Lys :(

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
iremm

Lys :(

Mesaj gönderen iremm » 19 Oca 2013, 23:53

mrblar ben kredilerimi tamamladım mezun olmak için sadece zorunlu derslerimi başarmam yada muaf olmam gerek. Muaf olmakiçinde 3 defa o dersten sınava girmeliymişim, ben daha önce zorunlu derslerimden 1 defa sınava girmiştim bugünkü sınavla 2. girişim olacaktı yani mayıstaki yani 2.dönem sınavıyla mezun oluyordum. Ama malesefki sınav gününü yanlış bildiğimden sabahki sınavı unuttum giremedim :( Eğer 2.dönem sabah giremediğim dersleri başaramazsam (ki başaramam hepsi sayısal ben sözelim) 3.dönem mezun olabiliyorum. Bu Lys'ye girmemde sorun çıkartırmı çünkü daha mezun olmamış olucam ve okul puanı nolucak eklenmezmi tercihlerime lütfen bilen birisi yardımcı olsun moralim çok bozuk :( Okul puanı eklenmemesi gibi birşey olurmu? :(

KGamze
Doçent

Re: Lys :(

Mesaj gönderen KGamze » 20 Oca 2013, 00:38

Ben ek sınav ile mezun oldum. Eylül ayında mezun oldum yani.
Lys sınavına Haziran ayında girmiştim ve sonuçlar açıklandığı zaman bile mezun olmamıştım. Bir sorun olmaz Lys Haziran'da yapılacak Temmuz'da bile açık öğretim sınavları oluyor.

iremm

Mesaj gönderen iremm » 20 Oca 2013, 02:16

KGamze yazdı:Ben ek sınav ile mezun oldum. Eylül ayında mezun oldum yani.
Lys sınavına Haziran ayında girmiştim ve sonuçlar açıklandığı zaman bile mezun olmamıştım. Bir sorun olmaz Lys Haziran'da yapılacak Temmuz'da bile açık öğretim sınavları oluyor.
peki ek puan verdilermi yani? yada üniversiteyi kazanmışmıydınız?
bu arada teşekkürler cevap için :)

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 20 Oca 2013, 09:22

Zaten diploma notun ile sana ek puan geliyor ama şunu söyleyeyim sana benim diploma notum diplomamda daha düşük ama üniversiteye başvururken bir de baktım ki yükselmiş yani ek sınavdaki geçtiğim sınavları da saymışlar çok sevindim pek yükseltmese de olsun.

Bilmiyorum ki başka fazladan puan veriyor mu ama vermezler meslek liselerine veriliyor o ek puanlar sanırım sadece diploma notun ile gelen puan geliyor ama bilmiyorum gerçeğini.

iremm

Mesaj gönderen iremm » 20 Oca 2013, 20:33

ek puan diye okul puanını kastetmiştim zaten diplomamı almasamda o okul puanı (diploma notu) ekleniyomu yani bunu öğrenmek istemiştim ham puanla tercih yaptırmazlar demi yoksa istediğim bölüme gitmem çook zor olur : )

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 22 Oca 2013, 07:28

Mezun olmasan da diplomanı almasam da eklenir, bize eklediler mis gibi.

iremm

Mesaj gönderen iremm » 23 Oca 2013, 02:29

çok teşekkürler :)
sınavı kaçırıp diplomayı daha geç alıcam diye üzülüyordum ama sorun olmuyormuş neyseki :)

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön