WEB SİTESİ NASIL AÇILIR

Herşey serbest...
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

WEB SİTESİ NASIL AÇILIR

Mesaj gönderen kripton » 31 Tem 2012, 07:55

Arkadaşlar epeyden blog açma fikrim vardı ama koşuşturmalar arasında fırsatım olmadı. Bu aralar blog mu iyi olur yoksa web sitesi mi iyi olur diye kararsızım.

Bu konuda tecrübeli olanlar var mı :?:

Site açmak sanırım ücretli. Bu ücret aylık mı yıllık mı :?:

Peki ücret bankadan felan mı gönderiliyor, kime gönderiliyor :?:

Mesela bu yemek sitesi ya da blogu kuran insanlar var. Onlar bu site ve blog ile para kazanabiliyorlar mı :?: Kazanıyorlarsa bu sitelerine aldıkları reklamlar ile mi oluyor :?:

Bir site ile blog yönetmek karşılaştırılırsa site için bilgisayar konusunda çok bilgi sahibi mi olmak gerekiyor :?:

Sanki blog işi herkesin yapabileceği bir şey ama site için profesyönel olmak gerekiyormuş gibime geliyor nedense 8)

Ben ilk etapta hobi amaçlı düşünüyorum ama sonuçta ortaya koyulacak bir de emek ve zaman var. Para konusunu da bu yüzden merak ediyorum.

Resim

murattt

Re: WEB SİTESİ NASIL AÇILIR

Mesaj gönderen murattt » 31 Tem 2012, 12:25

Merhaba kripton öncelikle giriskenlıgın ve medeni cesaretinden ötürü kutlarım seni.

Blog da bir web sitesidir
Böyle bir niyetin var ise evvela alanadı( domain name) tescil ettirmelisin bunu yapan birsürü firma var. ücretide tescil ettirdğin uzantıya ve süreye göre degişir. (Uzantıdan kastım net com org gibi)
15 ila 30 lira arasıdır (eger tescil eden bir firma bulamaz isen özelden yardımcı olurum)

yukardaki alan adı olayını hallettikten sonra host(websitenizin barınacagı makina) bulmalısınız buda çok kolay yûzlerce hosting firması var. Kullanacagn özelliklere göre paketleri var örn 1 yıllık hosting(barınma) hizmeti için 100 lira ila 1000 lira arası özellik ve kalite kıyaslı fiyat seçenekleri var. bütçene göre sana kalmış bişey. tabi burada hosting seçerken dikkat edilmesi gereken tek şey paket falan degil başka şeylerde var webserver, cp,destekledikleri programlama dilleri( php, asp, python etc...) veri tabanı sistemleri(msql, mysql, prostesql gibi) web sitesinde kullanacaginız alt yapı özelliklerine göre degişmektedir.

hosting işinide hallettikten sonra sıra sitenizde kullanacagnız yazılımda

tabi bununda farklı yolları var örnegn blog tarzı bir site açmak istiyorsanız ücretsiz ve ûcretli script(web sitesi yazilımı) ler var
birde yine secenekleriniz arasında tamamen özgün bir script isterseniz bunuda yaptırabilirsiniz(en iyisi ama pahallı olanı bu)
örnegin http://www.aciklise.net ana sayfası ücretsiz bir blog sistemi olan wordpressle yapılmis. suanda yazistıgimiz forum platformuda ucretşız olan phpBB ile yapılmiş (tabi bunlari kurmakta teknık bilgi istiyen şeyler)

Şimdi gelelim maddi getiri olayina. Bu oldukça zor olmakla birlikte imkansiz birşey degildir. bunu bir çocugn tekamulü(gelişimi) gibi dusunun nasıl insanlar 18 yasina gelince para kazanmaya başlıyorsa sitenizde belli bir seviyeye gelince para kazanabilir. Bunlar kısaca şöyle:
1 pagerank: google un geliştirdigi bir sistem kısaca sitenize 0 ila 10 arasi deger veriyor.
2 alexa : bu sistemde sitenizin ziyaret edilirlik oranını ölçüp dünyada ve ûlkesinde kacinci sırada oldugunu tespit eden bir site bu degerleriniz iyi ise reklam vermek isteyen cok firma sizi havada kapar ve ciddi paralar kazanırsıniz

murattt

Mesaj gönderen murattt » 31 Tem 2012, 12:35

tabi birde tıklama başına ücret veren reklam sistemleri ile anlaşabilirsiniz. google adense gbi tabi bu tarzda hizmet veren turk şirketlerde var bu sistemle para kazanamazsınız çok zor.
2005 yilından beri bu işlerle ugrasıyorum benim size nacizane tavsiyem blogger wopdpess gıbı ucretsız subdomain hizmeti veren sistemlerden ücretsiz ve zahmetsiz ama yukarıda belirttigim para kazanma olanakları olan sıstemleri kullanmanız. Hem ne yaptıgınızı görür hemde tecrube kazanmış olursunuz

