SGK & ÖĞRENCİLİK HAKKI

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
hsynbrgz
Çırak

SGK & ÖĞRENCİLİK HAKKI

Mesaj gönderen hsynbrgz » 27 Haz 2012, 18:49

Arkadaşlar ben maöl 12.sınıf okuyorum 3. dönem kaydımı yeniledim.Babam bundan 12 sene önce vefat etti ondan kalan maaşı alabilmek için okuldan (maöl işlerine bakan okuldan) her sene okuduğuma dair belge alıp maaşı almaya devam ediyordum fakat bu sene maöl de okuduguma dair aldıgım belgede ''12.dönemi tamamladıgı için öğrencilik hakkından faydalanamaz'' yazıyor size sorum şu 1.öğrencilik hakkından kasıt nedir 2.ben bu belgeyle tekrar babamın maaşını alabilirmiyim?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

emrahk
Onursal Üye

Re: SGK & ÖĞRENCİLİK HAKKI

Mesaj gönderen emrahk » 27 Haz 2012, 20:19

Merhaba, öğrencilik hakından faydalanamazdan kasıt, belli dönemi geçen öğrenciler lise öğrencisi olarak faydalandığı haklardan faydalanmasının sınırına gelmiş demektir. Bu da öğrenci kağıdında yazdığı gibi azami 12 dönemdir. Ancak bu haklar genelde indirimli ulaşım kartı gibi haklar oluyor genelde. Aslında öğrenci belgende bu yazı yazmasa kesin hiçbir şey olmazdı. Çünkü 12 dönem ile senin sosyal haklarının ilgisi yok. Ama sırf o yazıyı görüp sorun çıkarırlar mı bilemiyorum. Sorun çıkarırlarsa il veya ilçe Milli Eğitim Müsürlüğü'ne gidip durumunu anlatırsan yardımcı olacaklardır...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

hsynbrgz
Çırak

Re: SGK & ÖĞRENCİLİK HAKKI

Mesaj gönderen hsynbrgz » 27 Haz 2012, 21:21

emrahk yazdı:Merhaba, öğrencilik hakından faydalanamazdan kasıt, belli dönemi geçen öğrenciler lise öğrencisi olarak faydalandığı haklardan faydalanmasının sınırına gelmiş demektir. Bu da öğrenci kağıdında yazdığı gibi azami 12 dönemdir. Ancak bu haklar genelde indirimli ulaşım kartı gibi haklar oluyor genelde. Aslında öğrenci belgende bu yazı yazmasa kesin hiçbir şey olmazdı. Çünkü 12 dönem ile senin sosyal haklarının ilgisi yok. Ama sırf o yazıyı görüp sorun çıkarırlar mı bilemiyorum. Sorun çıkarırlarsa il veya ilçe Milli Eğitim Müsürlüğü'ne gidip durumunu anlatırsan yardımcı olacaklardır...
TEŞEKKÜR EDERİM.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön