Açık meslek lisesi hakkında yardım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
nordbland
Çırak

Açık meslek lisesi hakkında yardım

Mesaj gönderen nordbland » 10 Ara 2012, 03:52

Arkadaşlar öncelikle iyi aksamlar ben açık meslek lisesi 11.sınıf elektrik okuyorum,üni hayalim var fakat kararsızım bazı konularda,meslegim geregi herkesin beklentisi 2 yıllık bi myo dan mezun olup tekniker olarak hayata devam etmem fakat bu yaşıma kadar hayatım hep başka ağızların lafıyla yön çizdi ancak ben 4 yıllık bir ünide başka bir meslek yapamazmıyım Ornegin egitim fak. işletme vb.illa sistememi uymamız lazım, Bu arada telden yazıyorum hatalarım Olabilir kusura bakmayın.

Bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.

emrahk
Onursal Üye

Re: Açık meslek lisesi hakkında yardım

Mesaj gönderen emrahk » 10 Ara 2012, 04:58

İyi akşamlar, sorunun cevabı sende gizli. MAÖL veya AÖL okumanın girebileceğin üniversite seçimine bir dejavantajı yok. Eğer çok çalışırsan, tıp bile okuyabilirsin. 2 yıllık sınavsız geçiş hakkın var ama kazanabilirsen kesinlikle 4 yıllık bir lisans programı okumanı ben de tavsiye ederim. Tabi bunun için dersane veya özel ders dolayısıyla maddi bir külfet gerekebilir. Ama gelecekte senin için hem istediğin işi yapmanda, hem de önlisansın iş hayatındaki dezavantajından kurtulma olanağı doğar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön