AOL'de Okuduğu Dönem:1 Toplam Dönem:7

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
bengeldim
Yardımcı Uzman

AOL'de Okuduğu Dönem:1 Toplam Dönem:7

Mesaj gönderen bengeldim » 23 Eki 2012, 18:17

Arkadaşlar AOL'de okuduğum döneme 1 yazıyor ancak toplam dönem 7, hangisi geçerli? ve 78 kredi verilmiş. Eğer 7 geçerliyse ve Ocak'taki sınavda 30 kredi verip 108 yaparsam bu yıl ki lys-ygs sınavlarına girebilir miyim? bana söylenilen 6 dönem ve 102 kredin olursa ygs-lys sınavlarına girebileceğimdi.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: AOL'de Okuduğu Dönem:1 Toplam Dönem:7

Mesaj gönderen kripton » 24 Eki 2012, 00:08

bengeldim yazdı:Arkadaşlar AOL'de okuduğum döneme 1 yazıyor ancak toplam dönem 7, hangisi geçerli? ve 78 kredi verilmiş. Eğer 7 geçerliyse ve Ocak'taki sınavda 30 kredi verip 108 yaparsam bu yıl ki lys-ygs sınavlarına girebilir miyim? bana söylenilen 6 dönem ve 102 kredin olursa ygs-lys sınavlarına girebileceğimdi.
Senin için toplam dönem önemli olan.

Evet en az 6 dönem ve 102 kredi gerekiyor ama bu dediğin kredinin sende şimdi olması gerekiyordu.

Yani şöyle: sen ocak sınavnda 30 kredi alsan 108 olur. Mayıs da 30 kredi alsan 138 olur. Temmuz da da 30 alsan 168 olur. YAni kazansan bile sınavı mezuniyet için 24 kredi eksiğin olur.

Ama bazı yerler sorumluluğu sana verip ygs kayıdını yapıyormuş sanırım. YAni dönemin tuttuğuna göre ek sınava girebilir ve mezun olma şansın var. Bi başvurmayı dene istersen. İnşallah kabul ederler.
Resim

bengeldim
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen bengeldim » 24 Eki 2012, 00:18

kripton yazdı:
bengeldim yazdı:Arkadaşlar AOL'de okuduğum döneme 1 yazıyor ancak toplam dönem 7, hangisi geçerli? ve 78 kredi verilmiş. Eğer 7 geçerliyse ve Ocak'taki sınavda 30 kredi verip 108 yaparsam bu yıl ki lys-ygs sınavlarına girebilir miyim? bana söylenilen 6 dönem ve 102 kredin olursa ygs-lys sınavlarına girebileceğimdi.
Senin için toplam dönem önemli olan.

Evet en az 6 dönem ve 102 kredi gerekiyor ama bu dediğin kredinin sende şimdi olması gerekiyordu.

Yani şöyle: sen ocak sınavnda 30 kredi alsan 108 olur. Mayıs da 30 kredi alsan 138 olur. Temmuz da da 30 alsan 168 olur. YAni kazansan bile sınavı mezuniyet için 24 kredi eksiğin olur.

Ama bazı yerler sorumluluğu sana verip ygs kayıdını yapıyormuş sanırım. YAni dönemin tuttuğuna göre ek sınava girebilir ve mezun olma şansın var. Bi başvurmayı dene istersen. İnşallah kabul ederler.

eğer girebilirsem bu yıl sizin de dediğiniz gibi ek sınavla mezun olmayı düşünüyordum ben de. nasıl başvurucaz? normal YGS-LYS başvurularını mı bekliycez? bir de o başvurular ocak'taki sınavdan önce yapılırsa giremem galiba çünkü 78 kredim oluyor maalesef

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 24 Eki 2012, 14:44

Başvuru tarihi ocak ayının başında olur büyük ihtimalle. Yani sen sınava girmiş olsan bile ocak sınavının sonucu taa şubat ayında açıklanacak. Ama dediğim gibi dönemin ek sınava girmeye yeterli. Geçen sene bazı arkadaşların kredisi eksik bile olsa başvurusu kabul edildi diye hatırlıyorum ama tabi kabul etmeyedebilirler. İstersen şansını dene ama kesin şöyle olur diyemem.

Biz geçen sene başvuruyu şöyle yapmıştık :

Ösym nin sitesinde yayınlanan başvuru formunun çıktısını alıp dolduruyorsun. Doldurduğun formu halkeğitim de ( belki açık lise ile iilgili liseler de yapar ) onaylatıyorsun. Sonra bir liseye gidip başvurunu tamamlıyorsun.

Sana şu linki http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=29&t=6284 MUTLAKA OKUMANI tavsiye ediyorum. emrahk arkadaşımız paylaşmıştı geçen sene ve senin durumunla da alakalı Mutlaka oku istifade edersin
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön