Yüzyüze eğitim üstten ders alma

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mehmet ege

Yüzyüze eğitim üstten ders alma

Mesaj gönderen mehmet ege » 18 Eyl 2012, 06:49

Merhaba arkadaşlar; Ben Meslek lisesinde 2. sınıfta kalıp açık liseye geçiş yaptım. Kayıt yaptıktan sonra bölüm hocaları tasdikname derslerine bakıp 2 yılda mezun edebileceklerini söylediler.

Lise 2. sınıfta 2 saatlik mesleki gelişim ve 2 saatlik teknik resim dersini geçtim. 9 saatlik atölye ve 3 saatlik bilgisayar destekli çizim dersinde kaldım.

Hocaların dediğine göre bu sene lise 3 derslerini yüzyüze eğitimde gösterecekler. Sonraki sene hafta içi staj cumartesi günü 9 saatlik 10.sınıf atölye dersini ve pazar günüde 4 saatlik 12. sınıf dersini ve 3 saat de 10. sınıfda kaldığım dersi gösterip beni 2 yılda mezun edeceklerini söylediler.

Sizden cevabını istediğim soru bir dönemde 28 saat (12.sınıf dersi) + 12 saat (10. sınıf dersi) =40 saat yüzyüze eğitim kredisi alabilirmiyim.

Eğer alınabiliyorsa 2 yılda mezun olmuş olacağım. Bu mümkün mü?

noxx

Re: Yüzyüze eğitim üstten ders alma

Mesaj gönderen noxx » 18 Eyl 2012, 07:38

VALLA ARKADAŞIM OKULDAN OKULA DEĞİŞİYOR BİZİM OKULDA SON SINIFA SADECE STAJ VAR BİRDE PAZAR GÜNÜ DERS OLUYOR SADECE SORMAN LAZIM

emrahk
Onursal Üye

Re: Yüzyüze eğitim üstten ders alma

Mesaj gönderen emrahk » 18 Eyl 2012, 18:07

Diyelim lise 2'de 2 meslek dersinden kaldıysan, lise 3'e geçince alttan kalan bu iki dersi eğer 3. sınıf dersleriyle günü ve saati çakışmazsa alt sınaflarla birlikte alabilirsin. Ama 11. sınıfta ders yükü çok olduğu için çakışma olasılığı çok yüksek. Son sınıfta haftasonu sadece bir gün, o da 4 saatlik bir ders alacağın için bolca zaman kalır ve alttan kalan dersini alabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön