üniverste sınavları
üniverste sınavları
bilen biri bu konuya açıklık getirirse çok sevinirim 3 dönemi geride bıraktım lise bitince bende üniverste sınavına girmek istiyorum ama aklım çok karıştı benim alanım yok ama sözelim iyi..ösym nin sayfasına bi baktım 1....5 e kadar ayrı ayrı bölümler var sözeli iyi olan biri hangisine giriyor
-
- Doktor
Re: üniverste sınavları
bende bilenlerden yardım istiyorum bende de alan yok nasıl yol izlemeliyiz...
ayrıca ygs ve lys girmek için (2013) belge nasıl alınıyor?
ayrıca ygs ve lys girmek için (2013) belge nasıl alınıyor?
Üniversite sınavına lise bitmeden de girebilirsin. Benim de alanım yoktu. Sözelim daha iyiydi. Ben sadece ygs ye girdim. Sanırım en yüksek olanım ygs-4 puanıydı.
Şu linki http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=29&t=6284okumanızı tavsiye ederim ygs ile ilgili. Orada emrahk arkadaşımızın paylaşımları size yardımcı olacaktır.
Şu linki http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=29&t=6284okumanızı tavsiye ederim ygs ile ilgili. Orada emrahk arkadaşımızın paylaşımları size yardımcı olacaktır.

ygs 1/2 sayısal ygs 3/4 sözel ygs 5/6 eşit ağırlık bölümü oluyor.sözelin iyiyse puanın 3 ve 4 den yüksek gelir adaşım. 

teşekkür ederim adaşım
sen bitirdin galiba,üniverste sınavına girdin mi

daha bitirmedim.ama üniversite sınavına girdim.benim şu an 172 kredim var yani 20 kredi eksiğim var oda bu haftaki ek sınavda hallolur allahın izniyle.yoksa üni ye kayıt yaptıramam ve kpss den alacağım puan da boşa gider.
inşallah bi aksilikle karşılaşmadan halledersin,allah korktuğundan kurtarsın,nasıldı üniverste sınavı kolaymıydı bende yapabilirmiyim ?
amin.teşekkür ederim.herkes çok zor buldu ama bence kolaydı.sadece paragraflar uzundu.mat iyi değilse sözel ağırlıklı çalış,üzerine düş bence gayet iyi puan alırsın.
alırmıyım ki gerçekten sen kaç puan aldın gül?nasıl bi çalışma programın vardı
ben aol okuduğum ve hiç matematik yapmadığım halde ygs/4 ten 300 puan aldım.çalışma programım yoktu.ama çok sık ve düzenli çlıştım.dersaneye gittim fakat evde ordan daha çok şey öğrendim.derse gitmeden önce işleyeceğimiz konuları netteki videolardan tekrar tekrar dinledim.bol bol test çözdüm.ilk denemelerde 200 küsür puan alırken 350 lere cıktım sınıfta 1. oldum.sana söyliyeceğim tek şey azimli,kararlı ve istekli olduktan sonra başaramayacağın şey yoktur ve önünde kimse duramaz.örgün okumak istesem öğretmenlikler geliyodu ama benim amacım farklı o yüzden açıktan tercih yaptım.istediğim meslek için seneye ygs ye tekrar giricem.peki sen kaç puanı hedefliyosun veye hangi bölüm istiyorsun 

benim daha puan bölüm hedeflemem için kırk fırın ekmem yemem lazım
zorunlu sadece mat 2 kaldı çalışmadan 20 aldığıma göre çalışsam geçerim sanırım
3 dönemim bitti bundan sonraki sınavlardan full 30 almak ilk amacım..dersaneye gitmem imkansız son sınava doğru düzgün çalışamadım bile ama notlarım 70,80 arası geldi.bilmiyorum aöl çok kolay ama ünide ne yaparım allah bilir..

dersane çok da gerekli değil zaten.şu an düşünüyorum da keşke oraya verdiğim parayla özel mat. dersi alsaydım.yüksek puan almayı hedeflersen daha başarılı olursun diye düşünüyorum.umarım çok başarılı olursun allah gönlüne göre versin.bu arada merak ettim de hangi şehirdesin