Düz Liseden Açık Liseye geçmek

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ifheek

Düz Liseden Açık Liseye geçmek

Mesaj gönderen ifheek » 08 Ağu 2012, 01:44

mrhb. 11. sınıfı düz lisede bitirdim ve açık liseye geçmek istiyorum ancak Kredimi nasıl hesaplıyacağımı bilmiyorum ( seçmeli zorunlu ders nasıl oluyor, yıl sonu notu mu önemli dönemlik not mu, sözlü ile geçtiğim dersler sorun oluşturur mu ...) yardım eder misiniz?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Düz Liseden Açık Liseye geçmek

Mesaj gönderen kripton » 08 Ağu 2012, 05:54

ifheek yazdı:mrhb. 11. sınıfı düz lisede bitirdim ve açık liseye geçmek istiyorum ancak Kredimi nasıl hesaplıyacağımı bilmiyorum ( seçmeli zorunlu ders nasıl oluyor, yıl sonu notu mu önemli dönemlik not mu, sözlü ile geçtiğim dersler sorun oluşturur mu ...) yardım eder misiniz?
Merhaba, kredini nasıl hesaplarsın bilmiyorum ama buna gerek yok sanırım. Zaten kredini hesaplıyorlar. Sen tastiknameni aldın mı onda yazar belki.

Zorunlu ( ortak ) dersleri geçmek zorundayız. Ya da 3 kez aynı dersten sınava girip kalırsan muaf oluyorsun. Muaf olduğun dersin kredisini alamıyorsun. Seçmeli dersler ise kişinin isteğine bağlı. Eksik kalan kredilerini seçmeli dersler ile tamamlayabiliyorsun.

Örgün lisede geçmiş olduğun dersleri birdaha görme zorunluluğun yok.

Yıl sonu not ve dönemlik not derken neyi kastettin tam anlamadım. Açık lisede yılda 3 sınav oluyor. (Temmuz sınavına 18 yaşından gün almış olanlar katılabiliyor) Her dönemde aldığın notlar önemli. Çünkü senin diploma notunu belirliyor.
Resim

ifheek

Re: Düz Liseden Açık Liseye geçmek

Mesaj gönderen ifheek » 08 Ağu 2012, 06:49

bilgiler için teşekkür. Örgünde geçtiğimiz dersten muaf oluyoruz ya dersten geçmek için yıl sonu notuna mı bakılıyor. yani ilk dönem 1 ikinci dönem 2 aldığım dersten muaf sayılıyor muyum.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön