AOL den mail geldi.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ertert
Çırak

AOL den mail geldi.

Mesaj gönderen ertert » 22 Eki 2012, 04:44

Arkadaşlar bana Aol sitesindeki sistemden gelen bir mesaj var.Mesaj 2/10/2012 tarihinde geldi.Mesaj şöyle (2012 2013 ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT OLAN VE DURUMU ÖNKAYIT GÖRÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZİN BELGELERİ İNCELENİP, NOT GİRİŞLERİ ( TASDİKNAME GİRİŞLERİ ) YAPILDIKTAN SONRA BAŞVURDUĞUNUZ OKUL TARAFINDAN AKTİF HALE GELECEKLERDİR. AKTİF HALE GETİRİLDİKTEN SONRA DERS SEÇEBİLİRSİNİZ. AYRICA ALO 147 VEYA BAŞKA BİR YERİ ARAMANIZ GEREKMEZ. AKTİF VE DERS SEÇİMİ YAPMIŞ İSENİZ BU MESAJI DİKKATE ALMAYINIZ)
Şimdi benim anlamadığım ben kendim okula gidipdemi durumumu aktif yaptıracağım.Çünkü başvurduğunuz okul tarafından aktif hale getireleceği söyleniyor.
Kafama takılan bir soru daha var.AOL sitesinden iş takvimine baktığımda 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem Kayıt Yenileme(2) işlemleri başlığı var ve tarihi 17 Eylül – 12 Ekim 2012.
Şimdi yeni kayıt olanlar kayıt yenileme yapmayacak diye bildiğim için ben bu tarihlerde kayıt yenileme yaptırmadım.Eğer yeni kayıt yapanlar (yani AOL ye ilk defa kayıt yapanlar) kayıt yenilemeyecekse AOL nin sitesinde neden böyle bir tarih verilmiş.
Ben zaten şuan aktif değilim.1,5 ay oldu.Acaba bu kayıt yenileme işinden dolayımı.Şunuda merak ediyorum eğer evraklarım eksikliğinden dolayı bana buna benzer bir mesaj gelirmi?

Hiç kimse sıradan değildir

jir erhan
Çırak

Re: AOL den mail geldi.

Mesaj gönderen jir erhan » 22 Eki 2012, 05:36

kardeş sen büyük ihtimale 147 yi aramışsın ondan sonra bu mesaj gelmiş çünkü bende aktif olmadan önce aradım ne zman aktif olacam die 1 gün sonra aynı mesaj geldii ama eğer hala aktif olmamışsan kayıt olduğun okula kesiin giit sor ya bir eksiklik vardır yada girişini yapmayı unutmuşlar mesela bnde 2 ay boyunca bekledm aktif olmak içn baktım aktif olmuyorum kayıt olduğum okula gitiim sabah girişimi yapmamışlar dosyamı çıkardıktan sonra akşama doğru aktif oldum

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: AOL den mail geldi.

Mesaj gönderen kripton » 22 Eki 2012, 17:02

Aslında okula gitmen gerekmez ama içim rahat olsun diyorsan gidebilirsin. jirerhanının söylediğinden de ben şunu anladım: belki o gidince okula 3-5 gün sonra yapacakları işi o gün yapmış olabilirler. Sen de git olmazsa de işin çabuk olsun. Yoksa kayıt yaptırmış birinin oradakiler tarafından aktif hale getirilmesi lazım.

2. soruna gelince:

Sen yeni kayıt yaptırmışsan kayıt yenileme işlemi yapmayacaksın. Senin kayıt yenileme işin 4 mart- 15 mart tarihinde olacak.

O senin dediğin şey, daha önce zaten açık lise de okuyup da ocak sınavına girmek için öğrencilerin kayıt yenilemesi.

Zaten o parentez içindeki rakamların açıklaması en altta mevcut.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön