4 yıllık mı? 2.5 yıllık sistememi tabiyim
4 yıllık mı? 2.5 yıllık sistememi tabiyim
Merhaba arkadaşlar açık öğretim düz lisesine eylül ayında kaydımı yaptım şuan 17 yaşındayım 13 ocakta 18 olucam buna göre buna göre ben kaç yıl lise okuyucam 2.buçuk senemi yoksa 4 senemi şuan sisteme girdiğim 4 yıllık alan yok yazıyo ama bu değişirmi kısaca 4 yıllık mı? 2.5 yıllık sistememi tabiyim bunu soruyorum...
-
- Asistan
Re: 4 yıllık mı? 2.5 yıllık sistememi tabiyim
Çok çalışır her sınavdan 30'ar kredi alırsan 2.5 senede bitirirsin yok her sınavdan düşük kredi alırsan mezun olman biraz uzar senin elinde olan birşey mezun olma durumunu sen seçiceksin istersen 4 yılda olursun istersen 2.5 yılda 2.5 yılda mezun olman ıcın cok calısman lazım tabi senin kaç kredin var oda önemli diyelim ki 90 kredin var 1 buçuk yılda bile bitirebilirsin.
Yani yaşın bi önemi yokmu bazı yerlerde duymuştum 18 den gün alanlar 2.buçuk senede mezun olabilir diye şahsen derleri çok çalışıyorum dersleri geçiceğimi düşünüyorum ama kafam karıştı eğer yaşın bi önemi yok sadece krediyle çabuk bitiyor?
-
- Asistan
Tabiki yaşın bir önemi var 17 yaşında olanlar sadece 2 sınava girebiliyorlar yaşı 18 olanlar 3 sınav hakkına sahip olabiliyorlar yasın 17 ise 2.5 yılda mezun olamazsın.şovalye yazdı:Yani yaşın bi önemi yokmu bazı yerlerde duymuştum 18 den gün alanlar 2.buçuk senede mezun olabilir diye şahsen derleri çok çalışıyorum dersleri geçiceğimi düşünüyorum ama kafam karıştı eğer yaşın bi önemi yok sadece krediyle çabuk bitiyor?
- elif işlek
- Uzman Doktor
18 yaşından gün alanlar bile 3. dönem(temmuz)sınavına girebiliyor. Seninle aynı yaştayız ben geçen sene temmuz sınavına girdim bu senede gircem. Sende ocak, mayıs ve temmuz sınavlarına girip 30 kredi alırsan toplamda 90 kredin olur ve bir sonraki sene aynı azimle çalışırsan mezun olabilirsin...
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"
Temmuz sınavı için 17 yaşını doldurup 18 yaşından gün almış olman lazım. Doğum tarihin 19 temmuz 1996 ve daha önce ise bu seneki temmuz sınavına girebilirsin.şovalye yazdı:Merhaba arkadaşlar açık öğretim düz lisesine eylül ayında kaydımı yaptım şuan 17 yaşındayım 13 ocakta 18 olucam buna göre buna göre ben kaç yıl lise okuyucam 2.buçuk senemi yoksa 4 senemi şuan sisteme girdiğim 4 yıllık alan yok yazıyo ama bu değişirmi kısaca 4 yıllık mı? 2.5 yıllık sistememi tabiyim bunu soruyorum...
4 yıllık yazar bu normal. Bizlerde de 4 yıllık yazıyordu ama temmuz sınavlarına girerek 4 yıllık liseyi 2.5 sene de bitirdik. O 4 yıllık yazısı değişmez.
Sen yine 4 yılın dersini göreceksin ama temmuz sınavı ile daha kısa sürede vereceksin, işin özeti bu.
Ama bu dediğim liseye sıfırdan başlayanlar için. Mesela örgünde okuyup sonra açık liseye geçtiysen ve derslerin iyi ise daha kısa sürede de bitebilir.

Çok açıklayıcı anlatmışsınız iyi anladım teşekkür ederim yorumunuz için..kripton yazdı:Temmuz sınavı için 17 yaşını doldurup 18 yaşından gün almış olman lazım. Doğum tarihin 19 temmuz 1996 ve daha önce ise bu seneki temmuz sınavına girebilirsin.şovalye yazdı:Merhaba arkadaşlar açık öğretim düz lisesine eylül ayında kaydımı yaptım şuan 17 yaşındayım 13 ocakta 18 olucam buna göre buna göre ben kaç yıl lise okuyucam 2.buçuk senemi yoksa 4 senemi şuan sisteme girdiğim 4 yıllık alan yok yazıyo ama bu değişirmi kısaca 4 yıllık mı? 2.5 yıllık sistememi tabiyim bunu soruyorum...
4 yıllık yazar bu normal. Bizlerde de 4 yıllık yazıyordu ama temmuz sınavlarına girerek 4 yıllık liseyi 2.5 sene de bitirdik. O 4 yıllık yazısı değişmez.
Sen yine 4 yılın dersini göreceksin ama temmuz sınavı ile daha kısa sürede vereceksin, işin özeti bu.
Ama bu dediğim liseye sıfırdan başlayanlar için. Mesela örgünde okuyup sonra açık liseye geçtiysen ve derslerin iyi ise daha kısa sürede de bitebilir.