Düz Liseden Açık Liseye Geçişte Alttan Dersler
-
Düz Liseden Açık Liseye Geçişte Alttan Dersler
Selamun Aleykum. Ben 4 sınıf sözel öğrencisiyim. İkinci dönem Açık Liseye geçiş yapmak istiyorum. 9. sınıftan alttan geometri ve ingilizce derslerim var. Ben 192 kredi alsam ama bu dersleri veremezsem mezun olamıyor muyum? Ayrıyetten bu dersleri 3 sınavda verme imkanı tanıyorlarmış, o 3 sınav sonunda muaf olunuyormuş. O 3 sınav bu sene içerisinde mi ? Yani alttan dersleri veremeyip muaf olsam, bu sene mezun olabiliyor muyum? Şimdiden çok teşekkürler
-
Re: Düz Liseden Açık Liseye Geçişte Alttan Dersler
Zor durumdayım yardımcı olacak arkadaşlar yok mu.
- Hayatmı'OdaNe
- Doçent
şimdik kardeş 192 kredi tamalansanda bütün ortak derslere vermek zorundasın
ama mesele geometriden üç kere sınava girsen muaf olsan o dersten seni affederler.
muaf olmak için eğer bu sene üç kere geometriyi seçtin diyelim üçündende geçemedin muaf olrsn
o dersten artk kurtulursn
faydalı oldysm ne mutlu
ama mesele geometriden üç kere sınava girsen muaf olsan o dersten seni affederler.
muaf olmak için eğer bu sene üç kere geometriyi seçtin diyelim üçündende geçemedin muaf olrsn
o dersten artk kurtulursn
faydalı oldysm ne mutlu

aleyküm selam, sadece kredi biriktirmek ile mezun olamazsın. geometri ve ingilizceyi ya geçeceksin ya da 3 er kez sınava girip muaf olacaksın. Sen ikinci dönem geçersen açık liseye mayıs ve temmuz ayında sınav var. (Bu sene temmuz sınavına doğum tarihi 19 temmuz 1996 ve öncesi olanlar girebiliyor) Ha bir de ek sınav yapılırsa sen bu 3 sınavda da sorumlu olduğun dersleri seçer ve sınava girersen muaf olursun.Turgut Edip yazdı:Selamun Aleykum. Ben 4 sınıf sözel öğrencisiyim. İkinci dönem Açık Liseye geçiş yapmak istiyorum. 9. sınıftan alttan geometri ve ingilizce derslerim var. Ben 192 kredi alsam ama bu dersleri veremezsem mezun olamıyor muyum? Ayrıyetten bu dersleri 3 sınavda verme imkanı tanıyorlarmış, o 3 sınav sonunda muaf olunuyormuş. O 3 sınav bu sene içerisinde mi ? Yani alttan dersleri veremeyip muaf olsam, bu sene mezun olabiliyor muyum? Şimdiden çok teşekkürler
Bir de muaf olma konusunda şu ayrıntı var: Bazı arkadaşlar örgünde bir dersten sınava girip geçemediyse onu da sayıyorlar. Mesela arkadaş 2 kez sınava giriyor açık lisede bir tane de örgünde girdiği sınav var. Hepsi 3 oluyor. Tam detayları bilmiyorum ama senin de böyle bir durumun varsa temmuz sınavı ile birlikte de muaf olman bi ihtimal tabi.
Ek sınav her sene kesin olur diye birşey yok ama 2-3 senedir bir veya 2 tane ek sınavda yapılıyor temmuz ayından sonra

-
Cevap yazan arkadaşlara cok tesekkur ederım oncelıkle. Hocam ek sınavlar bittikten sonra ben derslerden muaf olduktan sonra üniversite kayıtlarına yetişebiliyorum değil mi?kripton yazdı:aleyküm selam, sadece kredi biriktirmek ile mezun olamazsın. geometri ve ingilizceyi ya geçeceksin ya da 3 er kez sınava girip muaf olacaksın. Sen ikinci dönem geçersen açık liseye mayıs ve temmuz ayında sınav var. (Bu sene temmuz sınavına doğum tarihi 19 temmuz 1996 ve öncesi olanlar girebiliyor) Ha bir de ek sınav yapılırsa sen bu 3 sınavda da sorumlu olduğun dersleri seçer ve sınava girersen muaf olursun.Turgut Edip yazdı:Selamun Aleykum. Ben 4 sınıf sözel öğrencisiyim. İkinci dönem Açık Liseye geçiş yapmak istiyorum. 9. sınıftan alttan geometri ve ingilizce derslerim var. Ben 192 kredi alsam ama bu dersleri veremezsem mezun olamıyor muyum? Ayrıyetten bu dersleri 3 sınavda verme imkanı tanıyorlarmış, o 3 sınav sonunda muaf olunuyormuş. O 3 sınav bu sene içerisinde mi ? Yani alttan dersleri veremeyip muaf olsam, bu sene mezun olabiliyor muyum? Şimdiden çok teşekkürler
Bir de muaf olma konusunda şu ayrıntı var: Bazı arkadaşlar örgünde bir dersten sınava girip geçemediyse onu da sayıyorlar. Mesela arkadaş 2 kez sınava giriyor açık lisede bir tane de örgünde girdiği sınav var. Hepsi 3 oluyor. Tam detayları bilmiyorum ama senin de böyle bir durumun varsa temmuz sınavı ile birlikte de muaf olman bi ihtimal tabi.
Ek sınav her sene kesin olur diye birşey yok ama 2-3 senedir bir veya 2 tane ek sınavda yapılıyor temmuz ayından sonra
Ayrıyetten alttan derslerin sınavları diğer derslerle beraber mi oluyor, yoksa alttan derslere ayrı sınav mı var?
Alttan derslerin sınavları önüme zorunlu çıkacak mı yoksa ben özellikle onu mu sececeğim?