AçıkÖğretim Lisesinden Akşam Lisesine Geçiş Yardım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
bulent.peace
Çırak

AçıkÖğretim Lisesinden Akşam Lisesine Geçiş Yardım

Mesaj gönderen bulent.peace » 07 Tem 2012, 01:53

Merhaba arkadaşlar ben AÖL öğrencisiyim kredim 101 akşam lisesine geçmeyi dusunuyorum son sınıfı aksam lısesınde okumak ıstıyorum 144 kredı gerekıyormus 2 sınavda alırım ancak benım sorum şu ? Benım alanım yok ve sayısal derslerım ıyı olmadıgından dolayı matematık geometrı yabancı dıl derslerını hıc secmedım ne muaf oldum ne de gırdım sımdı ben aksam lısesı son sınıfa gecıste hangı derslerı alcam bu dersler bılıyorusnuz kı zorunlu nasıl olacak bılmıyorum bılen gıden fıkrı olan var mı ?

noxx

Re: AçıkÖğretim Lisesinden Akşam Lisesine Geçiş Yardım

Mesaj gönderen noxx » 07 Tem 2012, 07:49

önce 144 kredi değil onu öğren..

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 07 Tem 2012, 16:41

bulent.peace yazdı:Merhaba arkadaşlar ben AÖL öğrencisiyim kredim 101 akşam lisesine geçmeyi dusunuyorum son sınıfı aksam lısesınde okumak ıstıyorum 144 kredı gerekıyormus 2 sınavda alırım ancak benım sorum şu ? Benım alanım yok ve sayısal derslerım ıyı olmadıgından dolayı matematık geometrı yabancı dıl derslerını hıc secmedım ne muaf oldum ne de gırdım sımdı ben aksam lısesı son sınıfa gecıste hangı derslerı alcam bu dersler bılıyorusnuz kı zorunlu nasıl olacak bılmıyorum bılen gıden fıkrı olan var mı ?
MEB'in ders programları aynı olduğu için, Matematik, Geometri, İngilizce gibi dersleri akşam lisesine geçtiğinde alman gerekecektir. Tam olarak hangi dersleri alacağını geçiş yaptığında denklik yapacaklar ve ona göre ders programın çıkacak ortaya.

Ayrıca şunu da ekleyeyim, akşam liseleri yönetmeliği değişti ve eskisi gibi "öğretmenler yardım ediyor, geçiyorum dersi" olayı bitti. Sınavlarını artık tıpkı AÖL gibi MEB yapıyor bu liselerin de. Dolayısıyla bu konuyu iyi araştırmanda fayda var. Binlerce lira verip sınıfta kalmak istemez insan...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

bulent.peace
Çırak

Mesaj gönderen bulent.peace » 07 Tem 2012, 18:15

Vala soyle dıyım 144 kredıde son sınıfa alınıyorsun bı de ben az tanıdıgm bı aksam lısesı var hoca ıle telde konustugumda sen hele bı gel gerısını bız hallederız dıordu yanı anladınız zaten sız ayrıca dedıgın gıbı sayısal zorunlu dersler de gelıorsa artık hocalar yardım ederse makbule de gecer yanı :D pekı yenı ygs lys sıstemınde ortaogretım basarı puanının bı onemı var mı artık ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Tem 2012, 18:17

bulent.peace yazdı:Vala soyle dıyım 144 kredıde son sınıfa alınıyorsun bı de ben az tanıdıgm bı aksam lısesı var hoca ıle telde konustugumda sen hele bı gel gerısını bız hallederız dıordu yanı anladınız zaten sız ayrıca dedıgın gıbı sayısal zorunlu dersler de gelıorsa artık hocalar yardım ederse makbule de gecer yanı :D pekı yenı ygs lys sıstemınde ortaogretım basarı puanının bı onemı var mı artık ?
Hoca yardım eder tabi, akşam liseleri işte bu yüzden ticarethane. Artık kızmıyorum bile, bu duruma el atması gerekenler uyuyor çünkü. Sınavları MEB düzenliyor demiştim ama hala yardım ediyorlar demek ki..

Bu arada yeni sistemde de OBP'nin önemi var. Diploma notu x 0.6 = OBP puanın oluyor.

Yani 70 diploma notun olursa;

70x0.6= 42 Ortaöğretim Başarı Puanın gelir... (2013'ten itibaren geçerli olacak sistemde)
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

bulent.peace
Çırak

Mesaj gönderen bulent.peace » 08 Tem 2012, 19:35

vala kardes benım lıse son sınıfı aksamda okuma nedenım 1 sayısal derslerım 2 zaten o donemde dershaneye baslıcam ygs hazırlık ıcın :) yanı belkı bı yerden hıle yapacagım ancak zaten ygs sınavında sayısaldan bııs yapamıcam ama sozelden elımden gelenın en ıyısını yaparak hedefledıgım 2 yıllık bolume gıdeceım :)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 09 Tem 2012, 00:49

bulent.peace yazdı:vala kardes benım lıse son sınıfı aksamda okuma nedenım 1 sayısal derslerım 2 zaten o donemde dershaneye baslıcam ygs hazırlık ıcın :) yanı belkı bı yerden hıle yapacagım ancak zaten ygs sınavında sayısaldan bııs yapamıcam ama sozelden elımden gelenın en ıyısını yaparak hedefledıgım 2 yıllık bolume gıdeceım :)
Sen bilirsin, başarılar... :wink:

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön