MESLEK LİSESİNDEN DÖNEM ARASINDA AÇIK LİSEYE NAKİL
-
- Çırak
MESLEK LİSESİNDEN DÖNEM ARASINDA AÇIK LİSEYE NAKİL
ocak ayında okullar tatile girdiğinde meslek lisesinden açık lise veya meslek açık lisesine geçiş yapmayı düşünüyorum nakil oluyor mu acaba internette çok araştırdım ama açık liseye nakil bir türlü bulamadım eğer açık liseye kayıt yaptırırsam tasdikanmeyi alıp okuduğum 1.dönem yanıyormuş cevaplar bu yönde oldu genelde bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse mutlu olurum kaç günden beri bu açık lise mevzusu kafamı karıştırıyor
Re: MESLEK LİSESİNDEN DÖNEM ARASINDA AÇIK LİSEYE NAKİL
Geçiş var diye biliyorum ben.desperado22 yazdı:ocak ayında okullar tatile girdiğinde meslek lisesinden açık lise veya meslek açık lisesine geçiş yapmayı düşünüyorum nakil oluyor mu acaba internette çok araştırdım ama açık liseye nakil bir türlü bulamadım eğer açık liseye kayıt yaptırırsam tasdikanmeyi alıp okuduğum 1.dönem yanıyormuş cevaplar bu yönde oldu genelde bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse mutlu olurum kaç günden beri bu açık lise mevzusu kafamı karıştırıyor
Kayıt tarihi 21 ocak- 8 şubat 2013 arası
Benim bildiğim kadarıyla okumuş olduğunuz dönemlerin hepsi geçerli olur ama bir dönem yansa bile çok sorun olmayabilir.
Şu linke bir bakın
http://www.aciklise.net/kayit-islemleri/yeni-kayit.html

Doğum tarihiniz 19 temmuz 1996 ve daha öncesi ise temmuz ayında da sınava girip daha hızlı bitirme şansınız oluyor.

-
- Çırak
kripton allah senden bin kere razı olsun ne diyeyim genelde o ara dönem yanar diyorlar aralık 94 doğumluyum lise 3teyim o dönem yansa bile daha önce bitirebilir miyim?
1 Sene kaldım onu kurtarmaya çalışırken daha da kötü olmasın

Meslek lisesi hakkında detaylı bilgim yok onu daha iyi bilen arkadaşlar cevaplasın. Yüzyüze eğitim şartı var açık meslek lisesinde vs..Mezun olmak için yüzyüze eğitimi tamamlamak gerekiyor. Dediğim gibi detayları bilemiyorum.desperado22 yazdı:kripton allah senden bin kere razı olsun ne diyeyim genelde o ara dönem yanar diyorlar aralık 94 doğumluyum lise 3teyim o dönem yansa bile daha önce bitirebilir miyim?
Ama açık liseye geçsen ve ilk sınavına mayıs ayında girersin.
Sen mayıs-temmuz 2013 sonra ocak- mayıs 2014 ile mezun olabilirsin. Ama daha eken de olabilir.
Ama sana yanlış bilgi vermek de istemem. Şu an düz liseye mi meslek lisesine mi geçeceğini bilmiyorum.
Sana gelecek kredi miktarını kalan zorunlu derslerini bilmem lazım net cevap yazabilmem için. Ama dönem tutar ve kredin yeterse ek sınav şansı vs.. de oluyor. Bunlar geçiş yapınca netleşir.

-
- Çırak
alttan kalan hiç zorunu dersim yok. açık lise olursa oraya geçerim açık meslek lisesine göre daha avantajlı duruyor gibi geldi bana 10. sınıf diploma puanım 63 dü
-
- Çırak
benm açık liseye geçmek isteyeşimin en büyük nedeni 1 sene kaldım en kötü seneye ocaka kadar mmezun olabilmek olabilir miyim ? 1 dönemi yakmaya razıyım sahsen böyle bir şansım var ise
Arkadaşım sana buradan güzel güzel yazmayı isterdim hatta yazardım ama temkinli davranıyorum hayal kırıklığına uğramaman için.
Açık lisede bazen o kadar avantajlar çıkıyor ki karşına.
Sen bir yıl tekrar yapmışsın anladığım kadarıyla. Şu an da lise 3 ün ilk dönemisin.
Açık lisede benim bildiğim kadarıyla örgünde tekrar yapmış olduğun zamanlarda dönem olarak sayılır. Yani bir yıl 2 döneme denk. Senin açık liseye başlayınca 6. hatta bu senenin ilk dönemi de sayılırsa 7. dönemden başlama ihtimalin var.
Alttan hiç dersin kalmadıysa ve zorunlu ders sayın az ise bunu kısa zamanda bitirebilirsin. Zaten tüm dersleri geçmiş isen bu derslerin kredisi de sana verilir. Ama yukarıda dediğim gibi net konuşamıyorum.
Sana o ilk döneminin yanacağını kim söyledi. Sonuçta bu kazanılmış bir hak. Sen lise 3 ün ilk dönemi dersleri de hep geçmişsen bu haktan seni mahrum etmemeleri gerekir.
Sen en iyisi kayıt tarihleri başlamadan git bi açık lise işleri ile ilgilenen bir liseye veya halkeğitime bunu detaylıca bi öğren. Bu arada kesinlikle okulunun ilk dönemini bitir tüm derslerini geçerek. Eğer yanmazsa ilk dönemin bu senin için avantaj olur.
En kötü ihtimal de 5. dönemden başlarsın ama bu ihtimal çok daha düşük gibi görünüyor ama o zamanda mayıs 2014 de yine mezun olabilirsin gibi geliyor bana. Ama bu ihtimal dediğim gibi baya düşük bi ihtimal.
Eğer geçiş yaparsan yaz buraya dönemini kredini net bi şekilde yazarız o zaman ne zamana mezun olabileceğini.
Mayıs sınavı senin 7. dönemin olursa 2013 yılının sonunda bile mezun olma ihtimalin olur ciddi çalışırsan. Halkeğitime gidip sorarsan bunu mutlaka sor. Yani örgünde kalmış olduğun yıl açık lisede dönemine ekleniyor mu ve bu son dönemin bittidiği halde yanıyor mu yanmıyor mu?
Açık lisede bazen o kadar avantajlar çıkıyor ki karşına.
Sen bir yıl tekrar yapmışsın anladığım kadarıyla. Şu an da lise 3 ün ilk dönemisin.
Açık lisede benim bildiğim kadarıyla örgünde tekrar yapmış olduğun zamanlarda dönem olarak sayılır. Yani bir yıl 2 döneme denk. Senin açık liseye başlayınca 6. hatta bu senenin ilk dönemi de sayılırsa 7. dönemden başlama ihtimalin var.
Alttan hiç dersin kalmadıysa ve zorunlu ders sayın az ise bunu kısa zamanda bitirebilirsin. Zaten tüm dersleri geçmiş isen bu derslerin kredisi de sana verilir. Ama yukarıda dediğim gibi net konuşamıyorum.
Sana o ilk döneminin yanacağını kim söyledi. Sonuçta bu kazanılmış bir hak. Sen lise 3 ün ilk dönemi dersleri de hep geçmişsen bu haktan seni mahrum etmemeleri gerekir.
Sen en iyisi kayıt tarihleri başlamadan git bi açık lise işleri ile ilgilenen bir liseye veya halkeğitime bunu detaylıca bi öğren. Bu arada kesinlikle okulunun ilk dönemini bitir tüm derslerini geçerek. Eğer yanmazsa ilk dönemin bu senin için avantaj olur.
En kötü ihtimal de 5. dönemden başlarsın ama bu ihtimal çok daha düşük gibi görünüyor ama o zamanda mayıs 2014 de yine mezun olabilirsin gibi geliyor bana. Ama bu ihtimal dediğim gibi baya düşük bi ihtimal.
Eğer geçiş yaparsan yaz buraya dönemini kredini net bi şekilde yazarız o zaman ne zamana mezun olabileceğini.
Mayıs sınavı senin 7. dönemin olursa 2013 yılının sonunda bile mezun olma ihtimalin olur ciddi çalışırsan. Halkeğitime gidip sorarsan bunu mutlaka sor. Yani örgünde kalmış olduğun yıl açık lisede dönemine ekleniyor mu ve bu son dönemin bittidiği halde yanıyor mu yanmıyor mu?

-
- Çırak
normal şartlarda 2013 te örgün eğitimde mezun oluyorum açık lisede 2014 1 yıl daha da uzatıyor gelçi bu da bir ihtimal tabi
Sen şu an lise 3 deyim diye yazmışsın. Bu durumda nasıl örgün eğitim ile 2013 yılında mezun oluyorsun anlamadım.
Benim kardeşimde lise 2 yi bitirince açık liseye geçmişti ve diğer arkadaşlarından (örgünde okuyanlar) önce bitirme şansı vardı ama o biraz dersleri ihmal etti ve bu fırsatı kaçırmıştı. Yani ciddi gayret edenlere açık lisenin güzel avantajları olabiliyor.
Tabi maöl e geçersen o konuda fikrim yok ne zamana bitirebileceğin hakkında. Yüzyüze eğitim vs.. oluyor. O konuda bilgim yok.
Benim kardeşimde lise 2 yi bitirince açık liseye geçmişti ve diğer arkadaşlarından (örgünde okuyanlar) önce bitirme şansı vardı ama o biraz dersleri ihmal etti ve bu fırsatı kaçırmıştı. Yani ciddi gayret edenlere açık lisenin güzel avantajları olabiliyor.
Tabi maöl e geçersen o konuda fikrim yok ne zamana bitirebileceğin hakkında. Yüzyüze eğitim vs.. oluyor. O konuda bilgim yok.

- sonerkeser1
- Asistan
meslek lisesine geçemezsin düz olarak açık liseye geçebiliyorsun bildigim kadarıyla meslek lisesine yazın kaydolabiliyosun sadece
Bin Handan Yüz Kaleden Geçersinde Bir Ufacık Gönülden İçeri Giremezsin..
-
- Çırak
ben hata yapmışım pardon 2014 te mezun olabiliyorum örgün eğitimde en erkenkripton yazdı:Sen şu an lise 3 deyim diye yazmışsın. Bu durumda nasıl örgün eğitim ile 2013 yılında mezun oluyorsun anlamadım.