merhaba arkadaşlar
BEN BİR arkadaşımın sorunu hakkında danışacaktım kendisi 9.sınıfı örgün okudu ve hiç ara vermeden aol devam etti toplamda 6 dönem okumalı ve hiçbir dersten kalmazsa toplamda 180 kredi toplayacak sadece 2 kredilik bir dersten kaldı 4.döneminide bitirdi 2 dönemi kaldı yanlız kredi bilgilerinde toplanm kredi 184 yazıyor şuan 118 kredi toplamış yani en fazla 180 kredi toplayabilir ama 184 yazıyor hiç birşey anlamadık yardımcı olurmusunuz teşekkürler
kredi
Re: kredi
Çağrı uzun zamandır gözükmüysun forumda, iyisindir umarım. Soruna gelirsek, arkadaşın 4 dönemde 118 kredi toplasa da, toplam kredi sinde görünen fazladan 66 kredi, önceden okuduğu örgün lisede lise 1'de geçtiği derslerin krediye çevrilmiş hali oluyor. Dolayısıyla ortada karışık bir durum yok. Örgünde ve AÖL'de geçtiği tüm dersler 184 kredi etmiş. Az bir kredi eksiği kalmış ama mezun olması için toplam dönemini 8'e tamamlaması da gerekiyor... 

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
İyiyim Çağrı sen de sağol. Coğrafya okuyorum. Coğrafya zor bir bölüm açıkçası. Üst sınıflarda çok daha zor olacağı kesin. Tarih bölümü de zordur tabi. Ayrıca 2012-2013'ten itibaren Fen Edebiyat Fakültelerine bağlı Tarih, Coğrafya, Felsefe vs.. vs.. bölümlerine kaydolanlar öğretmen olamayacak. Dolayısıyla arkadaşın eğer Coğrafya düşünüyorsa ve öğretmen olmak istiyorsa eğitim fakülteleri dışındaki Coğrafya programı olan üniversiteleri tercih etmesini önermem...çağrı yazdı:EMRAH HOCA BU COĞ. BÖLÜMÜ KONUSUNDA NE DERSİNİZ
BI AKRABAMIZ O BÖLUMU DUŞUNUYOR AMA OKUNMASI BIRAZ SIKINTILI
DİYE BILIYORUM SIZ YANILMIYORSAM OKUYORDUNZ TARİH Mİ ?
COĞRAFYA BÖLÜMÜ MÜ DAHA RAHAT
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
ama bu galiba unv.hocalık yapan ları bıle etkıleyecek bır durum
ama bu şekilde olursa sözel bölümünden tercıh vermek ısteyen öğrencıler ne yapacak
pekı bu konuda resmi bı açıklama var mı?ben dudum bunları ancak bır takım protesto ve tepkılerle geri adım atıldı dıye bılıyordum bu nasıl olur ya
ama bu şekilde olursa sözel bölümünden tercıh vermek ısteyen öğrencıler ne yapacak

Üniversitelerde hoca olacakları değil, lise ve ilköğretimlerde öğretmen olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Protestolar başlayınca kısmi geri adım attılar ama sadece 2011 ve önceki kayıtlılar için formasyon hakkını devam ettirme kararı aldılar. Yani geçen sene ve önceki yıllarda yazılanlar öğretmen olabilecek. Ama bu sene yani 2012-2013 eğitim yılından sonra kaydolanlar artık öğretmen olamayacak...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk