Bu yılın başında ilk kez aöl sınavlarına girdim,
seçtiğim sayısal derslerden başarısız olmama rağmen muaf görünüyorlar. (ortak dersler)
ders seçiminde bu dersleri seçme zorunluluğum var mı ?

Abicim bende tasdikname ile geldim açık liseye. Örgünde 1 yıl okudum ve fizik ve kimyadan kaldım. Fizik-1 ve Kimya-1'i ilk dönem girip başarısız olmama rağmen MUAF görünmüyor.emrahk yazdı:Selam, ayrıldığın örgün lisede kaldığın bu derslerden 2 kez kalmış sayılmışsın, AÖL'de girdiğin ilk sınavla da 3. kez kalmış olduğun için muaf olmuşsun. Soruna gelecek olursak, muaf olduğun derslerin zorunluluğu kalktığı için onları seçmen gerekmiyor. Zaten muaf oldukların herkesin korkulu rüyası olan sayısal dersler olduğu için diğer ortak derslerini seçersin...
2 yıl üst üste kalanlar için geçerli tek seferde muaf olmak. Sen 1 sene okuyup tasdikname ile ayrıldıysan, belirttiğin dersleri AÖL'de 2 kere sınava girip muaf olabilirsin. Yani örgünde 1 defa kalmış sayılırsın, AÖL'de 2 kez kalınca muafsın...MuzCumhuriyeti yazdı:Abicim bende tasdikname ile geldim açık liseye. Örgünde 1 yıl okudum ve fizik ve kimyadan kaldım. Fizik-1 ve Kimya-1'i ilk dönem girip başarısız olmama rağmen MUAF görünmüyor.emrahk yazdı:Selam, ayrıldığın örgün lisede kaldığın bu derslerden 2 kez kalmış sayılmışsın, AÖL'de girdiğin ilk sınavla da 3. kez kalmış olduğun için muaf olmuşsun. Soruna gelecek olursak, muaf olduğun derslerin zorunluluğu kalktığı için onları seçmen gerekmiyor. Zaten muaf oldukların herkesin korkulu rüyası olan sayısal dersler olduğu için diğer ortak derslerini seçersin...
saol abi:) peki ilk sene kalıp ikinci sene devamsızlıktan kalıncada mı gecerli?emrahk yazdı:2 yıl üst üste kalanlar için geçerli tek seferde muaf olmak. Sen 1 sene okuyup tasdikname ile ayrıldıysan, belirttiğin dersleri AÖL'de 2 kere sınava girip muaf olabilirsin. Yani örgünde 1 defa kalmış sayılırsın, AÖL'de 2 kez kalınca muafsın...MuzCumhuriyeti yazdı:Abicim bende tasdikname ile geldim açık liseye. Örgünde 1 yıl okudum ve fizik ve kimyadan kaldım. Fizik-1 ve Kimya-1'i ilk dönem girip başarısız olmama rağmen MUAF görünmüyor.emrahk yazdı:Selam, ayrıldığın örgün lisede kaldığın bu derslerden 2 kez kalmış sayılmışsın, AÖL'de girdiğin ilk sınavla da 3. kez kalmış olduğun için muaf olmuşsun. Soruna gelecek olursak, muaf olduğun derslerin zorunluluğu kalktığı için onları seçmen gerekmiyor. Zaten muaf oldukların herkesin korkulu rüyası olan sayısal dersler olduğu için diğer ortak derslerini seçersin...