Kolanın yararları!

Herşey serbest...
Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Kolanın yararları!

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Oca 2012, 17:21

Yazı biraz uzun oldu ama kendi sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı için lütfen okuyun...

TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN:
Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve
sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela başındaki lekeleri yok
edecektir.
KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN :

Arabanın tamponunu Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin
içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.
AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN :

Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün
çapak yok olsun.
PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN :

Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı
cıvatayı
uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek
ve çıkacaktır.
ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN :

Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın,
Deterjanı
ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-
cola yağ
lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.
Ayrıca ; Araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz , polen, yapışkan maddelerin çıkarılmasıen iyi madde COCA COLA + PEPSI ''dir.

Koca bir parça bifteği kolaya yatırın. 2 gün Sonra yok olduğunu göreceksiniz. Bunu çöpe atacağınız her türlü meyve sebzeye de uygulayabilirsiniz. Çöp öğütücü masrafından tasarruf.tuvalete bir kutu kolayı dökün. Bir saat kalsın,sonra sifonu çektiğinizde yüzeyde herhangi bir leke kalmadığını göreceksiniz. Arabanızın tamponundaki pasları kola ile kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Aynı işlemi pillerin uçlarındakipaslanmada da uygulayabilirsiniz.Dolap sürgüleriniz çalışmıyorsa, kola ile inceltebilirsiniz. Elbisenizde çıkmayan leke varsa üzülmeyin.kola dökün ve deterjanla yıkayın. Bembeyaz olacaktır. Kola üreticileri taşıyıcı kamyonlarının motorlarını temizlemek için 20 yıldır kola şurubukullanmaktadırlar.Burada anlatılanlara inanmadıysanız denemesi bir cola parasıdır.Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi veya Cola Turka vb . yeterli
* * *
Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur. Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız KARBONDİOKSİT...!
2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek",diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur . Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.
Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola''in iine koyun ve 10 gün sonra bakın... Diş 10 günde büyükoranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır ...

Bir litre kolalı içecek yaklaşık 400 kalori eşdeğeri şeker, 0,15 gram kafein değişik miktarlarda renk veren maddeler, orijinal tadı sağlayan kola özü ve esas önemlisi gazlı içecek olmasını sağlayan fosforik asit içeriyor. Yakın zamanda yayımlanan bütün araştırmalar başta çocukluk çağı olmak üzere büyük yaş gruplarında şişmanlık ile kola tüketimi arasında önemli bir bağlantı olduğunun üzerinde duruyor.

Kolalı içecekler bir taraftan kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten, dolayısıyla insülin hormonunu arttırarak vücudun yağ depolamaya yönelmesine yol açan yüksek miktarda şeker içermesi nedeniyle, diğer taraftan süt ve süt ürünleri gibi sağlıklı beslenmenin temeli olan içeceklerin yerine geçtiği için şişmanlık riskini oluşturuyor.

Bunların dışında kola içme alışkanlığının fast food beslenmeye eşlik ettiğini ve kola ile birlikte daha fazla yemek yendiğini biliyoruz. Bu nedenle çocukluk çağı şişmanlığı ve buna bağlı şeker hastalığının önemli bir sotun haline geldiği ABD'deki çocuk sağlığı otoriteleri çocukların kolalı içeceklerden uzak tutulmasını öneriyor.

Kola ve kemikler

Kolalı içeceklerin esas zararlı etkisi ise kemikler üzerinde oluyor. Bundan 3 yıl önce Amerikan Tabipler Birliği'nin Çocuk Sağlığı Dergisi'nde kolalı içecek alışkanlığının lise öğrencisi kızlarda kemik kırıkları sıklığını 3 kat arttırdığını gösteren bir araştırma yayımlandı. Daha önce benzer yazılar yayımlayan bu araştırmacı, kolalı içecekler içindeki yüksek miktardaki fosforun kan fosforunu yükselterek kemiklerden kalsiyum kemiren paratiroid hormonu düzeyini arttırdığını ve bir süre sonra kalsiyumu azalan kemiklerin sağlamlıklarını yitirdiklerini öne sürdü.

Tıp literatüründe bu gözlemi destekleyen başka insan çalışmalarının yanı sıra benzer etkinin farelerde olduğunu gösteren araştırmalar da yayımlandı. Daha önce belirttiğimiz gibi kola içme alışkanlığı en önemli kalsiyum kaynağı olan süt ve süt ürünlerinin tüketimini azaltıyor ve ergenlik döneminde günde 800-1200 mg. olan kalsiyum ihtiyacının karşılanmasını önleyerek de kemik sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

Bunların dışında kolalı içeceklerin böbreklerden kalsiyum atılımını arttırdıkları, mide mukoza hücre döngüsünü bozduğu, diş çürüklerini belirgin bir şekilde arttırdığı, aşırı içilmesinin kas hastalığına (hipokalemik miyopati) neden olduğunu gösteren raporlar yayımlandı.

Şimdiye kadar kolalı içeceklerin insanlar için yararlı olduğunu gösteren bir araştırma yayımlanmadı. Hiç kuşkusuz kolalı içecekler sigara gibi insan sağlığını doğrudan ve tehlikeli bir şekilde etkilemiyorlar ama bu onların masum olduğu anlamına gelmiyor.

Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: Kolanın yararları!

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Oca 2012, 17:27

Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz.
Kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker
miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur.
Yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür
kan basıncınız yükselir.
Karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.
Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı oooooin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
vücutta depolanmış kalsiyummagnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)...

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 18 Oca 2012, 17:28

KOLAYI BIRAKALI 3 SENE OLDU ALLAHA SUKUR COK NADIR ICIYORUM COCUGUMADA ICIRMIYORUM EVIMEDE ALMIYORUM TESEKKURLER PAYLASIM ICIN ICMEYEN COK NADIR INSAN VARDIR BENIM GIBI :)

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Oca 2012, 17:30

Ben ne zaman bıraktığımı hatırlamıyorum bile :P
Arada kaçamak yaptığım oluyordu çevre baskılarına dayanamadığım için ama artık kesinlikle reddediyorum :) ;)

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 18 Oca 2012, 17:35

:) BEN SABAH NAMAZINDA AC KARINLA BIR BARDAK COLA ICMEDEN GERI UYUYAMAZDIM.SIMDIDE COK NADIR MISAFIR GELDIGINDE FALAN ISTE AMA ONCEDEN TIRYAKIYDIM BU KONUYADA COK NADIR KISI YORUM YAPAR YAGMUR ICMEYEN YOK CUNKI :(

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 18 Oca 2012, 17:44

Kola içmeden uyuyamayanlarda mı var ya :)
Gerekirse kimse yorum yapmasın ablacım.. Ben bu konuyu insanlarla yüzyüze de konuşuyorum , hep duyduklarım... ' ya ya çok zararlı ama napalım kolasız olmuyor işte... Alışmışız bırakamıyoruz'.. Böyle diyorlar...
Gene de vazgeçmek yok ;)
Biz azimkar Türk insanıyız unuttun mu ? :P
Diyorum ya gerekirse kimse yorum yapmasın şu konuyu açıp iki satır birşey okusalar mutlaka akıllarına takılacaktır...Çok bariz içtiğin gibi anında gözle görülür bir etkisi olmadığı için kolanın zararları çok düşünülmüyor... Ama bence gayet ayrıntılı bir şekilde düşünülmeli !

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 18 Oca 2012, 17:54

:( haklısın canım

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Oca 2012, 19:11

Şahsen kola içiyorum ve yıllardır çok şükür bir zararını hissetmedim. Bence kolaya gelene kadar, sağlıksız ortamlarda üretilen onlarca çeşit gıda alıyoruz ve onları hiç sorgulamıyoruz. Kolanın meşhur üreticisine karşı milliyetçi duygularla yapılan bir karalama kampanyası bence bu kolaya karşı yürütülen...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

cedric
Doktor

Mesaj gönderen cedric » 19 Oca 2012, 19:51

gece geç saatlere kadar ders çalıştınız çünkü ertesi gün sınavınız var. gece fazla uyuyamadınız sabah evden çıkarken 1 bardak kolaya 1 tatlı kaşığı nescafe katın için. gözleriniz açılacaktır. gün boyu 2 saat te bir tekrarlayın

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 22 Oca 2012, 23:21

Yıllardır kola fanta gazoz içmiyorum. Çok çok nadir bir iki yudum içmişimdir ama artık ikramları bile reddediyorum onun yerine su rica ediyorum. Şu an alıştım ya bazen 1 yudum gazoz alayım bana zevk yerine bi tuaflık veriyor. Halimden de gayet memnunum :D Bu arada yağmur yazını okumadım :mrgreen: Sadece göz gezdirdim :D
Resim

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 04 Haz 2012, 00:44

Ben kola içmem ama canım çekiyor bazen içiyorum. Yılda belki iki bardak.

KashmiriaN
Doktor

Mesaj gönderen KashmiriaN » 04 Haz 2012, 02:39

konuyu gormeden hemen once 1 vardak kola ıcmıstım. bunları okuduktan sonra 1 bardak daha dolduruyorum (((((:

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 04 Haz 2012, 02:51

Paylaşım çok güzel.Yalnız kolada kafein olduğu için uyutmaz insanı siz nasıl bir bardak içipte uyuyorsunuz anlamıyorum.
Gazozda bunun kadar zararlımı acaba gazozda kafein yok ama en fazla zararı veren asit galiba.

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 04 Haz 2012, 02:53

kola zararlı ama yine severim
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 04 Haz 2012, 03:07

KashmiriaN yazdı:konuyu gormeden hemen once 1 vardak kola ıcmıstım. bunları okuduktan sonra 1 bardak daha dolduruyorum (((((:

Abiiiiiiiiiiiiiiiiii ))))))))))))))))

“Serbest Kürsü” sayfasına dön