DERS ÇALİŞMA

Herşey serbest...
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: DERS ÇALİŞMA

Mesaj gönderen kripton » 14 Şub 2012, 15:02

Bazen kitaplarda da yanlışlar oluyor maalesef. Ben geçmişte matematik ve kimya kitaplarında yakaladım. Var ya adamı ne uğraştırıyor. Kendinden şüpheleniyorsun acaba benim mi kafam basmıyor kaçırdığım bir nokta mı var diye. Malum kimya da felan bir virgül bile çok önemli. Dikkat etmek lazım. Sayısal derslerde özellikle de matematik de yardımcı bir kitap ( mesela fem öss hazırlık kullanmıştım ben ) baya işe yarıyor.

Resim

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 14 Şub 2012, 21:06

Ceros yazdı:AÖL kitapları ünite sonu soruları çoğunlukla yanlış cevaplar çıkıyor. O yüzden o sorulara pek güvenmeyin derim. Dershanenin çok faydası var gerçekten bende seneye gidicem umarım.
Aslında dershanenin faydası tartışılır.
Konuları 1 yılda yetiştirmek için tam gaz gidiyorlar.
Bu yüzden iş kişinin kendisinde bitiyor.
Ben şunu farkettim evde çalışırken konulara çok daha iyi hakim oluyorum.
Evde moralim de iyiyse 10 saate kadar ders çalışabiliyorken,
Sabah 7'de evden çıkıp 14.30'da geri dönüyorum.Bu sürede; kalk, üstünü giyin, kahvaltı yap, evden minübüse yürü, 1 saat yolculuk yap, ordan dersaneye yürü, ders aralarında 5 kere 5 katı in çık, minübüse bin eve gel derken eve gelip ders çalışmaya başladığımda o günün enerjisi büyük ölçüde bitmiş oluyor.Saat 9-10 oldu mu gözlerim kapanıyor.Tatil günlerinde 03.00'den önce yattığımı bilmem mesela.
Dersanenin faydası dergiler ve çözüm DVD'li test kitapları oldu.
Önümüzdeki yıl farklı yayınlar da kitapların içinde DVD'ler koyabilir.

Hakkında hayırlısı arkadaşım...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 14 Şub 2012, 21:14

O yönden biraz eksisi olabilir çok yorucu bir tempoda ilerliyor çünkü çevremdende gördüm ama ne kadar evde çalışırsak çalışalım sayısal derslerde birisinin anlatması ve gerektiğindede soru sormanın sorgulamanın mümkün oldugu bir yer. Benim tanıdıgım hatta dershaneden eksik oldugu kötü oldugu dersten hocayla bire bir ders alıyor dershanenin bir uygulaması olarak ek ücret vs yok yani. Bu yönlerden artısıda var.

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 15 Şub 2012, 16:58

Dershanecilik 10 yılda sektör haline geldiyse bu kadar öğrenci potansiyeli varsa faydası var demektir...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 10 Şub 2013, 06:01

bnde kitapları baştan sona okuyorum türlü türlü kaynaklardan aynı konuya bakarak hepsini birleştirip özet çıkarıyorum onliee test ve çıkmış soru çözüyorum
ve aldıklarım notları belirli günlerde tekrar ediyrm haftada 1 kez
artık kafamdan çıkmıyorlar

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 10 Şub 2013, 08:26

Sözel derslere nasıl çalışılır tabi herkesin kendine göre çalışma yöntemi vardır Açık lisede 2 yıl boyunca çalışırken nerelerde hata yaptığımı sınavlarda anladım. örnek verecek olursam mesela tarih dersinden Bütün beyliklerin kurcusu yaptığı savaşlar kuruluşu yıkılışı hepsini ezberledim ama gelen soru çok ilğinçti Aşağıdaki beyliklerden hangisinin denize kıyısı yoktur. o anda anladım ki harita üzerine çalışmak gerekiyormuş benim verdiğim cevap Karamanda deniz olmadığı için karamanoğlularıydı ama yanlış çıktı karamanoğlularınında toprakları akdenize kadar uzanıyormuş. ikinciside yine tarihten Ortadoğuda kurulan ilk müslüman Türk devleti hangisidir sorusuna ilk olarak Karahanlıları işaretledim ama Mısırda kurulan ilk müslüman türk devletininde Tolunoğluları olduğunu biliyordum acaba dedim mısır ortadoğudamı diye düşündüm sildim karahanlıları Tolunoğlularını işaretledim tabiki yanlış çıktı cevap karahanlılarmış o anda anladım ki ortadoğu devletleri balkan devletleri kafkasya iskandinav ülkeleri neresiymiş haritayı açtım internetten hepsini öğrendim daha sonraki sınavlarımda bana faydası oldu mesela Aşağıdaki ülkelerden hangisi balkan antantı anlaşmasını imzalamamıştır sorusuna az buçuk balkan devletlerini ve komşularını bildiğim için tahmin yürüterek doğru cevaba ulaştım size tavsiyem benim düştüğüm hatalara sizde düşmeyin soruyu iyi okuyun cevaplarını iyi okuyun çallıştığınız derslerin kafanızda kalması için okuduğunuz sözel bir kitabı ezberlemek yerine kendinizi öğretmenin yerine koyun ben olsam buradan nasıl bir soru çıkarırdım diye düşünerek çıkabilecek soruları akılda kalıcı kısa bir şekilde not tutmaya çalışın derim çok uzattım. tabi benim bu yazdıklarıma katılmayanda çıkabilir sadece kendi düşüncelerimi yazdım herkesin düşüncesine fikrine saygım var iyi çalışmalar
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 04 Mar 2013, 18:16

öncelikle ben bu başlığı yeni gördüm :D

ben okuldayken sayısal derslerimi vermişim o yüzden hep sözel derslerim geçen dönem elimde 2-3 kitap vardı almamıştım eniştemde açıktan okuyo o vermişti neyse işte önce ders kitapalrı içeriğinden çalıştım notlarımı çıkardım bitti sonra internetten aynı derslerin örgün eğitimdeki özetlerine baktım sonra kitapların ünite testleri aöldeki sonra online testler daha sonra aölnin en başından geçmiş sınav sorularını çözdüm sonuç tam 30 kredi :)

bu dönem ise emrahın ders notları paylaşımlarını gördüm zaman kaybetmim diye onun notlarını not aldım onlarda bitti onun çıkarmadığı notları ben aölnin kitaplarından çıkardım şimdi ben o notları yazarken anlamamıştım öğrenmemiştim şuanda o yazdıklarımı güzel bir kağıda tekrar not alıyorum önümüzde martı saymazsak 2 ay var :) planımda şu her dersin özetini bitirince online testleri çözücem bakalım anladım mı nerde eksiğim var hangi soruyu yanlış yaptıysam o sorunun cevabını cümleye çevirip not alıyorum :) örneğin bugün dil anlatım testi çözücem :)

çok uzattım :) ama şunun farkındayım ben okulda olsaydım eğer hiç bi şekilde ders çalışmazdım şuan ders çalışmayınca kendimi çok boş hissediyorum. Ve ben cidden istersem başarırım bunu çok iyi biliyorum lise 1 ve 2de okulun son haftasına kadar çalışmazdım ders notlarım hep 0 1 2 dir ama o son hafta bize dayatılan 14 dersin son sınavları herkese girerken ben hep güzel notlar aldım o 0 1 2 ler hep 3 4 5 oldu ve şuan bana bu kızdan bi halt olmaz diyenler şimdi yüzünü eğiyo etrafımda akrabalarımda yıllardır açıktan okuyanların aldığı krediyi ben 1 sınavda aldım şimdi ben bu kızdan bi halt olmaz diyenlerin çocuklarına afedersiniz kıçımla gülüyorum ben inat uğruna bu kadar çok çalışıyorum ve inadına bu sene mezun olucam o kadar !

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 05 Mar 2013, 02:34

ooo şeker süpersn ayynen bnm etrafımdaki açıktan okuyanların hepsine taş çıkarttım
ama keske bnlları yapmayıp okusaydmda diyorum haniii
ama sağlık olsn :)

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 05 Mar 2013, 18:18

ya okulun sadece ortamı iyi yoksa ders işleyen hocaya helal olsun biz sadece 1 hocayı dinlerdik gerisi kaynardı :D ben ortamdan başka bişeyi özlemedim evde otur otur hiç arkadaşım yok lan ilkokul arkadaşlarım var bi tek :D ama böylesi iyi erken bitiriyorum :)

ROJHAN
Doktor

Mesaj gönderen ROJHAN » 06 Mar 2013, 04:17

arkadaşlar kitaptan okuyarak ve online test çözerek güzel uygulamalardan biridir. çünkü tablet yada bilgisayardan kitap okumak tam tersi bedene göze ve beyne zarar verir.
ders okumak mutlaka kitap dergi olmadı. e-link/e-book. yani e-kitap ekranlı cihaz yada normal kitapla okunmalı. soru çözümü ise bilgisayardan yada tabletten çözümü sorun olmaz. ve uzun sürmemeli. kısa aralıklarla çözülmeli ve ekran parlaklığı en aza indirilmeli.
saygılar
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.-Mevlana

HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.

“Serbest Kürsü” sayfasına dön