Güzel sanatlardan açıköğretime geçiş!

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
denizhany

Güzel sanatlardan açıköğretime geçiş!

Mesaj gönderen denizhany » 09 Kas 2012, 05:38

Selam arkadaşlar.
Ben İstanbulda özel bir güzel sanatlar lisesinde 11. sınıf öğrencisiyim(95 doğumluyum). Kişisel nedenlerim gerekçesiyle okula devam etmek istemiyorum.Fakat üniversitede istediğim bir bölüm var ve üniversiteye girmek istiyorum. Araştırırken Açık öğretim lisesi durumunu gördüm. Sorularım olacak yanıtlarsanız sevinirim.( yeterli hiç bir bilgi bulamadım bu nedenle saçma sorularım olabilir affola :) )
1- Devam zorunluluğu var mı ?
2- Okuduğum okuldan açık öğretime geçerken hangi adımları izlemeliyim ?
3- Ya bu senenin yarısında yada gelecek sene geçmek istiyorum. bir kredi olayı gördüm. Ben lise 3ün yarısına kadar veya sonuna kadar okumuş olacağım. Almam gereken kredi neye göre belirlenecek.

Teşekkürler...

dersçalışankız
Doktor

Re: Güzel sanatlardan açıköğretime geçiş!

Mesaj gönderen dersçalışankız » 09 Kas 2012, 06:31

1- devam zorunluluğu yok, sadece periyodik zamanlarda kayıt yineleme (bankaya 20 tl para yatırma+ilgili liseye dekontu verip+ 5 tl ödeme) ders seçme işlemi yapmak...ve sınava girmek

2-9 kasıma kadar uzatıldı yeni kayıtlar ocak sınavı için, bu dönem girmezsen mayıs sınavına kalırsın...izlemen gereken yol okuduğun okula dilekçe verip çıkışını almak vs. işlemler ve 1.şıktaki işlem yapılır zaten okul müdürü sana gerekli bilgiyi verir (şimdi farkettim yarın son gün müş)

3-okuldan ayrılınca sana şimdiye kadar geçtiğin derslerin kredisi verilecek, kalan veya alttan kalan derslerin varsa onları açıktan devam edeceksin....

denizhany

Mesaj gönderen denizhany » 09 Kas 2012, 22:39

tamamdır. peki mesela 8 şubata kadar kaydolup 2. dönemden başlama şansım var mı ?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 10 Kas 2012, 03:11

Tabi ki var. 21 ocak-8 şubat arası kayıt olursun ve mayıs ayında ilk sınavına girebilirisin.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön