Merhaba,
Malum herkes biliyor alanların kaldırılmasına müteakip 0,12 - 0,15 kat sayıları 0,12 olarak tek kademede sabitlendi. Süper birşey, sorum ise
geçen sene yapılan sınavda kat sayı olmadı ancak AOBP üzerinde yapılan değişiklik ile herkesin AOBP diploma notu üzerinden hesaplanacaktı ve itiraz edilerek geçen sene uygulanmayarak 1 yıllığına ertelendi ve bu sene AOBP lar diploma notuna göre hesaplanacak? Doğru mu hatırlıyorum arkadaşlar?
Üniversite geçiş sınavları ile ilgili
Üniversite geçiş sınavları ile ilgili
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Re: Üniversite geçiş sınavları ile ilgili
Evet, geçen sene iptal edildi ve bu seneye ertelendi OBP uygulaması. Diploma notunun 5 ile çarpılması ile OBP, çıkan OBP puanının da 0.12 katsayıyla çarpılmasıyla da ham puana eklenecek yerleştirme puanı hesaplanacak bu sene. Önümüzdeki yıllarda yine değişmeler olacaktır Türkiye'nin deneme tahtası eğitim sisteminde ama bu sene böyle...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Sormamın nedeni şuydu malum okullardan gelen puanlar Fen, Anadolu liseleri ciddi puanlar veriyordu diye biliyorum.emrahk yazdı:Evet, geçen sene iptal edildi ve bu seneye ertelendi OBP uygulaması. Diploma notunun 5 ile çarpılması ile OBP, çıkan OBP puanının da 0.12 katsayıyla çarpılmasıyla da ham puana eklenecek yerleştirme puanı hesaplanacak bu sene. Önümüzdeki yıllarda yine değişmeler olacaktır Türkiye'nin deneme tahtası eğitim sisteminde ama bu sene böyle...
Bu sene öyle görünüyor ki herkesin OBP puanı çoğunlukla 40-50 arası olacaktır, bu demek oluyor ki Üni puanları 10 ile 15 puan aşağı gelecektir.
Malum 2011 de Uludağ TIP 535 Puan iken bu sene 504 puan ile aldı.
TIP 2011 de kat sayı varken 510(devlet) puan ile başlarken 2012'de 480 puana geriledi.
Devletin de doktor ihtiyacının artmasından dolayı kontenjanlar ciddi oranda arttırılmaya ve yeni Fakülteler kurulmaya başlandı, bu sene 470'den açılmasını ve 2 sene sonrada TIP puanlarının 450'ye kadar gerileceğini düşünüyorum.
Bu arada ben devlet ünitersitesinde TIP okumak istiyorum

Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
canlar ygs tercihinde ikinci tercih şehir dışı olsn vsrmı. debebi nedir?
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.-Mevlana
HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.
HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.
epidoras yazdı:Sormamın nedeni şuydu malum okullardan gelen puanlar Fen, Anadolu liseleri ciddi puanlar veriyordu diye biliyorum.emrahk yazdı:Evet, geçen sene iptal edildi ve bu seneye ertelendi OBP uygulaması. Diploma notunun 5 ile çarpılması ile OBP, çıkan OBP puanının da 0.12 katsayıyla çarpılmasıyla da ham puana eklenecek yerleştirme puanı hesaplanacak bu sene. Önümüzdeki yıllarda yine değişmeler olacaktır Türkiye'nin deneme tahtası eğitim sisteminde ama bu sene böyle...
Bu sene öyle görünüyor ki herkesin OBP puanı çoğunlukla 40-50 arası olacaktır, bu demek oluyor ki Üni puanları 10 ile 15 puan aşağı gelecektir.
Malum 2011 de Uludağ TIP 535 Puan iken bu sene 504 puan ile aldı.
TIP 2011 de kat sayı varken 510(devlet) puan ile başlarken 2012'de 480 puana geriledi.
Devletin de doktor ihtiyacının artmasından dolayı kontenjanlar ciddi oranda arttırılmaya ve yeni Fakülteler kurulmaya başlandı, bu sene 470'den açılmasını ve 2 sene sonrada TIP puanlarının 450'ye kadar gerileceğini düşünüyorum.
Bu arada ben devlet ünitersitesinde TIP okumak istiyorum
Hedefin çok çok yüksek. Sen sanırım seneye mezun olacaktın ve şunu söyleyeyim, yarından itibaren gece gündüz ders çalışmalı, test çözmelisin. Devlet üniversitelerinden birinde tıp kazanmak için 1.5 milyon öğrenci içinden en düşük puanla öğrenci alan üniversiteyi düşünürsek ilk 5000 içinde olmalısın. İstanbul Üniversitesi ilk 500-600 kişi içinden alıyor, gerisini sen düşün...

Senin eski bir başlıkta da aynı soruna cevap vermiştim. Böyle bir şey söz konusu değil.. Sen İstanbul'da oturuyorsan, iki sınav bölgesi tercihini de İstanbul içi kullanırsın. Birini Kocaeli olarak sisteme yanlışlıkla işlemişlerdir. Önceki konuda demiştim, sanırım okumadın. ÖSYM sınav yerlerini belirlemeden ikinci sınav bölgesinde düzeltme yapıp, onu da İstanbul içi yapmalarını talep edebilirdin. Ama artık geç kalmış olabilirsin, sınav yerlerinin açıklanmasının eli kulağındadır.ROJHAN yazdı:canlar ygs tercihinde ikinci tercih şehir dışı olsn vsrmı. debebi nedir?
Ancak birinci tercihin İstanbul olduğu için çok yüksek ihtimalle zaten İstanbul içinde bir okul çıkar. Ama ÖSYM bu, geçen sene İstanbul'da oturup, Kocaeli'ne sınav yeri çıkan birini haberlerde izlemiştik...

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
anladım emrah. istanbulda öğrenci fazlalığından kaynaklanıyor olabilir. ama o anda düzeltme için ilgili kişiye belirttim ama sistem izin vermiyor dendi. evde sistemden kendimde yapamadım. yani mecburi tercih koyulmuş. dediğin gibi herkes %90 istanbul çıkar diyorlar. hayırlısı bakalım. imkan olursa kocaeline gideriz.
evet diğer konuyu görmemişim. ve bir arkadaşa pm den sordum
evet diğer konuyu görmemişim. ve bir arkadaşa pm den sordum
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Zaten başvuru merkezlerine gitsen de düzeltemezlerdi. Bunun için ÖSYM'ye dilekçe yazmalıydın. Neyse dediğim gibi çok kısa zamanda sınav yerleri açıklanır, ona göre çıkar Kocaeli'ne gidip gitmeyeceğin artık... 

Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk