açık liseden erken bitirebilmek

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
desperado22
Çırak

açık liseden erken bitirebilmek

Mesaj gönderen desperado22 » 09 Kas 2012, 21:31

arkadaşlar ben şu an meslek lisesinde 3. sınıf okuyorum fakat 1 sene kaybım var bugün reklamlarda liseyi 2.5 yılda bitirebilmek fırsatı diye bir reklama denk geldim ve sonra bu foruma ulaştım acaba ben 1.dönem sonunda 15 tatilde açık liseye geçiş yapıp liseyi erken bitirebilme açığı kapatabilme şansım var mı?

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Re: açık liseden erken bitirebilmek

Mesaj gönderen emrah42 » 09 Kas 2012, 21:48

yaşın 18 den büyükse senede 3 defa sınava girersin ve normal lise ise her sınavda 30 kredilik ders seçersin bu da senede 90 kredi yapar yani 2.5 senede buda 8 dönem eder ve sınavlarda başarılı olup iyi krediler alırsan 8 dönemde rahat rahat 192 kredi yaparsın ve okul 2.5 senede bitmiş olur forumda 2.5 senede yani 8 dönemde bitiren bir çok arkadaşımız var ben meslek liseleri için degil normal lise okuyan ve 18 yaşından büyük olan lar için geçerli u dediğim
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 09 Kas 2012, 22:01

ben aralıkta 18 ime giriyorum ocak-şubat ayında 15 tatile girişte açık liseye nakil yaptırıp bu sene sonunda liseyi bitirebilme şansım var mı?

Not: Lise 1 de 1 kez kaldım. bu zamanı kapatma şansım var ise açık liseye geçmek istiyorum açıkcası

lisede derslerde aldığım puanlar açık liseye geçişte krediye dönüştürülebiliyormuş. Bundan dolayı bir şansımın olduğunu düşünüyorum ama nasıl hesaplayacağım bu dönüştürmeyi bilmiyorum.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 10 Kas 2012, 03:38

19 temmuz 1996 ve daha önce doğmuş isen önümüzdeki temmuz sınavına girebilirsin.

Açık liseden mezun olmak için toplam kredin 192 olacak

Alanlı okuyorsan alan kredin 80 olacak( alansız isen sadece 192 kredi biriktirmek yeterli )

Toplam dönemin en az 8 olacak

Ve tüm zorunlu derslerin bitecek

Şimdi;

Sen açık liseye geçersen toplam dönemin 6 veya 7 olabilir. Yani toplam dönemde bir sıkıntı olmaz diye umuyorum. Bu şunun için önemli. Senin temmuz sınavı 8. dönemin olursa ve 30 veya daha az kredin yetmezse mezuniyete ek sınava girme şansın olur ve mezuniyet ihtimalin artar.

Şimdiden sana şu kadar kredi verirler diyemem ama şunu sorayım. Kaldığın ders saysı mı çok yoksa geçtiğin ders sayısı mı :?: Geçmiş olduğun tüm derslerin kredisini sana verirler.

Sen 21 ocak-8 şubat arası kayıt yaptırdığında toplam dönem 7, kredin de yaklaşık 132-150 civarı veya daha fazla olursa daha rahat mezun olabilirsin ( yani kredin 102 de olsa mezun olma ihtimali var ama bunun için mayıs ve temmuz sınavlarında mutlaka 30 ar krediyi alıp kredini 162 yapmalısın. Dönem tutarsa dediğim gibi ek sınav da da 30 alıp mezun olursun. Şimdiden net konuşamıyorum. Matematiksel olarak durum bu. Tabi önündeki sınavlarda ( mayıs, temmuz ve olursa ek sınav ) tüm zorunlu derslerini geçmek veya muaf olmak şartı ile.
Resim

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 10 Kas 2012, 20:46

kripton bilgilendirme için saol sana sunu söyliyeyim lise 1 de kaldığım zaman 4 zayıfla kalmıştım 1 tane daha verebilsem geçicektim sonra tekrar yaptığım sene hiç zayıf olmadan lise 2 ye geçtim lise 2 dede dönem sonu ort. puan 63 felandı teşeküre yaklaşmıştım yani ben şimdi ocak-şubat ayında meslek lisesinden açık öğretime nakil veya kayıt olabilir miyim?

28 aralık 1994 doğumluyum. Ama 95lilerle okula başladım 3 gün için yazmamışlar.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 11 Kas 2012, 02:19

Tamam senin yaşın temmuz sınavına girmek için yeterli. Örgün eğitimde tüm geçmiş olduğun derslerin kredisini veriler sana.

Ama geçemediğin tüm dersler de çıkar karşına. Mesela lise 1 de kimya dersinden ve edebiyattan kalmışsan bu dersi açık lisede seçip sınava girmek zorundasın.

Sen ocak ayında açık lise işleri ile ilgili bir liseye ya da halkeğitime gidip detaylı bilgi alabilirsin. Ve açık liseye geçebilirsin. Umarım mezun olursun bu sene.
Resim

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 11 Kas 2012, 02:41

umarım kripton çok yardımcı oldun sağol ben şimdi ocak ayında 15 tatile girişte açık liseye nakil mi olucam şu an meslek lisesinde okuyorumda yoksa kayıt mı olucam bu arada lise 1 de ilk sene 4 dersten kaldım tekrar yaptığım seneden itibaren 0 var alttan yani şu an geçen sene bir ara aöl destek telefonunu aramıştım sanırsam dönem arası liseden açık liseye nakil kapalı demişlerdi olmuyor demişti ne kadar doğru bende bilmiyorum.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 11 Kas 2012, 07:30

desperado22 yazdı:umarım kripton çok yardımcı oldun sağol ben şimdi ocak ayında 15 tatile girişte açık liseye nakil mi olucam şu an meslek lisesinde okuyorumda yoksa kayıt mı olucam bu arada lise 1 de ilk sene 4 dersten kaldım tekrar yaptığım seneden itibaren 0 var alttan yani şu an geçen sene bir ara aöl destek telefonunu aramıştım sanırsam dönem arası liseden açık liseye nakil kapalı demişlerdi olmuyor demişti ne kadar doğru bende bilmiyorum.
21 ocak-8 şubat 2013 tarihleri arasında yeni kayıt yapılıyor. Sen bu tarihler arasında gerekenleri yapacaksın ve açık liseye geçeceksin. 15 tatil sanırım 25 ocakta başlıyor. Sen ilk dönemi bitir ve sonra geçişini yap. Geçiş yok demişler sana ama şu linke http://www.aciklise.net/genel/mesleki-acik-ogretim-lisesinden-acik-ogretim-lisesine-nasil-gecis-yapilir.html bir bak burası açık lisenin resmi sitesi burada geçiş mümkün diyor ve sana yapacaklarını anlatıyor bu sitenin tümüne göz gezdirmen senin menfaatine olacaktır
Resim

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 11 Kas 2012, 16:26

burada mesleki açık öğretim lisesinden gwçiş diyor ben normal örgün eğitimde meslek lisesinde okuyorum açıkta değil aynı işlem meslek lisesi içinde geçerlimidir?

desperado22
Çırak

Mesaj gönderen desperado22 » 11 Kas 2012, 16:35

Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Yaptırabilir?

b) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

burada yazana göre okuldan dönem arasında tasdiknameyi isteyip ayrılabilir buraya kayıt olabilrm böyle olur ise gzel olur 3 günden beri bu konuyu araştırıyorum ve senden başka yardımcı olan olmadı kripton çok saol bilgilendirmelerin için

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Kas 2012, 02:59

http://www.aciklise.net/kayit-islemleri/yeni-kayit.html

Yukarıdaki linki belki görmüşsündür ama, orada da senin soruna cevaplar var

Aslında forumda meslek lisesi hakkında benden daha bilgili arkadaşlar var ama vakitleri olmadığı için foruma giremiyor olabilirler yoksa sorunu onlar da cevaplardı
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön