slm

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
jir erhan
Çırak

slm

Mesaj gönderen jir erhan » 13 Eyl 2012, 03:32

merhaba arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.. ben 2007 mezunuyum sınıf tekrarı yapmadan liseyi bitirdim ama altan derslerim olduğu için diplomamı alamadım bu sene aynı zmanda universiteye hazırlık için dersaneyede yazılmayı düşünüyorum ama lise diplomamı alabilcekmiyim nasıl olcak hangi dersin sınavlarına giricem kaç yılda diplomamı alabilirm bilmiyorum lütfen biligisi olan yardımcı olsun

vişneçürüğü
Doktor

Re: slm

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 13 Eyl 2012, 04:06

Hangi deslerin var alttan???

tabiki mezun olursun. hangi derslerin var.. o veremediklerinden girrip mezun olursun.
tastiknamenle birlikte bir başvuru bürosuna gidip kaydını yaptrıman gerekiyor.
Kredilerin hesaplanacak, kredin 192 olduğunda ve 8 dönemdir okuduğunda ( ki okumşsundur bitirdim diyrosun) mevun olursun. Üniye de girersin.

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

jir erhan
Çırak

Mesaj gönderen jir erhan » 13 Eyl 2012, 04:09

kardeşim özell mesaja gelebilirmisn ?

jir erhan
Çırak

Mesaj gönderen jir erhan » 13 Eyl 2012, 04:17

lise 1 edebiyat, lise 2 edebiyat,matematik,fizk,kimya.. ben sözelciyim matemtk fizik ve kimya sınavlarınada girmek zorundamıyım ?

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 13 Eyl 2012, 04:21

jir erhan yazdı:lise 1 edebiyat, lise 2 edebiyat,matematik,fizk,kimya.. ben sözelciyim matemtk fizik ve kimya sınavlarınada girmek zorundamıyım ?

Lise birdeki dersler Ortak derslerdır genelde..

Ve sayısal sozel gozetmeksizin bunları vermen yanı muaf olman gerekiyor.

tabi kredini de hesaplatman lazım.. 192 olması lazım ama bu dediklerinden 3 kere sınava fiersen muaf olursun..

kredinide başka şeylerle tamamlamaya çalışırsın yani seçmelilerle
sen kaydını yaptır kredin belli olsun. Ortak derslerin cıksın ortaya. Sonra daha detaylı konuşabilirz.

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

vişneçürüğü
Doktor

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 13 Eyl 2012, 04:31

Şu an sana kredi veya ortak derslerinin ne dolduğu hakında bir bilgi evrilmez.
Eminimki bir öğrnci numarası ve bir şifre verildi..

Ordaki durumun aktif olucak ozman kredi bilgilerin ve ortak derslerini göreceksın .. bunun olması biraz zamn alabilir.
Cunki şu an AOL ek sınav sonuçları acılanması ve mezuniyetler ve belki bir ikinci Ek sınav Yapma aşamasına. sen ama gende her afya bir gir ve bak. Ekime kadar o konu hall olur sanırsam.

Dönem de şu eğer 18 yaşından buyuksen AOL de 3 Dönemin var yani bir snede 3 kez sınava gireceksın
şöyleki OCAK-MAYIS-TEMMUZ hepsinde de 30 kredilik ders seçme hakkın var. Oratklardan Başlayıp 3 girdinmi MUAF olursun..

Anlamadın yerleri sor tekrar anlatayım.

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

jir erhan
Çırak

Mesaj gönderen jir erhan » 13 Eyl 2012, 04:35

şu ek sınav meselesi nedir hocam bizde girebilirmiyiz? bnde bugn duydum tvde çıkmış mezun olamayanlar için ek sınav fln koydular gibi bi duyum aldım ne kdr doğru bilmiyorum siz daha iyii bilrisinz??

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 13 Eyl 2012, 05:57

Açık lisede okuyan ve dönemi en az 8 olan ve 30 kredi ve daha az krediye ihtiyacı olan öğrenciler girebiliyor ek sınava.

Diyelim en son temmuz sınavına girdin dönemin 8 veya üstü, ama 25 kredin eksik kaldı mezun olmak için. Üstelik üniversite sınavına da girip kazandın istediğin bölümü. İşte mezun olmak için ek sınav belli illerde, belirlenen tarihte yapılıyor.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön