acil yardım örgün eğitimden aöle geçmek

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nerdesin06
Çırak

acil yardım örgün eğitimden aöle geçmek

Mesaj gönderen nerdesin06 » 30 Kas 2012, 05:24

merhaba
ben lise 4. anadolu lisesindeyim aöl hakkında kesin bilgiler edinmek istiyorum sorularım şöyle
şuan lise 4deyim aöle geçebilirmiyim yeni kayıt dönemleri filan varmı yada herzaman geçebiliyormuyuz ?
lise 4 e kadar ortalama puanlarım 65 civarı acaba hemen mezun olabilirmiyim ?
ygs - lys gireceğim aölden hemen mezun olursak ygs-lys obp puanı verilecek mi yada mesala kazanamadık 2.sene girdik yine obp puanı verilecekmi
umarım derdimi anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler

nerdesin06
Çırak

Re: acil yardım örgün eğitimden aöle geçmek

Mesaj gönderen nerdesin06 » 30 Kas 2012, 22:21

kusura bakmayın flood yapıyorum ama yardım edecek yok mu

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Ara 2012, 22:26

nerdesin06 yazdı:merhaba
ben lise 4. anadolu lisesindeyim aöl hakkında kesin bilgiler edinmek istiyorum sorularım şöyle
şuan lise 4deyim aöle geçebilirmiyim yeni kayıt dönemleri filan varmı yada herzaman geçebiliyormuyuz ?
ygs - lys gireceğim aölden hemen mezun olursak ygs-lys obp puanı verilecek mi yada mesala kazanamadık 2.sene girdik yine obp puanı verilecekmi
Merhaba,

AÖL'e geçebilirsin, hatta illa ki ilk dönem değil, ikinci dönem de geçiş yapabilirsin. 21 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında başlayacak 2. dönem kayıtlarında geçişini yapabilirsin. Hemen mezun olabilir misin konusunda da net birşey söyleyemeyiz. Geçişinde Mayıs ve Temmuz sınavlarına gireceksin. (Temmuz sınavları için 19 Temmuz 1996 öncesi doğumlu olmak gerekir ki öylesindir muhtemelen) Ayrıca Mayıs ve Temmuz'a ek olarak yapılması muhtemel bir ek sınavla birlikte 3 sınava gireceğini düşünürsek mezun bu sene mezun olma şansın çok yüksek.

OBP puanı istediğin kadar sınava gir, her sene verilir merak etme. Tabi 2013 YGS'ye başvurman için şuan örgünde devam ediyor olman, hatta Ocak'a kadar okuluna devam etmen şart. Çünkü okuyor olarak YGS'ye başvuracaksın tasdikname alırsan bu hakkın bu sene için kaybolur...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 06 Ara 2012, 05:41

emrahk yazdı:
nerdesin06 yazdı:merhaba
Merhaba,

AÖL'e geçebilirsin, hatta illa ki ilk dönem değil, ikinci dönem de geçiş yapabilirsin. 21 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında başlayacak 2. dönem kayıtlarında geçişini yapabilirsin. Hemen mezun olabilir misin konusunda da net birşey söyleyemeyiz. Geçişinde Mayıs ve Temmuz sınavlarına gireceksin. (Temmuz sınavları için 19 Temmuz 1996 öncesi doğumlu olmak gerekir ki öylesindir muhtemelen) Ayrıca Mayıs ve Temmuz'a ek olarak yapılması muhtemel bir ek sınavla birlikte 3 sınava gireceğini düşünürsek mezun bu sene mezun olma şansın çok yüksek.

OBP puanı istediğin kadar sınava gir, her sene verilir merak etme. Tabi 2013 YGS'ye başvurman için şuan örgünde devam ediyor olman, hatta Ocak'a kadar okuluna devam etmen şart. Çünkü okuyor olarak YGS'ye başvuracaksın tasdikname alırsan bu hakkın bu sene için kaybolur...
Çok teşekkürler öncelikle bir kaç sorum daha var cevaplarsanız sevinirim ben şuanda örgün eğitimde devam ediyorum.
şimdi yarıyıl tatili 28 Ocak-8 Şubat 2013 arası ben karneyi aldıktan sonra mı geçiş yapacağım yani bu benim yararıma olur değil mi
2.dönem kayıt oldum diyelim kredim de 192yi geçti bu sınavlara girmek zorundamıyım
şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sorarım :) çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Ara 2012, 19:28

Evet ikinci döneme kadar devam etme imkanın varsa devam et. ÖSYM'nin belirlediği tarifte de okulundan YGS başvurunu yap. Sonra tasdiknameni alabilirsin. Son sene olduğun için örgün okulunda devam etmeni öneririm ama özel bir nedeni elbet vardır.

İlk dönemi bitireceğin için o dönemin derslerini de AÖL'de artık görmezsin ve bu senin yararına olur tabi ki. Kredini 192'ye tamamlayıp, kaydolacağın zaman sistemde zorunlu ders kalmazsa sonraki dönemlerin sınavına girmeden mezun olabilirsin. Bu konuyu okula kaydolmadan net oalrak konuşamayız...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 06 Şub 2013, 00:13

emrahk yazdı:Evet ikinci döneme kadar devam etme imkanın varsa devam et. ÖSYM'nin belirlediği tarifte de okulundan YGS başvurunu yap. Sonra tasdiknameni alabilirsin. Son sene olduğun için örgün okulunda devam etmeni öneririm ama özel bir nedeni elbet vardır.

İlk dönemi bitireceğin için o dönemin derslerini de AÖL'de artık görmezsin ve bu senin yararına olur tabi ki. Kredini 192'ye tamamlayıp, kaydolacağın zaman sistemde zorunlu ders kalmazsa sonraki dönemlerin sınavına girmeden mezun olabilirsin. Bu konuyu okula kaydolmadan net oalrak konuşamayız...
baya uzun zaman oldu ama dediğiniz gibi yaptım ygs okulda başvurdum sonra tasdiknameyi alarak açık liseye kayıt yaptırdım kayıt yaptıktan sonra görevli 15 marta kadar bişey yapmayacaksın 15 martta gelip ders seçme yapacakmısım şimdi aöl mebine giriş yaptım ama şuan ön kayıt konumundayım acaba ne zaman aktif olur ?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 06 Şub 2013, 03:04

Aktif olman 3-4 haftayı bulabilir ama inşallah daha erken aktif olursun.
Resim

nerdesin06
Çırak

Mesaj gönderen nerdesin06 » 06 Şub 2013, 03:43

kripton yazdı:Aktif olman 3-4 haftayı bulabilir ama inşallah daha erken aktif olursun.
teşekkürler inş :) peki ekstra bişey yapmama gerek varmı yani bu kadar mı şu kredilerimi görseydim daha huzurlu olacaktım :mrgreen:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön