üniversite hakkında
-
- Çırak
üniversite hakkında
meslek lisesi mezunlarının 2 yıllık sınavsız geciş hakkı var ama bazıları lys yada ygs ye girceksin diyolar bazıları sınava girmeiceksin diyolar. kafam karıstı ben mesleki açık liseden mezun oldugda üniversiteye 2 yıllık direk gecis hakkımı kullandıgımda sınava girecekmiyim gireceksem hangi sınava girmem gerekiyo

Re: üniversite hakkında
Sınavsız geçiş hakkın var doğrudur. YGS-LYS'ye girme zorunluluğun yok. Ocak ayında 2012 YGS başvuruları başladığında sen de bankaya ücret yatıracaksın ama başvuru merkezinde "sınava girmek istemiyorum, sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum" diye kaydolacaksın. Tabi istersen şansını deneyip YGS'ye başvurup, sınava girebilirsin de. İyi bir puan alırsan başka bir bölüme de gidebilirsin. Ama düşük puan alsan da, barajı geçmesen de sınavsız geçiş hakkın devam eder, ona başvurursun...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk