Merhabalar. Açık ögretim lisesi sayısal ögrencisiyim. Merak ettiğim birşey var şimdi benim toplam kredim 133 bunun 30'u alan kredisi. geriye 50 kredi kalıyor mezun olmam için. şimdi seneye en kötü ihtimal 3. sınava kadar bu dersleri vericem. O zman üniversite hakkını kaybetmıs olurmuyum. demek istedigim mesela bu yıl sonuclar daha bugun acıklandı yanı suan mezun olan ögrenciler var YGS ve LYS sınavına girmişler ama üniversite tercıhlerı yapıldı sadece ek yerlestırme tercıhlerı kaldı. 3.sınavdan sonra mezun olanlar bu ek yerlestırmeye basvurabılıyor mu ? yoksa sadece 2.dönem den sonra mezun olanlar mı üniversiteye gidebilir.
Birde okul puanı nasıl hesaplanıyor. kac puan gelicek mezun oldugumuzda okuldan ?
Şimdiden Teşekkür ederim.
3.DÖNEM SINAVINDA MEZUN OLUNCA ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLİRMİYİM ?
-
-
- Doktor
Re: 3.DÖNEM SINAVINDA MEZUN OLUNCA ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLİRMİY
Şimdi öncelikle yanlış kavramış olduğun bir kaç olgu var.Önce onları düzeltelim.
Kendimden örnek vererek gidersem belki daha iyi anlarsın.
Bu sen başında benim 106 kredim vardı. YGS ye başvurdum ve 1,04,2012 de sınava girdim .. Geçtim.. o arada AÖL sınavlarına girmeye devam ettim. Sonra LYS girdim onu da da yeterli buğan aldım.. Ve tercihimi yaptım ki bu benim hakkım. 1 yerleştirmede. ve yerleştirildim.
Bu arada AÖL sınvlarından da kredimi 179 tamamladım... BU arada AÖL EK sınav açtı ve son kalam 13 kredimi de vermeme şans tanıdı.
AMA BEN ÖYLE YADA BÖYLE LYS DE YETERLİ PUĞAN ALDIĞIM İÇİN İLK TERCİHLERDE TERCİHİMİ YAPTIM VE YERLEŞTİM.
Sende öyle yapıcaksın... Mezun olamadık diye tercih yapma hakkımız yok diye bir şey yok .
Kendimden örnek vererek gidersem belki daha iyi anlarsın.
Bu sen başında benim 106 kredim vardı. YGS ye başvurdum ve 1,04,2012 de sınava girdim .. Geçtim.. o arada AÖL sınavlarına girmeye devam ettim. Sonra LYS girdim onu da da yeterli buğan aldım.. Ve tercihimi yaptım ki bu benim hakkım. 1 yerleştirmede. ve yerleştirildim.
Bu arada AÖL sınvlarından da kredimi 179 tamamladım... BU arada AÖL EK sınav açtı ve son kalam 13 kredimi de vermeme şans tanıdı.
AMA BEN ÖYLE YADA BÖYLE LYS DE YETERLİ PUĞAN ALDIĞIM İÇİN İLK TERCİHLERDE TERCİHİMİ YAPTIM VE YERLEŞTİM.
Sende öyle yapıcaksın... Mezun olamadık diye tercih yapma hakkımız yok diye bir şey yok .
4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN
-
Teşekkürler. Peki okul puanı olayı nasıl oluyor ?
-
- Doktor
Okul puğanı olayını tam olarak bende çözemedim.. AMA AÖL senin için ÖSYM ye yoluyor sanırsam. İLK OKUL DİPLOMA NOTUN önemli.. sanırım.. benim o yazıyordu yerlştrimede LYS hesaplamada fallan hep gördüm..
AMA Diploma notuyla ilgili galiba. okul puğanı da. Örneğin sen aşağa yukarı hep 60-55-65-70 alan bi öğrenciysen Dip notunda o şekil oluyor.. Cunki her girdin sınav ve aldığın not toplanıp girdiğin sınav sayısına bölünüyor..
Ama çok takma sen bunlara... Güzel güzel çalış... bu tarz konular istemin dişina gelişiyor.. Sınavda ne ediyorsan onu biçiyorsun.
AMA Diploma notuyla ilgili galiba. okul puğanı da. Örneğin sen aşağa yukarı hep 60-55-65-70 alan bi öğrenciysen Dip notunda o şekil oluyor.. Cunki her girdin sınav ve aldığın not toplanıp girdiğin sınav sayısına bölünüyor..
Ama çok takma sen bunlara... Güzel güzel çalış... bu tarz konular istemin dişina gelişiyor.. Sınavda ne ediyorsan onu biçiyorsun.
4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN