Merhaba
Ben normalde lise 4 okurken devamsızlıktan kaldım ve tasdikname aldım sonra başvurdum açık liseye kayıt oldum. Şimdi kredi bekliyorum YGS başvurusuda yapmıştım. Lise 1-2-3 ve 4. sınıfın ilk döneminin kredi denklendirilmesi yapılacak dendi bana. Bu iş nasıl oluyor nasıl denkleme yapılıyor? Aktif olamadım bi türlü çok merak ediyorum
Kredi Denklendirmesi
Re: Kredi Denklendirmesi
Aktif olmak 3-4 haftayı bulabilir ama net şu kadar beklersin diyemem öğrenci sayfanı takip et sürekli.river yazdı:Merhaba
Ben normalde lise 4 okurken devamsızlıktan kaldım ve tasdikname aldım sonra başvurdum açık liseye kayıt oldum. Şimdi kredi bekliyorum YGS başvurusuda yapmıştım. Lise 1-2-3 ve 4. sınıfın ilk döneminin kredi denklendirilmesi yapılacak dendi bana. Bu iş nasıl oluyor nasıl denkleme yapılıyor? Aktif olamadım bi türlü çok merak ediyorum
Şimdi senin örgün eğitimde geçmiş olduğun derslerin felan kredisini hesaplayıp sana verecekler. Bunun hesabını yapıyorlardır. Umarım bir an önce aktif olursun. Beklemek gerçekten sıkıyor insanı

Hemde nasıl sıkıyor.. Üniversiteye hazırlanıyorum deli gibi beklediğim sonuç gelmezse biterim yani. Birde bu ek sınavlar falan oluyormuş galiba öğrencilerin isteğine göre
Ek sınav yapılması zorunlu değil ama her sene yapılıyor genelde. Öğrenciler dilekçe felan gönderiyorlar. Özellikle 2. ek sınav için talebin çok olması gerekiyor sanırım.river yazdı:Hemde nasıl sıkıyor.. Üniversiteye hazırlanıyorum deli gibi beklediğim sonuç gelmezse biterim yani. Birde bu ek sınavlar falan oluyormuş galiba öğrencilerin isteğine göre

2 dönemin sınavına gircem 60 kredi ordan alsam bide ek sınavdan alsam 30 kredi yeter bana üniversiteye girerim 2. el ek sınava gerek yok 

Mayıs ve temmuzda 60 kredi aldığın zaman toplam kredin en az 162 olmalı ek sınava girebilmek için. Daha düşük olursa giremezsin. Bir de toplam dönemin en az 8 olmalı temmuz sınavında.river yazdı:2 dönemin sınavına gircem 60 kredi ordan alsam bide ek sınavdan alsam 30 kredi yeter bana üniversiteye girerim 2. el ek sınava gerek yok