Askeri okullarla ilgili

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Askeri okullarla ilgili

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 12 Tem 2012, 21:20

mezuniyetime 1.5 sene var yaklaşık ancak bi soru kafama takıldı.. :!:
2. Herhangi bir nedenle askerî okullardan çıkarılmamış, sivil okullardan çıkarılmamış olmak.
Ben okuldan atılmadım ancak okula kaydım varken gitmedim ve açık liseye kayıt olmak için tasdikname aldım. Bu sorun teşkil edermi bilgisi olan varsa cevabını bekliyorum

Bin Handan Yüz Kaleden Geçersinde Bir Ufacık Gönülden İçeri Giremezsin..

emrahk
Onursal Üye

Re: Askeri okullarla ilgili

Mesaj gönderen emrahk » 13 Tem 2012, 03:49

Açık lise mezunları askeri okullara alınmıyor malesef...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 13 Tem 2012, 04:15

neden eksigimiz ne?
sivil liselerden alınır yazıyor?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Tem 2012, 04:16

Örgünlerden tek avantajı bu AÖL mezunlarının. Sebebi nedir, neden böyle bir uygulama var bilmiyorum. Ama harp okullarının başvuru şartlarında başvuramazlar yazıyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 13 Tem 2012, 04:18

emrahk yazdı:Örgünlerden tek avantajı bu AÖL mezunlarının. Sebebi nedir, neden böyle bir uygulama var bilmiyorum. Ama harp okullarının başvuru şartlarında başvuramazlar yazıyor...
o linki yada yazıyı atmanız mümkün mü? gerçekten çok saçma bi durum :twisted:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Tem 2012, 04:26

Bu senenin başvuru şartlarında "açık lise mezunu olmamak" ibaresini bulamadım ama bu zamana kadar öyleydi. Yine devam ediyordur diye tahmin ediyorum. Ayrıca özellikle "Türkçe Matematik veya Fen Bilimleri" mezunu olmak diyor şartlarda. Bu kadar seçiciler yani mülakatlarda başvusalar da AÖL öğrencilerine şans vermezler diyordu geçenlerde forumdan bir arkadaş. Zor yani...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 13 Tem 2012, 04:28

emrahk yazdı:Bu senenin başvuru şartlarında "açık lise mezunu olmamak" ibaresini bulamadım ama bu zamana kadar öyleydi. Yine devam ediyordur diye tahmin ediyorum. Ayrıca özellikle "Türkçe Matematik veya Fen Bilimleri" mezunu olmak diyor şartlarda. Bu kadar seçiciler yani mülakatlarda başvusalar da AÖL öğrencilerine şans vermezler diyordu geçenlerde forumdan bir arkadaş. Zor yani...
ben baktım sıkça sorulan sorularda yok kara harp okulununkinden ancak hava ve denizde olabilir onlar biraz daha zor bildigim kadarıyla umarım kara harpta yoktur

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Tem 2012, 04:30

sonerkeser1 yazdı:
emrahk yazdı:Bu senenin başvuru şartlarında "açık lise mezunu olmamak" ibaresini bulamadım ama bu zamana kadar öyleydi. Yine devam ediyordur diye tahmin ediyorum. Ayrıca özellikle "Türkçe Matematik veya Fen Bilimleri" mezunu olmak diyor şartlarda. Bu kadar seçiciler yani mülakatlarda başvusalar da AÖL öğrencilerine şans vermezler diyordu geçenlerde forumdan bir arkadaş. Zor yani...
ben baktım sıkça sorulan sorularda yok kara harp okulununkinden ancak hava ve denizde olabilir onlar biraz daha zor bildigim kadarıyla umarım kara harpta yoktur
Bence başvurmak istiyorsan bu okullarla ilgili kurumları arayıp bilgi al. Çünkü şuan zamanım olamığı için araştıramıyorum ama böyle bir ibare vardı önceden. Eğer alınmıyorsa yine, belki başka bir plan yapıp, başka okullara yerleşmeyi düşünürsün...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 13 Tem 2012, 04:31

emrahk yazdı:
sonerkeser1 yazdı:
Bence başvurmak istiyorsan bu okullarla ilgili kurumları arayıp bilgi al. Çünkü şuan zamanım olamığı için araştıramıyorum ama böyle bir ibare vardı önceden. Eğer alınmıyorsa yine, belki başka bir plan yapıp, başka okullara yerleşmeyi düşünürsün...
daha 1.5 senem var ama araştırıcam bu konuyu böyle saçmalık olmaz

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 13 Tem 2012, 04:36

bu duruma itiraz etme hakkımız yok mu?

Kullanıcı avatarı
Jackal4540
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Jackal4540 » 14 Tem 2012, 02:05

Öyle bir durum varsa ozaman açık lise mezunları doktorda olamaz değilmi ?

noxx

Mesaj gönderen noxx » 14 Tem 2012, 06:58

askeri okula almazlar boşuna uğraşma

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön