Açık Lise İle Üniversite

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Fethi

Açık Lise İle Üniversite

Mesaj gönderen Fethi » 10 Eki 2012, 01:50

açık liseden devam etmek istiyorum açık lise ile normal lisenin fakı nedir mutlaka fark olmalıdır normal lisede haftanın 5 günü okul ama açık lisede sınav zamanı

üniversiteyi açıkdan okumak istemiyorum mumkünmü meslek sahibi olabilirmiyim

örneğin lise 1 diplomam var lise 2 den başlaya bilirmiyim ?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Açık Lise İle Üniversite

Mesaj gönderen kripton » 10 Eki 2012, 02:58

Fethi yazdı:açık liseden devam etmek istiyorum açık lise ile normal lisenin fakı nedir mutlaka fark olmalıdır normal lisede haftanın 5 günü okul ama açık lisede sınav zamanı

Hak olarak bir farkı yok. Yani açık liseli ile normal liseli aynı üniversite sınavına giriyor. İstersen tabi ki örgün bir üniversitede okuyabilirsin. İlla açık ağretim okuyacan diye bi sınırlama yok kesinlikle. Üniversite sınavına iyi çalıştıktan sonra istediğin yere gidersin puanına göre.

Açık lisede evde çalışıp yılda 3 kez(ocak,mayıs,temmuz) sınava giriliyor. Meslek lisesi okuyanların yüzyüze eğitimleri de var. Ama düz lisede okula gitmek yok
Resim

Fethi

Mesaj gönderen Fethi » 10 Eki 2012, 05:11

kripton yazdı:
Fethi yazdı:açık liseden devam etmek istiyorum açık lise ile normal lisenin fakı nedir mutlaka fark olmalıdır normal lisede haftanın 5 günü okul ama açık lisede sınav zamanı

Hak olarak bir farkı yok. Yani açık liseli ile normal liseli aynı üniversite sınavına giriyor. İstersen tabi ki örgün bir üniversitede okuyabilirsin. İlla açık ağretim okuyacan diye bi sınırlama yok kesinlikle. Üniversite sınavına iyi çalıştıktan sonra istediğin yere gidersin puanına göre.

Açık lisede evde çalışıp yılda 3 kez(ocak,mayıs,temmuz) sınava giriliyor. Meslek lisesi okuyanların yüzyüze eğitimleri de var. Ama düz lisede okula gitmek yok
peki nereye başvurmalıyım ? birde lise 1 diplomam var lise 2 den başlaya bilirmiyim

dersçalışankız
Doktor

Mesaj gönderen dersçalışankız » 10 Eki 2012, 06:11

cuma günü kayıtlar için son gün aşağı linkten sana en yakın liseye gidip kaydını yaparsın öncesinde okuduğun okuldan çıkışını alman gerekebilir ve aöl için ziraat bankasına 20 tl kayıt sırasında 5 tl ödeniyor...acele etmelisin.

http://www.aol.meb.gov.tr/kayit_burolari.asp

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 10 Eki 2012, 22:23

Lise 1 i bitirdiysen geçtiğin o derslerden sorumlu olmazsın. Açık lisede sınıf yok dönem var. SEn 1. dönemden değil de muhtemelen 3 veya 4. dönemden başlayabilirsin.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön