Düz Liseden Açık Liseye geçmek
Düz Liseden Açık Liseye geçmek
mrhb. 11. sınıfı düz lisede bitirdim ve açık liseye geçmek istiyorum ancak Kredimi nasıl hesaplıyacağımı bilmiyorum ( seçmeli zorunlu ders nasıl oluyor, yıl sonu notu mu önemli dönemlik not mu, sözlü ile geçtiğim dersler sorun oluşturur mu ...) yardım eder misiniz?
Re: Düz Liseden Açık Liseye geçmek
Merhaba, kredini nasıl hesaplarsın bilmiyorum ama buna gerek yok sanırım. Zaten kredini hesaplıyorlar. Sen tastiknameni aldın mı onda yazar belki.ifheek yazdı:mrhb. 11. sınıfı düz lisede bitirdim ve açık liseye geçmek istiyorum ancak Kredimi nasıl hesaplıyacağımı bilmiyorum ( seçmeli zorunlu ders nasıl oluyor, yıl sonu notu mu önemli dönemlik not mu, sözlü ile geçtiğim dersler sorun oluşturur mu ...) yardım eder misiniz?
Zorunlu ( ortak ) dersleri geçmek zorundayız. Ya da 3 kez aynı dersten sınava girip kalırsan muaf oluyorsun. Muaf olduğun dersin kredisini alamıyorsun. Seçmeli dersler ise kişinin isteğine bağlı. Eksik kalan kredilerini seçmeli dersler ile tamamlayabiliyorsun.
Örgün lisede geçmiş olduğun dersleri birdaha görme zorunluluğun yok.
Yıl sonu not ve dönemlik not derken neyi kastettin tam anlamadım. Açık lisede yılda 3 sınav oluyor. (Temmuz sınavına 18 yaşından gün almış olanlar katılabiliyor) Her dönemde aldığın notlar önemli. Çünkü senin diploma notunu belirliyor.

Re: Düz Liseden Açık Liseye geçmek
bilgiler için teşekkür. Örgünde geçtiğimiz dersten muaf oluyoruz ya dersten geçmek için yıl sonu notuna mı bakılıyor. yani ilk dönem 1 ikinci dönem 2 aldığım dersten muaf sayılıyor muyum.