Kullanıcı avatarı
maöl
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen maöl » 31 Tem 2012, 13:26

ben uzun süredir web siteleriyle uğraşıyorum. bence blog için ücret ödeyip web alanı almana gerek yok.
blog için google blogger, para kazanma reklam koyma olayı için google adsense. blogger güvenli, kullanışlı, kullanımı basit, para konusunda blogger'e yine google servisi olan adsense reklamlarını koyarak hit kazandığında reklam tıklamalarıyla para yapabilirsin.
bunun dısında bloggerin alan adı xxx.blogspot.com, alan adı alıp xxx.com şeklinde kullanabilirsin
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır - (Hadis)

kenan16
Uzman

Mesaj gönderen kenan16 » 01 Ağu 2012, 01:40

Benımde web site kurma olayına merakım var.Belediyenın web tasarım kurslarına gidersek bu konuda tecrübe kazanmış olurmuyuz ?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 01 Ağu 2012, 05:24

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Tüm yazıları okudum ama teknik terimler çok olduğu için vaktim bol olduğunda yazılarınızı tekrar okuyacağım.

Ama sanırım site olayı beni aşar. En iyisi blog. Aslında ben bir blog adresi almayı denedim. xxxxxx.blogspot.com Aylarca düşünüp bulduğum bir ismi bir kişi benden önce almış. Üstelik öylece duruyor. Hiç bir paylaşım da yapmamış kaç yıldır.

Ben blogspot dan istediğim ismi alamadım. Başka bir şeyi mi deneyim. Yani wordpess, blogcu gibi. Hangisini tavsiye edersiniz :?: Yani xxxxxx. olarak düşündüğüm ismi başka bir adresten alabilir miyim :?: Sorularım çok cahilce olabilir nasıl soracağımı da pek bilemiyorum. Bu terimler biraz yabancı bana kusura bakmayın.

Para kazanma işini pek düşünmeyim ben o zaman. Bi hobi olarak başlayım bakalım zaman ayırabilirsem ilerde biraz da tecrübe edinmiş olurum.

Yanlış anlamadıysam ben blog olarak aldığım adresi ileride web sitesine çevirebiliyorum demi :?: Yani o isim bana ait mi olmuş oluyor :?:
Resim

murattt

Mesaj gönderen murattt » 02 Ağu 2012, 18:55

Merhaba kripton

Blogger dan aldıgın xxx.blogspot.com adllı blogta bir websitesidir.
evet blog(günlük) tur. Ama aynı zamanda web sitesidir.
blogspot.com,wordpress.com, blogcu.com free(ücretsiz) blog servisleridir. öncelikli tercih yeriniz blogger olmalıdır çünkü blogger googlenin ürünüdür. Kalitelidir(çok hemde) kolaydır, sitenize google vasıtasıyla daha çok ziyaretçi gelir.
istediginiz isım alınmışsa ona yakın, çagrışım yapan bir isim almalısınız. örnegn almak istediginiz isim
galatasaray.blogspot.com ise fakat alınmişsa

çagrışım örnegi için :
dunyanineniyitakimi.blogspot.com yada
dunyaninbirnumarasi.blogspot.com ( burada örnek verilmiştir bazı arakadaşların hoşuna gtmesede gercek budur)
gibi almalısınız.

ona yakın isim icin:
gs1905 yahut galatasaray1905 yada gltsry gibi isimler almalısınız.
yok ben illa oismi almak istiyorum dersenız bununda ik yolu var
1 domainname (alan adı ) i alıp ns leri blogspotta açtıgınız hesaba yönlendirmek günümüzde en çok kullanılan yontem budur. (bu konu azda olsa teknık bilgi gerektirir)

2 wopdpress, blogcu gbi daha az kalıteli yerlerden açmak
1 numaralı tercih en makul olanı
para kazanma olayı bır süreç siteniz belli degerlerı yakalarsa hatrı sayilır bir meblaga kazana bılırsınız (ama bu bahsettigîm degerler ulasılması zor degerlerdır)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 03 Ağu 2012, 00:21

Teşekkürler verdiğin bilgiler için. Emeğine sağlık
Resim

ROJHAN
Doktor

Mesaj gönderen ROJHAN » 03 Ağu 2012, 18:58

bende araştırdım sonuç şu büyük firmalar zaten reklama gerek yok.
ünlü forum ve siteler firmalardan reklam alıyor. kişisel blog ve siten samimi ciddi konular ve sade ise adnese seni kabul ediyor eğer karmaşık ise ne ayınladığın belli değilse başvuruyıu red ediyor. bu iş sabır istek işi. şuan 5 dalda bloglarım var bazen yayın ekliyorum bazen zaman bulamıyorum.
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.-Mevlana

HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 03 Ağu 2012, 19:47

Paylaşımın için saol
Resim

“Serbest Kürsü” sayfasına dön