Ortak Ders ve Muafiyet

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ashan

Ortak Ders ve Muafiyet

Mesaj gönderen ashan » 22 Mar 2013, 19:18

Selamlar,
Bu yılın başında ilk kez aöl sınavlarına girdim,
seçtiğim sayısal derslerden başarısız olmama rağmen muaf görünüyorlar. (ortak dersler)
ders seçiminde bu dersleri seçme zorunluluğum var mı ?

Resim

emrahk
Onursal Üye

Re: Ortak Ders ve Muafiyet

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2013, 19:28

Selam, ayrıldığın örgün lisede kaldığın bu derslerden 2 kez kalmış sayılmışsın, AÖL'de girdiğin ilk sınavla da 3. kez kalmış olduğun için muaf olmuşsun. Soruna gelecek olursak, muaf olduğun derslerin zorunluluğu kalktığı için onları seçmen gerekmiyor. Zaten muaf oldukların herkesin korkulu rüyası olan sayısal dersler olduğu için diğer ortak derslerini seçersin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

MuzCumhuriyeti
Çırak

Mesaj gönderen MuzCumhuriyeti » 23 Mar 2013, 06:46

emrahk yazdı:Selam, ayrıldığın örgün lisede kaldığın bu derslerden 2 kez kalmış sayılmışsın, AÖL'de girdiğin ilk sınavla da 3. kez kalmış olduğun için muaf olmuşsun. Soruna gelecek olursak, muaf olduğun derslerin zorunluluğu kalktığı için onları seçmen gerekmiyor. Zaten muaf oldukların herkesin korkulu rüyası olan sayısal dersler olduğu için diğer ortak derslerini seçersin...
Abicim bende tasdikname ile geldim açık liseye. Örgünde 1 yıl okudum ve fizik ve kimyadan kaldım. Fizik-1 ve Kimya-1'i ilk dönem girip başarısız olmama rağmen MUAF görünmüyor.
29.09.2014 Mezun!!!!!!!! :44: :44: :44:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Mar 2013, 00:29

MuzCumhuriyeti yazdı:
emrahk yazdı:Selam, ayrıldığın örgün lisede kaldığın bu derslerden 2 kez kalmış sayılmışsın, AÖL'de girdiğin ilk sınavla da 3. kez kalmış olduğun için muaf olmuşsun. Soruna gelecek olursak, muaf olduğun derslerin zorunluluğu kalktığı için onları seçmen gerekmiyor. Zaten muaf oldukların herkesin korkulu rüyası olan sayısal dersler olduğu için diğer ortak derslerini seçersin...
Abicim bende tasdikname ile geldim açık liseye. Örgünde 1 yıl okudum ve fizik ve kimyadan kaldım. Fizik-1 ve Kimya-1'i ilk dönem girip başarısız olmama rağmen MUAF görünmüyor.
2 yıl üst üste kalanlar için geçerli tek seferde muaf olmak. Sen 1 sene okuyup tasdikname ile ayrıldıysan, belirttiğin dersleri AÖL'de 2 kere sınava girip muaf olabilirsin. Yani örgünde 1 defa kalmış sayılırsın, AÖL'de 2 kez kalınca muafsın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

MuzCumhuriyeti
Çırak

Mesaj gönderen MuzCumhuriyeti » 26 Mar 2013, 02:52

emrahk yazdı:
MuzCumhuriyeti yazdı:
2 yıl üst üste kalanlar için geçerli tek seferde muaf olmak. Sen 1 sene okuyup tasdikname ile ayrıldıysan, belirttiğin dersleri AÖL'de 2 kere sınava girip muaf olabilirsin. Yani örgünde 1 defa kalmış sayılırsın, AÖL'de 2 kez kalınca muafsın...
saol abi:) peki ilk sene kalıp ikinci sene devamsızlıktan kalıncada mı gecerli?
29.09.2014 Mezun!!!!!!!! :44: :44: :44:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Mar 2013, 21:36

Devamsızlıktan kalsan da geçerli...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön