fikir alışverişi..

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ibrahim_2423
Çırak

fikir alışverişi..

Mesaj gönderen ibrahim_2423 » 30 Eki 2012, 20:05

selamu aleyküm,, benim bu yıl ilk dönemim.. ders seçimimi yaptım fakat 30 krediye ulaşınca toplam 14 dersim oldu... dersleri önceden başladım çalışmaya ama sayısal derslerde olduğu için yetiştiremeyeceğim korkusu var,

bu yüzden ingilizceyi birdaha ki seneye bırakmak istiyorum, yani seneye ingilizce dersleri toplanmış olur ve toplu halde ingilizceyi alırım diyorum..

sizce mantıklı mı..?

Resim

muaf etmek istemiyorum çünkü diploma notumu etkiler diye korkuyorum..
diploma notum yüksek olsun istiyorum.. sizce başka hangi dersleri çıkarmam uygun olur..?

çünkü sayısal dersleri 2.dönemden sonra (3üncü dönem) ve sonrası almamayı düşünüyorum,, yani ilerde boşluk olucak, ve bu boşluğu ingilizce ile doldururum... bunun dışında geleceğe dair dengeyi nasıl ayarlamayım sizce..?

yukardaki ders seçim tablomdur.. fakat değiştirmeyi düşündüğüm için (fikir alışverişine) yönelik bu konuyu açtım

Armageddon
Asistan

Re: fikir alışverişi..

Mesaj gönderen Armageddon » 30 Eki 2012, 20:30

İşine karışmış gibi olmayayım ama din kültür 1 sağlık 1 1+1=2 kredi eder o dersleri çıkarıp 2 kredilik ortak bir ders alırsan 13 dersin kalmış olur yine ekonomi 1 2 işletme 1 2 2+2= 4 eder bu iki dersi çıkarıp yerine 4 kredilik bir ders alabilirsin 12 dersin kalmış olur 14 dersten 12 derse düşersin böylelikle ha ders sayımı düşüreyim diyorsan yine 2 kredilik bazı dersleri 4 kredilik dersler ile değişirsen ders sayın düşmüş olur

ibrahim_2423
Çırak

Mesaj gönderen ibrahim_2423 » 30 Eki 2012, 21:47

Armageddon yazdı:İşine karışmış gibi olmayayım ama din kültür 1 sağlık 1 1+1=2 kredi eder o dersleri çıkarıp 2 kredilik ortak bir ders alırsan 13 dersin kalmış olur yine ekonomi 1 2 işletme 1 2 2+2= 4 eder bu iki dersi çıkarıp yerine 4 kredilik bir ders alabilirsin 12 dersin kalmış olur 14 dersten 12 derse düşersin böylelikle ha ders sayımı düşüreyim diyorsan yine 2 kredilik bazı dersleri 4 kredilik dersler ile değişirsen ders sayın düşmüş olur
teşekkür ederim haklısın ama kredileri 1 olmasına rağmen kolay dersler diye seçtim.. şimdilik ingilizceyi çıkardım, 13 dersim kaldı, kredim 27 ye düştü...

Armageddon
Asistan

Mesaj gönderen Armageddon » 30 Eki 2012, 22:14

toplam 30 kredılık ders almanı tavsıye ederım cunku alıcagın kredıler mezunıyetını daha one cekebılır 3 kredı 3 kredıdır bence eksık bırakma

ibrahim_2423
Çırak

Mesaj gönderen ibrahim_2423 » 31 Eki 2012, 00:09

Armageddon yazdı:toplam 30 kredılık ders almanı tavsıye ederım cunku alıcagın kredıler mezunıyetını daha one cekebılır 3 kredı 3 kredıdır bence eksık bırakma
dersi geçemedikten sonra :) alsam ne kıymeti olacak :D düşük puan alıcam sonra diplomayı"da etkiliyecek... yani diploma notumu... yani 30 kredilik ders seçip riske atacağıma, az kredilik seçip dersleri geçerek cebe atarım daha iyi değil mi... sonra birisi diplomama baktı mı utanmayayım demi :mrgreen:

önemli olan 30 krediye tamamlamak değil... önemli olan geçebileceğin krediye kadar tamamlamak... büyük lokma yiyipte midemi ağrıtacağıma, küçük lokma yiyip başımı ağrıtırım :mrgreen: tutmadı bu söz :mrgreen: duymuştum sanki :mrgreen:

Armageddon
Asistan

Mesaj gönderen Armageddon » 31 Eki 2012, 00:21

Sen bilirsin ama sonradan umarım 3 kredi için mezuniyet sansını ertelemezsın ozaman kolay dersler var onları seç yinede sen bilirsin her dönem 27 kredi alırsan böyle 192 krediyi çok geç toplamış olursun çünkü almadığın o krediler birikir ve mezuniyet kredisi olur sen bilirsin sayısal derslerin iyiyse sözellere çalışarak diploma notunu yüksek tutabilirsin

ibrahim_2423
Çırak

Mesaj gönderen ibrahim_2423 » 31 Eki 2012, 01:45

Armageddon yazdı:Sen bilirsin ama sonradan umarım 3 kredi için mezuniyet sansını ertelemezsın ozaman kolay dersler var onları seç yinede sen bilirsin her dönem 27 kredi alırsan böyle 192 krediyi çok geç toplamış olursun çünkü almadığın o krediler birikir ve mezuniyet kredisi olur sen bilirsin sayısal derslerin iyiyse sözellere çalışarak diploma notunu yüksek tutabilirsin
teşekkür ederim.. bakalım hayırlısı olsun

musti1326
Acemi

Mesaj gönderen musti1326 » 14 Kas 2012, 22:42

Kardeş daha ilk dönemde dersler çok kolay olur bu dediğini belki ilerde yaparsın hepsini al hiç durma...
Aslında herkes dahidir.Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.
Albert Einstein

MEZUN

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön