Zorunlu Ders.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
prim.rose

Zorunlu Ders.

Mesaj gönderen prim.rose » 27 Eyl 2012, 05:54

Resim

Resim
arkadaslar bi konu hakkında yardımınıza ihtiyatıcım var :/
gerekli bilgiler yukarda eklediğim resimdekiler gibi , mezun olabilmek için gerekli krediyi fazlasıyla
doldurum ama malesef büyük bi hatam sonucu mezun olamadım :/ benim en büyük ve tek sorunum şu elimi kolumu bağlayan zorunlu dersler :(
tamam onlarıda anlıyorum ama şöyle bi anlamadıgım konu var
ben liseye ilk olarak örgün eğitimde basladım lise 2. sınıfın 2. döneminde okulu bıraktım
bıraktıktan 5 ay sonra tasdikname ile açık öğretime kayıt oldum .
şuan kadar açık öğretimde hiç 1 dönem dersi almadım ama resimdede göründüğü gibi
4 tane 1 dönem dersim var ve ben bu derslerin 3 tanesini örgün eğitimdeyken gördüm şimdi bunları
tekrar almak zorundamıyım bu ne alaka ? bide anlamadıgım diğer yanı ben sosyal bilimler
öğrencisiyim bundan 3 sene öncesine kadar örgün eğitimde lise 1. sınıflarda geometri dersi yoktu
ben lise 2 ye geçtiğim sene 1. sınıflara geometri dersi eklendi . örgün eğitimdede sosyal bilimler
okudugum için ben şuana kadar hiç geometri dersi almadım ama benim zorunlu derslerimin arasında geometride var ..
aklım baya bi karısmıs durumda etrafımda bu konuda aydınlata bilcek kimse yok
ineternettede gerekli kadar bilgi bulamayınca buraya konu açmaya karar verdim.
Lütfen birileri bu konu hakkında bildiklerini anlata bilir mi ?
çok acil önümüzdeki hafta kaydımı yenilicem bu yüzden bu bilgilere ihtiyacım var
şimdiden teşekkürler (:

ALAN: Sosyal Bilimler
TOPLAM DÖNEM: 9
AÖL DE OKUDUĞU DÖNEM: 6
TOPLAM KREDİ: 197
ALAN KREDİ : 104
DURUM : AKTİF :/

GDilara
Çırak

Re: Zorunlu Ders.

Mesaj gönderen GDilara » 27 Eyl 2012, 06:58

Mezun olabilmen için malesef ki o zorunlu dersler vermen ya da muaf olman gerekiyor. Ne kadar kredilerini tamamlamış olsan dahi zorunlu dersleri vermeden mezuniyet hakkı kazanamıyorsun. Muaf olmak içinse zorunlu derslerin hepsinden 3 kez sınava girmek zorundasın..Kısacası zorunlu bölümde gördügün bütün dersleri gecmek mecburiyetidesin. Saçma ama gerçek :)

Zaten kayıt yenilediginde görceksin ki Alansız bölüm olarak devam ediceksin.. O yüzden alan kredisinin bir önemi kalmıyor.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 27 Eyl 2012, 22:53

Örgün eğitimde mesela lise 1 de kimya, fizik, matematikten geçti isen bunların ortak derslerinin arasında görünmemesi lazım. Eğer öyle ise itiraz edebilirsin gerekli yerlere. Ama bu dersleri geçemediysen açık lisede karşına çıkması çok normal.

Geometride sende zorunlu görünüyorsa seni yeni sisteme tabi etmiş olabilirler mi acaba? Bu konuda benim de bilgim yok.

Hatta alansıza geçirdilerse seni ingilizce 5-6-7-8 dersi de eklenebilir maalesef.

Kayıt yenilemeye gittiğinde oradaki yetkiliyle de konuş istersen. Biliyorsa yardımcı olacaktır.
Resim

prim.rose

Mesaj gönderen prim.rose » 28 Eyl 2012, 01:06

kripton yazdı:Örgün eğitimde mesela lise 1 de kimya, fizik, matematikten geçti isen bunların ortak derslerinin arasında görünmemesi lazım. Eğer öyle ise itiraz edebilirsin gerekli yerlere. Ama bu dersleri geçemediysen açık lisede karşına çıkması çok normal.

Geometride sende zorunlu görünüyorsa seni yeni sisteme tabi etmiş olabilirler mi acaba? Bu konuda benim de bilgim yok.

Hatta alansıza geçirdilerse seni ingilizce 5-6-7-8 dersi de eklenebilir maalesef.

Kayıt yenilemeye gittiğinde oradaki yetkiliyle de konuş istersen. Biliyorsa yardımcı olacaktır.
aynı şeyi bende düsünmüştüm lise 1de matematik fizik ve kimyam zayıftı ama yazın yapılan ortalama yükseltme sınavlarında ortlamamı yükselterek onlardan kurtulmuştum yani sorumlu oldugum
alttan hiç bir dersim yok . Yeni sisteme tabi etmeleri çok saçma , inşallah geçirmemişlerdir
ben bunları anlamazsken bide ingilizce çıkmasın ya :/
ilgilendiğiniz için teşekkürler
ALAN: Sosyal Bilimler
TOPLAM DÖNEM: 9
AÖL DE OKUDUĞU DÖNEM: 6
TOPLAM KREDİ: 197
ALAN KREDİ : 104
DURUM : AKTİF :/

noxx
Doktor

Mesaj gönderen noxx » 28 Eyl 2012, 20:10