Yurt Disi icin Diploma...

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
memetbal

Yurt Disi icin Diploma...

Mesaj gönderen memetbal » 03 Oca 2013, 03:57

Arkadaslar benim son senem ve seneye yurtdisinda universiteye baslayacagim insallah. Yalniz 17 haziranda aciklanan sonuclardan 2 ay sonra diploma veriliyormus. benim en gec temmuzda almam lazim diplomayi. Su cikma belgesiyle basvuru yapabilirmiyim o belge tam olarak hangi islere yariyor ?
Tesekkurler iyi seneler...

memetbal

Re: Yurt Disi icin Diploma...

Mesaj gönderen memetbal » 09 Oca 2013, 22:02

cevap veren yok mu

memetbal

Mesaj gönderen memetbal » 12 Oca 2013, 08:29

Bir Allah in kuluda cevap vermez mi arkadas enazindan bilmiyorum diyin.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Oca 2013, 15:29

memetbal yazdı:Arkadaslar benim son senem ve seneye yurtdisinda universiteye baslayacagim insallah. Yalniz 17 haziranda aciklanan sonuclardan 2 ay sonra diploma veriliyormus. benim en gec temmuzda almam lazim diplomayi. Su cikma belgesiyle basvuru yapabilirmiyim o belge tam olarak hangi islere yariyor ?
Tesekkurler iyi seneler...
merhaba, bazen soruları geç görüyoruz ve cevabı geç oluyor doğal olarak.

Sen sistemde mezun yazısını görür görmez diploma harcını ziraat bankasına yatır ve Ankara ya dilekçe yaz. Ya da gidip elden alabilirsen daha çabuk olur. Çıkma belgesi sanırım 6 ay gibi bir süre diploma yerine geçiyor. Ben de 2012 temmuzda mezun olmuştum ve üni. kayıdımı çıkma belgesi ile yaptırmıştım. Şu linki de bi okumanı tavsiye ederim http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=116
Resim

memetbal

Mesaj gönderen memetbal » 13 Oca 2013, 23:33

kripton yazdı: merhaba, bazen soruları geç görüyoruz ve cevabı geç oluyor doğal olarak.

Sen sistemde mezun yazısını görür görmez diploma harcını ziraat bankasına yatır ve Ankara ya dilekçe yaz. Ya da gidip elden alabilirsen daha çabuk olur. Çıkma belgesi sanırım 6 ay gibi bir süre diploma yerine geçiyor. Ben de 2012 temmuzda mezun olmuştum ve üni. kayıdımı çıkma belgesi ile yaptırmıştım. Şu linki de bi okumanı tavsiye ederim http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=116
Cevabin icin tesekkur ederim dostum dilekce yazsam ne kadar surede gelir ki tahmini olarak.Birde cikma belgesi de Ankara'ya dilekce yazilarak aliniyormus herhalde oyleyse neden cikma belgesi aldiniz diplomayi almak varken.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 14 Oca 2013, 02:59

Çünkü diplomaların basımı vs. 2 ay sürüyor. Bizim kayıtlar daha önce idi. Yani diploma elimize geçmeden önce kayıt yaptırmamız şarttı ve bu işlemi belli bir süre diploma yerine geçen çıkma belgesi ile yaptık.

Benim çıkma belgesi biraz geç ulaştı elime. Sebebi ise adresten kaynaklanan bir yanlışlık neticesi Ankara ya geri gitmiş ve ben ikinci bir dilekçe ile tekrar istemek durumunda kaldım. Böyle aksilikler olunca bir aya yaklaştı elime ulaşması.

Ama bu aksilikler olmasaydı 10 -15 gün içerisinde elimde olurdu. Belki daha kısa sürede de ulaşabilir ama acele ise en güzeli gidip elden almak.
Resim

memetbal

Mesaj gönderen memetbal » 17 Oca 2013, 02:00

nasil yani simdi ben mezun olur olmaz gitsem Ankaraya diplomayi alamayacak miyim direkt gittigim halde 2 ay beklemem mi gerek

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön