Çok Önemli Bir Soru

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
bengeldim
Yardımcı Uzman

Çok Önemli Bir Soru

Mesaj gönderen bengeldim » 06 Eki 2012, 20:27

Arkadaşlar bugün açıktan okuyan bir arkadaşımla konuştum bana dediği şuydu

"Açık öğretimde sen bu yıl ygs ve lys sınavlarına girebilirsin ama üniversiteye gidemezsin, açıktan diplomanı aldığında gidersin" dedi. Bu gerçekten doğru mu? açık öğretime bu yıl kayıt yaptırdım, bu yılki ygs-lys sınavlarına girebilir miyim gerçekten?

vişneçürüğü
Doktor

Re: Çok Önemli Bir Soru

Mesaj gönderen vişneçürüğü » 06 Eki 2012, 20:30

Kaç krediniz var...??? ona göre cevaplanır bu soru*

4-yıllık genel Kültür
14.09.2012
MEZUN

bengeldim
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen bengeldim » 06 Eki 2012, 20:45

Daha bu yıl kayıt oldum ve daha bana gelen krediyi bilmiyorum. Kaç olması lazım ki?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Eki 2012, 20:51

Zaten açıktan kapalıdan farketmez, mezun olmadan kimse üniversiteye gidemez. Mezun olmadan YGS-LYS'ye girebilirsin, eğer kazanırsan, kayıt yaptırmak için kredini tamamlayıp mezun olman şart. Şuan itibariyle 102 civarı kredin ve toplamda 6 veyaz üstü dönemin varsa sınavlara girebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

bengeldim
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen bengeldim » 06 Eki 2012, 21:52

emrahk yazdı:Zaten açıktan kapalıdan farketmez, mezun olmadan kimse üniversiteye gidemez. Mezun olmadan YGS-LYS'ye girebilirsin, eğer kazanırsan, kayıt yaptırmak için kredini tamamlayıp mezun olman şart. Şuan itibariyle 102 civarı kredin ve toplamda 6 veyaz üstü dönemin varsa sınavlara girebilirsin...
Peki bu dönemler neye göre hesaplanıyor? mesela 6 dönem olması için kaç yıl gerekiyor?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 06 Eki 2012, 21:54

bengeldim yazdı:
emrahk yazdı:Zaten açıktan kapalıdan farketmez, mezun olmadan kimse üniversiteye gidemez. Mezun olmadan YGS-LYS'ye girebilirsin, eğer kazanırsan, kayıt yaptırmak için kredini tamamlayıp mezun olman şart. Şuan itibariyle 102 civarı kredin ve toplamda 6 veyaz üstü dönemin varsa sınavlara girebilirsin...
Peki bu dönemler neye göre hesaplanıyor? mesela 6 dönem olması için kaç yıl gerekiyor?

Senede 3 kez sınav yapılıyor.
Her sınav 1 dönemden sayılıyor ;)
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

bengeldim
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen bengeldim » 06 Eki 2012, 22:02

Yağmur damlaları yazdı:
bengeldim yazdı:

Senede 3 kez sınav yapılıyor.
Her sınav 1 dönemden sayılıyor ;)
Yani ben seneye 6 dönemimi tamamlamış olucam buda sınava girebilceğim anlamına mı geliyor? seneye girebilir miyim?

dersçalışankız
Doktor

Mesaj gönderen dersçalışankız » 07 Eki 2012, 00:10

ocak sınavında 6 veya üstü dönemde olman lazım,
102 veya üstü kredi cepte olmalı, kalan ocak-mayıs-temmuz sınavında da 90 kredi olursa hedef 192 ya , mezunsun.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön