Kardeslerim cok kritik bir durumdayim

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Silvester

Kardeslerim cok kritik bir durumdayim

Mesaj gönderen Silvester » 01 Eyl 2012, 04:27

Selamun aleykum, iyi aksamlar simdi benim ufak bir sorum okucakti simdi abiler ben lise 4 e gectim hatta tesekkurle gectim sayisal duz lise ogrencisiyim simdi 9 sinif 68 10 70 sinif 11 sinif 78 yil sonu notlari hesapladim 215 cikiyor simdi ben kaydimi acik liseye yazdiricam tip okumak istiyorum dershaneyede gidiyorum simdi ben direk kayit olsam mezun olabilirmiyim cunku baktigimda toplam 192 kredi ile mezun olunabiliyormus, diyorum eger kayit olduktan dobra sinavsiz mezun olabiliyorsam dershanede hafta ici serslerine ve haftasonu derslerine katilcam direk ygs si navina haxirlansam diyorum okul stresi cekmim diyorum simdi uzun lafin kisasi sayisal ogrenciyim 3yilin yil sonu ortalsmasi 215 , acik lisedende 192 ile mezun olunuyormus kayit olduktan sobra sinacvsiz mezun olabilirmiyim ??

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Kardeslerim cok kritik bir durumdayim

Mesaj gönderen kripton » 01 Eyl 2012, 05:08

Merhaba, sen tastikname aldıktan sonra kredin netleşir. Bilmiyorum belki hesabın doğru da olabilir.
Ama Açık liseden mezun olmak için sadece kredi biriktirmek yetmiyor. Ortak dersleri vermen gerekli ve toplam dönemin en az 8 olmalı ( bu toplam döneme örgünde okudukların da dahil tabi )
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 01 Eyl 2012, 05:18

Şimdi açık lisede şöyle ;

Açık lisede her yıl 2 döneme denk.

1. ve 2. dönem Lise 1
3. ve 4. dönem Lise 2
5. ve 6. dönem Lise 3
7. ve 8. dönem Lise 4

Sen örgünde 3 yıl okumuş isen bu 6 dönem okuduğun anlamına gelir. Ve lise 1-2-3 ün tüm derslerinden geçmişsen bunlardan açık lisede sorumlu olmazsın.

Ama bir de lise 4 dersleri var. Mesela edebiyat-7 ve 8, dil anlatım- 7 ve 8........gibi. Sen bunları seçip sınavlarda geçmen lazım. Bir de dediğim gibi toplam dönemin 8 olması lazım.

Yani ocak ve mayıs sınavlarına girmelisin.

Ama bu senin dershaneye gitmene engel değil. Disiplinli bir çalışma ile başarırsın. Şu linkte mezun olma şartları yazıyor. http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html
Resim

Silvester

Mesaj gönderen Silvester » 01 Eyl 2012, 05:39

hmm anladim abiler Allah razi olsun hepinizden

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön