Liseyi dışardan bitirme.. ? (Yardım!)
Liseyi dışardan bitirme.. ? (Yardım!)
Arkadaşlar cümleten merhaba..
Ben lisede 'Fen Bilimleri' alanında öğrenim gördüm.
3 yıllık normal süreyi tamamladım. Ama zayıf derslerim olduğu için diplomayı alamadım...
Açıköğretim hakkında gerek bu forumda gerekse başka sitelerde biraz araştırma yaptım ama sizlere de sormak istiyorum.
Lise 1'den 1 ders, lise 2'den 3 ders ve son sınıftan 5 ders olmak üzere toplam 9 tane zayıf dersim var.
Açıköğretim'e kayıt olmak istiyorum ama bi yandan da zayıf derslerim zor dersler olduğu içinde veremem diye çekiniyorum.
Ayrıca işten arta kalan zamanımda az...
Yani uzun lafın kısası kayıt olsam dersleri verebilir miyim yada pişman olur muyum?
(Zahmete girip cevap yazanlara şimdiden teşekkürler!)
Ben lisede 'Fen Bilimleri' alanında öğrenim gördüm.
3 yıllık normal süreyi tamamladım. Ama zayıf derslerim olduğu için diplomayı alamadım...
Açıköğretim hakkında gerek bu forumda gerekse başka sitelerde biraz araştırma yaptım ama sizlere de sormak istiyorum.
Lise 1'den 1 ders, lise 2'den 3 ders ve son sınıftan 5 ders olmak üzere toplam 9 tane zayıf dersim var.
Açıköğretim'e kayıt olmak istiyorum ama bi yandan da zayıf derslerim zor dersler olduğu içinde veremem diye çekiniyorum.
Ayrıca işten arta kalan zamanımda az...
Yani uzun lafın kısası kayıt olsam dersleri verebilir miyim yada pişman olur muyum?
(Zahmete girip cevap yazanlara şimdiden teşekkürler!)

> Mezunlar Zümresi'ne dahil.. (202)

Re: Liseyi dışardan bitirme.. ? (Yardım!)
verirsin merak etme. eğer çalışip veremesensen zor dersleri, 3 kere sinava girersin ortak derslerden muaf olursun. alan derslerinden de 1 kere girip muaf olabilirsin. yani dersleri geçme zorunlulugu ortadan kalkar.böylece seçmeli derslerden kredini tamamlarsin. yani her halukarda bitirirsin. hiç vakit kaybetme. yeni kayıt yaptir.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim..ozgur yazdı:verirsin merak etme. eğer çalışip veremesensen zor dersleri, 3 kere sinava girersin ortak derslerden muaf olursun. alan derslerinden de 1 kere girip muaf olabilirsin. yani dersleri geçme zorunlulugu ortadan kalkar.böylece seçmeli derslerden kredini tamamlarsin. yani her halukarda bitirirsin. hiç vakit kaybetme. yeni kayıt yaptir.
Veremediğim derslerim zor dersler olduğu için (kimya,fizik, matematik vs.) kayıt yaptırmakta tereddüt ediyordum. Ama sizin bu cevabınızla doğrusu içim rahatladı.
Kredi işlerinden anlamıyorum ama tasdiknamemde;
Yıl sonu başarı puanı / notu:
L1 - 58.83 / 2.53
L2 - 52.50 / 2.15
L3 - 39.08 / 1.65
Sorumlu geçti yazıyor.
Yani bu oranların nasıl veya ne kadar faydası olur. Bu konuda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim...

sen kaydini yaptirinca iste bu durumun kredili sisteme geçecek ve kredilerin ile toplam dönemin gorunecek. o derslerin zorunlu ders olacak. Ve örgunde 1 kez girip gecemedigin için açık lisede duruma gore 1 veya 2 kere girip muaf olabilirsin. yada gecers in. bir kaydini yaptir durumun belli olsun. tam detaylı anlatirim.şimdi tam bilmeden bişey denmiyor.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
-
- Doktor
ayrıca açık lise ye başlarsan bölüm değiştirebilirsin sayısalın iyi değil sanırım sözel veya genel kültür bölümünü tercih et ki sayısal derslerin 2 de bitsin (mat 1-2 gibi)
-
- Doktor
YAptır, kaydını kardeş. Ölede bolede bittirirsin. Veremediklerinden muaf olursun..
seçmelilerden de keredi toplarsın.
Bir saniye bile düşünmeden en yakın okuldan kaydını yaptır
seçmelilerden de keredi toplarsın.
Bir saniye bile düşünmeden en yakın okuldan kaydını yaptır
4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için..
Bölüm değiştirebiliyorsam o daha da güzel olur. Ezberim iyidir ama sayısalım zayıf ne yazıkki..
Bu arada veremediğim derslerimi de yazmak istiyorum.
L1 > Edebiyat.
L2 > Kimya , Kimya Uyg. , Analitik Geometri , Biyoloji.
L3 > Geometri , İnkilap , Biyoloji , Fizik , Kimya , Matematik...
Arkadaşlar sizce hangi dersleri muaf vermeliyim veya bölüm değiştirsem daha mı iyi olur ?
Bölüm değiştirebiliyorsam o daha da güzel olur. Ezberim iyidir ama sayısalım zayıf ne yazıkki..

Bu arada veremediğim derslerimi de yazmak istiyorum.
L1 > Edebiyat.
L2 > Kimya , Kimya Uyg. , Analitik Geometri , Biyoloji.
L3 > Geometri , İnkilap , Biyoloji , Fizik , Kimya , Matematik...
Arkadaşlar sizce hangi dersleri muaf vermeliyim veya bölüm değiştirsem daha mı iyi olur ?

sanırım en güzeli bölüm değiştirmek gibi..

Bölüm değiştirme konusunu ben bilmiyorum ama ezberim iyi demişsin.
Edebiyat kitabını bir kez okuyup geçmiş sınav sorularını çözersen edebiyatı rahat verirsin.
Biyolojilerde aynı şekilde sana verilen kitabı bir iki kez gözden geçir, gerekirse yazarak çalış mutlaka geçmiş sınav sorularına bak. Bu şekilde geçebilirsin.
Benim de sayısalım iyi değildi ama kimya sevdiğim için biraz çalışarak yüksek not almıştım.
Analitik geometri, geometri ve matematik derslerinden zorlanırsan muaf olmayı deneyebilirsin. Ben sadece lise 1 matematiği görmüştüm. Onda da ekol hoca sitesinin faydası çok oldu bana. Geçmeye niyetin varsa o siteyi tavsiye ederim.
İnkılabı yaparsın kardeş. Yine kitabı baştan sona oku. Önemli yerlerin altını çiz. Bol geçmiş soru çöz. 9 soru yapsan geçiyorsun. Yanlış doğruyu götürmüyor.
Fizik ve kimya yı da veremem dersen muaf olursun.
Kayıt yaptırınca bölüm değiştirmeyi de deneyebilirsin yani bu da bir seçenek.
Uygulamalı kimya demişsin. Bu nasıl oluyorki. Ben tüm kimya derslerini aldım ama uygulamalı ders diye birşey yok açıklisede. Sadece sınava girdim.
Açık liseyi gözünde büyütme derim. Kayıdını yaptır durumun daha da netleşir. Mezun olursun yani. Ben de çok çekinerek başlamıştım yapamam diye ama mezun olduk gitti
Sen de yapabilirsin hiç merak etme.
Edebiyat kitabını bir kez okuyup geçmiş sınav sorularını çözersen edebiyatı rahat verirsin.
Biyolojilerde aynı şekilde sana verilen kitabı bir iki kez gözden geçir, gerekirse yazarak çalış mutlaka geçmiş sınav sorularına bak. Bu şekilde geçebilirsin.
Benim de sayısalım iyi değildi ama kimya sevdiğim için biraz çalışarak yüksek not almıştım.
Analitik geometri, geometri ve matematik derslerinden zorlanırsan muaf olmayı deneyebilirsin. Ben sadece lise 1 matematiği görmüştüm. Onda da ekol hoca sitesinin faydası çok oldu bana. Geçmeye niyetin varsa o siteyi tavsiye ederim.
İnkılabı yaparsın kardeş. Yine kitabı baştan sona oku. Önemli yerlerin altını çiz. Bol geçmiş soru çöz. 9 soru yapsan geçiyorsun. Yanlış doğruyu götürmüyor.
Fizik ve kimya yı da veremem dersen muaf olursun.
Kayıt yaptırınca bölüm değiştirmeyi de deneyebilirsin yani bu da bir seçenek.
Uygulamalı kimya demişsin. Bu nasıl oluyorki. Ben tüm kimya derslerini aldım ama uygulamalı ders diye birşey yok açıklisede. Sadece sınava girdim.
Açık liseyi gözünde büyütme derim. Kayıdını yaptır durumun daha da netleşir. Mezun olursun yani. Ben de çok çekinerek başlamıştım yapamam diye ama mezun olduk gitti

hocam çok teşekkür ederim.. yarın inşallah kayıt olucam. bakalım hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun..