MESLEKİ AÇIK LİSENİN FARKI NEDİR?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

MESLEKİ AÇIK LİSENİN FARKI NEDİR?

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 02 Şub 2013, 05:37

MAOL nin Açık öğretim Lisesinden farkı nedir.Kayıt olurken aslında hiç araştırma yapmadım.Direk AOL ye kayıt oldum.Aslında ben Turizm Otelcilikten terkim.MAOL lisesindeki sorular nasıl.Mezun olmak için 192 kredimi gerekli.
Ayrıca MAOL bölümler mi var mesela dediğim gibi Turizm Otelcilik,Endüstri meslek...

Bir de sınavsız geçiş diye bir durum var.Meslek lisesinde okuyanlar YGS de kendi bölümlerini seçerlerse... böyle okudum

Bu sınavsız geçiş nedir bunun hakkında bilgi verirmisiniz.

Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Re: MESLEKİ AÇIK LİSENİN FARKI NEDİR?

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 03 Şub 2013, 05:02

Kimse bilmiyormu fark nedir

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 03 Şub 2013, 17:45

Ben detayları bilmiyorum ama ikisinin sistemleri biraz farklı. Ortak dersler aynı diye biliyorum ben. Meslek liseliler ek olarak yüzyüze eğitim görmek zorunda belli saatlerde. Ayrıca kredi olayıda biraz farklı gibi şu linkten bilgi alabilirsin [urlhttp://maol.meb.gov.tr/][/url]

Sınavsız geçiş hakkında bilgim yok
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Şub 2013, 19:48

Mesleki Açık Öğretim Lisesinde mezuniyet için gerekli olan 240 krediden 120 krediyi dışardan girilen kültür sınavıyla alıyorsun, kalan 120 krediyi de, okulda örgün öğrenciler gibi haftanın belli günleri gidip yüzyüze eğitim alarak 3 yılın sonunda kazanıyorsun. Yani okula devam şartı var. Mesela sen Turizm Otelcilik alanında eğitim veren bir okulun bulunduğu bir semtte oturuyorsan, MAÖL'e de geçersen okulun belirlediği günlerde hocalardan ders almaya okula gidersin. Aynı zamanda 120 kredilik kültür dersi kredisi için de düz AÖL gibi yılda 3 kez sınavlara girersin.

Sınavsız geçiş şuan itibariyle devma eden bir uygulama. MAÖL öğrencileri de, tıpkı örgün meslek liseliler gibi, alanlarıyla aynı 2 yıllık Meslek Yükseokullarına sınavsız geçiş yapma hakkına sahip. Her sene kalktı, kalkacak gibi spekülasyon yapılan bu sistemin kalkacağını hiç sanmıyorum...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 05 Şub 2013, 04:02

Sınavsız geçiş işlemini pek anlamadım.Hiç sınava girmeden felan girmeden dosdoğru 2 yıllık üniversiteye mi başvuruyorsun.Bu kadar kolay değildir her halde.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön