hangi bölümü seçmeliyim?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
fahrettin.sezgin

hangi bölümü seçmeliyim?

Mesaj gönderen fahrettin.sezgin » 08 Kas 2012, 04:08

ilk defa kayıt oldum.mezun olmaktan başka bir isteğim yok bunun için hangi alanı seçersem daha yararlı olur.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: hangi bölümü seçmeliyim?

Mesaj gönderen kripton » 08 Kas 2012, 05:47

fahrettin.sezgin yazdı:ilk defa kayıt oldum.mezun olmaktan başka bir isteğim yok bunun için hangi alanı seçersem daha yararlı olur.

Sıfırdan mı başladın liseye yoksa örgünden mi geçiş yaptın :?:

Eğer toplam dönemin 9 ve altı ise alansız okuyacaksın. Yani artık alan diye birşey yok alanlar kalktı.

Yaşın da müsait ise yılda 3 kez sınava girip 2.5 yılda mezun olabiliyorsun.

Yapman gereken ortak ( zorunlu ) derslerini zor felan demeden mutlaka seç. Ders seçiminde öncelik ortak derslerin. Bazı arkadaşlar sadece kredi biriktirmeye odaklanıyor ve 192 kredi dolunca hemen mezun olacaklarını zannediyorlar ve seçmeli kolay dersler ile kredi dolduruyorlar. BU ÇOK BÜYÜK BİR HATA

Bir an önce mezun olabilmek için tüm ortak ( zorunlu ) dersler bitmeli. ZAten bu dersleri geçtikçe kredi yükselir otomatik. Sen ders seçimi yaparken yanında ortak yazanlardan seçmeye başla. Ortak dersleri seçtikten sonra kredin hala 30 a dolmamışsa sana uygun seçmeli derslerden kolayına gidenleri seçerek kredini 30 a tamamla.

Ders kitaplarını mutlaka oku ve sonra bol bol geçmiş soru çöz. İnşallah 2.5 sene sonra mezun olursun
Resim

fahrettin.sezgin

Re: hangi bölümü seçmeliyim?

Mesaj gönderen fahrettin.sezgin » 08 Kas 2012, 23:49

sıfırdan başlamadım! açıklamaların için teşekkür ederim.yani alan seçmeme gerek yok? ortak(zorunlu) derslerden seçsem yeterli olur.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön