıp sekreterliği bölümüme geçiş yapabilirmiyim.

4)mesleki açık öğretim lisesinde hafta da kaç gün yüz yüze eğitim var bilginiz varmı?

Şimdiden sizlere çok teşekkür ediyorum. sorularım biraz fazla oldu kusuruma bakmayın. detaylı açıklamalarınızı bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
MeteHAN
Site Admin

Re: Açık öğretim 1 sınıf donuk öğrenciyim. mesleki açık...

Mesaj gönderen MeteHAN » 13 Eyl 2008, 00:38

1) Kayıt yenileme yapacaksınız.
2) 2. dönem derslerini seçeceksiniz.
3) Meslek Lisesine geçiş yapabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki açıklamaları okuyunuz.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN AÇIK MESLEK LİSESİNE GEÇMEK İSTEYENLER İÇİN DUYURU!

Açıköğretim Lisesinde kayıtlı Öğrecilik durumu ‘’AKTİF’’ veya ‘’DONUK’’ olan öğrencilerden Mesleki Açıköğretim Lisesine geçmek isteyenlerin kayıt ücretlerini yatırarak dilekçe göndermeleri istenmişti, bu işlemin yapılabilmesi için genel lise kısmının da banka hesapları açtırıldı, çok sayıda öğrencimizin yanlış ücret yatırdığı tespit edildiği için genel lisenin banka hesabı kapatıldı şu an genel liseye kayıtlı öğrencilerden öğrencilik durumu ‘’aktif veya donuk ‘’ olanlar kayıt ücreti yatıramamaktadırlar. Bu öğrencilerimizin işlemleri şu şekilde yapılacaktır;
Kayıt yenileme ücreti yatırılmadan ekteki dilekçe doldurulup Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilecek,
Öğrencinin dilekçesi müdürlüğümüz tarafından değerlendirilip, meslek lisesine kayıt işlemi yapıldıktan sonra irtibat bürolarından kayıt yenileme yapılacak.
Dilekçe örneği için tıklayınız.

(Not: Dilekçeler (0312) 497 40 61 ‘e faks çekilebilir.)

Tasdikname almış öğrenciler, meslek lisesinde alan değiştirecekler öğrenciler ile Öğrencilik durumu ‘’SİLİK’’ olan öğrenciler önce kayıt yaptırıp sonra dilekçe gönderecek. Dilekçe örnekleri kayıt kılavuzu ekinde vardır.
Mesleki Açıköğretim Lisesine yeni kayıt ve kayıt yenileme yaptıracak öğrencilerden halen askerde olan öğrenciler bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıtları alınacak, kayıt evraklarına askerde olduklarına dair belge eklenecek.
3 yıllık sisteme yeni kayıt alınırken yüz yüze eğitim verecek okul sistemde sorulmuyor bu tip öğrencilerimizin isimleri okullarına ek liste yapılarak gönderilecektir. 4 yıllık sisteme kayıt yaptıran öğrencilerin okullara göre listeleri sistemden alınabilir.
4 yıllık sistemde Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi gibi tanımlamalar yer almamaktadır. 4 yıllık sisteme yeni kayıt alınırken önce ‘’Mesleki Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık’’ okul seçilecek daha sonraki sayfada çıkan 27 alan’dan öğrencinin istediği alan seçilerek kayıt alınacaktır.

4) Genelde Hafta sonları 3. dönemden itibaren 2 gün yüz yüze eğitim verilmektedir.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön