Dönem Bilgileri hakkında yardım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Dönem Bilgileri hakkında yardım

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 22 Mar 2013, 05:18

Resim

Açık liseye ilk kayıt olduğumda toplam dönem bilgilerimde (7) yazıyordu ve okuduğu dönem ise (1) idi.

Ocakta ilk sınavıma girdim.Sonra dönem (8) olmuş.Bu ne anlama geliyor.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Dönem Bilgileri hakkında yardım

Mesaj gönderen kripton » 22 Mar 2013, 05:21

Bu toplam dönem sizin örgün eğitimde okuduğunuz süre + açık lisede okuduğunuz tüm dönemlerin toplamıdır. Şimdi bir dahaki sınavda döneminiz artacak ve toplam dönem 9, aöl de okuduğunuz dönem 3 olacak
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2013, 05:23

Sanırım 3 yıl örgünde okumuşsun. Ama şaşırdığım dönemine göre kredin çok az.. Sen 2 yıl üst üste 10. sınıfta mı, yoksa 9. sınıfta mı kalmıştın?..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 22 Mar 2013, 05:29

kripton yazdı:Bu toplam dönem sizin örgün eğitimde okuduğunuz süre + açık lisede okuduğunuz tüm dönemlerin toplamıdır. Şimdi bir dahaki sınavda döneminiz artacak ve toplam dönem 9, aöl de okuduğunuz dönem 3 olacak
Aklıma bir şey takıldı bu durumda.

Şimdi ben örgünde ilkokul ve orta öğretimi tamamladım.Yani 8 dönem yapar.Lisede de 2 dönem okudum.(Hazırlık ve Lise1).Bu durum da ilk kayıt olduğum da toplam dönem 10 olmaz mı.

Yoksa yanlışmı biliyorum!

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 22 Mar 2013, 05:33

Hayır buradaki dönem sadece lise hayatınızla belirlenir. Ortaokul felan girmez bu hesaba. Örgün lisede de bir yıl 2 döneme denktir. Yani iki yıl okumuşsanız örgünde 4 dönem eder. Kalıp sınıf tekrarı yaptıysanız onlarda hesap edilip eklenir siz sınıfta kaldınız mı :?:
Resim

Kara_Kedi
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Kara_Kedi » 22 Mar 2013, 05:35

kripton yazdı:Hayır buradaki dönem sadece lise hayatınızla belirlenir. Ortaokul felan girmez bu hesaba. Örgün lisede de bir yıl 2 döneme denktir. Yani iki yıl okumuşsanız örgünde 4 dönem eder. Kalıp sınıf tekrarı yaptıysanız onlarda hesap edilip eklenir siz sınıfta kaldınız mı :?:
Evet.

Hazırlı okuduktan sonra lise 1 de üst üste 2 dönem kalınca olan oldu :(

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 22 Mar 2013, 05:38

Dönem önemli değil siz kredinizi 192 yapın ve tüm zorunlu (ortak) derslerinizi geçin ya da 3 er kez sınava girip muaf olun.
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön