Onikinci(12.) Sınıfı Açık Lisede Okumak İstiyorum Sorularım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mkara

Onikinci(12.) Sınıfı Açık Lisede Okumak İstiyorum Sorularım

Mesaj gönderen mkara » 19 Haz 2012, 00:44

Öncelikle Mehaba Arakadaşlar Size Bazı Sorularım Olacak;

-Ben düz lise öğrencisiyim (12. Sınıfa Geçtim)
-Dokuzuncu(9.) sınıftan 1 sorumlu dersim var (yabancı dil)
-Üniversiteye hazırlık için onikinci(12.) sınıfı açık öğretimde okumayı düşünyorum (Malum düz lise ile dershane bir arada yürümüyor)
-Şimdi sorularıma geçiyim;

*Üniversite sıvanında verilen okul puanı açık lisede daha mı yüksek?
*Dokuzuncu(9.) Sınıftan olan sorumluğum açık liseyi nasıl etkiler veya açık lisede vermek zorundamıyım
*Aşağıda düz lisedeki notlarım ile okulu uzatmadan mezun olabilir miyim? (Normal çalışma ile)

Dokuzuncu(9.) Sınıf Notlarım
Resim

Onuncu(10.) Sınıf Notlarım
Resim

Onbirinci(11.) Sınıf Notlarım
Resim

Cevaplar İçin Şimdiden Çok Teşekkür Ediyorum

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

emrahk
Onursal Üye

Re: Onikinci(12.) Sınıfı Açık Lisede Okumak İstiyorum Sorula

Mesaj gönderen emrahk » 19 Haz 2012, 02:08

Merhaba,

1) Özellikle yeni sistemde AÖL ve diğer lise türleri arasında OBP yani okul puanı farkı hiç kalmadı. Yani Fen lisesi mezunu da, açık lise mezunu da örneğin 80 diploma notu alırsa, aynı okul puanı gelecek. Dolayısıyla açık lisenin örgünlere bir avantajı yok. Ama yanlış bilinen birşey olan dezantajı da yok.

2) 9. sınıfta sorumlu olarak kaldığın ders, AÖL'de karşına çıkacak ve sınavlarına girip başarman, ya da muaf olman gerekecek. (Sen bu dersten şuan ki lisen de kaldığın için 1 veya 2 kere açık lise sınavına girip başaramazsan muaf olur, dersin zorunluluğundan kurtulabilirsin)...

3) Sadece 9. sınıftaki tek dersin kaldıysa alttan, bu sene rahat bitirirsin AÖL'yi...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

mkara

Mesaj gönderen mkara » 19 Haz 2012, 04:12

emrahk yazdı:Merhaba,

1) Özellikle yeni sistemde AÖL ve diğer lise türleri arasında OBP yani okul puanı farkı hiç kalmadı. Yani Fen lisesi mezunu da, açık lise mezunu da örneğin 80 diploma notu alırsa, aynı okul puanı gelecek. Dolayısıyla açık lisenin örgünlere bir avantajı yok. Ama yanlış bilinen birşey olan dezantajı da yok.

2) 9. sınıfta sorumlu olarak kaldığın ders, AÖL'de karşına çıkacak ve sınavlarına girip başarman, ya da muaf olman gerekecek. (Sen bu dersten şuan ki lisen de kaldığın için 1 veya 2 kere açık lise sınavına girip başaramazsan muaf olur, dersin zorunluluğundan kurtulabilirsin)...

3) Sadece 9. sınıftaki tek dersin kaldıysa alttan, bu sene rahat bitirirsin AÖL'yi...
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız...

Edit:
noxx yazdı:sen çok rahat bitirirsin dersaneyede gidersin sorun etme
Sizede çok teşekkür ederim... inş hayırlısı
En son mkara tarafından 20 Haz 2012, 04:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

noxx

Mesaj gönderen noxx » 19 Haz 2012, 06:46

sen çok rahat bitirirsin dersaneyede gidersin sorun etme

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön