sinava bir ay kaldi

Herşey serbest...
aysegül
Asistan

sinava bir ay kaldi

Mesaj gönderen aysegül » 10 Nis 2013, 15:45

arkadaslar sinava 1 ay kaldi ne kadar calistiniz calismanizdan memnun musunuz ?

Kullanıcı avatarı
AÇIK ACEMİ
Doktor

Re: sinava bir ay kaldi

Mesaj gönderen AÇIK ACEMİ » 10 Nis 2013, 16:37

bende yeni başlayanlardanım onliene test çözüp yanlışlarımı kağitlara yazıp tekrar çözüyorum genelde sözel ağirlikli dersler seçtim her gün 1 dersin 2-3 tane onliene testini çözüyorum dil ve anlatım 7-8 kolayda cografyayla edebiyat biraz ağir gibi
kalan kredi:56 toplam kredi:136

Kullanıcı avatarı
AÇIK ACEMİ
Doktor

Mesaj gönderen AÇIK ACEMİ » 10 Nis 2013, 16:38

sizin günde 24 saatlik bir sermayeniz var bunun en az 2 saatini ders çalışmaya ayırmalısınız. Ve bu 2 saatte iki farklı derse çalışmalısınız. 45 dk okuyun. 15 dakka gözden geçirin çalıstıklarınızi. diger dersinizide aynı şekilde 45 artı 15 taktigi ile tamamlayin boylelikle hergün 2 ders çalısırsınız buda hergun farklı iki derse çalışmak suretiyle haftada 14 derse tekabul eder. hergün aynı satte ayni yerde çalışmalısınız . zira bu istikrar icin çok önemli ilk birkaçgün konsantrasyon eksikligi çekersiniz ama sonra düzeliyor unutmayın tasi delen suyun gucu degil devamlı ayni noktaya damlamasıdır yani istikrardır

Kullanıcı avatarı
AÇIK ACEMİ
Doktor

Mesaj gönderen AÇIK ACEMİ » 10 Nis 2013, 16:39

Benim çalışma şeklim şöyle:

her gün bir ders seçiyor ve şu adımları izliyorum,

Online test sorularını açıyorum, 5 testini de boş bırakarak cevaplarını görüntüle kısmına geliyorum, daha sonra tek tek cevaplarla sorulara bakıyor ve cevapları not alıyorum, 5 testi çözüp notları aldıktan sonra ilgili dersin elektronik kitabını açıp, notlara göre önem sıralaması yapıp bilgileniyorum. Tüm kitabı bitirdikten sonra (notlara göre ortalama 1 saat) o 5 deneme sınavına tekrar giriyor ve bu sefer kendim çözüyorum. Aöl de 4 normalde 6. dönemim olmasına rağmen neredeyse boş geçtiğim ders olmuyor, sınavlarda ortalama 80-95 arası alıyorum, hatta dva 5den 100 aldığım olmuştu.

Yöntem size saçma gelebilir, ama yavana atmayın arkadaşlar online test sınavlarında olan sorular zaten geçmiş sınavlardan düzenleniyor. Ee neredeyse tüm sınavların soruları, küçük şık değişiklikleriyle tekrar sorulduğu için bu yöntemle geçmek çok kolay oluyor.

DeKaN
Uzman Doktor

Mesaj gönderen DeKaN » 10 Nis 2013, 17:21

AÇIK ACEMİ yazdı:sizin günde 24 saatlik bir sermayeniz var bunun en az 2 saatini ders çalışmaya ayırmalısınız. Ve bu 2 saatte iki farklı derse çalışmalısınız. 45 dk okuyun. 15 dakka gözden geçirin çalıstıklarınızi. diger dersinizide aynı şekilde 45 artı 15 taktigi ile tamamlayin boylelikle hergün 2 ders çalısırsınız buda hergun farklı iki derse çalışmak suretiyle haftada 14 derse tekabul eder. hergün aynı satte ayni yerde çalışmalısınız . zira bu istikrar icin çok önemli ilk birkaçgün konsantrasyon eksikligi çekersiniz ama sonra düzeliyor unutmayın tasi delen suyun gucu degil devamlı ayni noktaya damlamasıdır yani istikrardır

Bu sözlerini beğendim.
İsyan etmişim ben, öyle bir zerreyim ki aleme baş kaldırmışım.

Kullanıcı avatarı
mavigöz
Uzman Doktor

Mesaj gönderen mavigöz » 10 Nis 2013, 17:31

benim bitti sayılır geçen gün coğrafya felsefe sosyoloji ingilizce kaldı demiştim fakat şuan sadece sosyoloji ve işngilizce kaldı diğer derslerimin online testlerinide çözdüm geçmiş sınav sorularına bakıcam son 2 hafta

Kullanıcı avatarı
Z.Krts
Acemi

Mesaj gönderen Z.Krts » 10 Nis 2013, 20:42

Evet Sınava Az Kaldı... Benim 14 Dersim Var... Bir Tur Üzerinden Geçtim... Hem Soru Çözdüm Hem de Notlar Tuttum... Beni Zorlayacak Olan Derslerim İçinde Ayrıyeten Konu Anlatım Videolarından Yardım Almaya Çalıştım... Biraz Mola Verdim.. Dinlendim Başka Şeylerle İlgilendim... Şimdi Yeniden Ders Çalışmaya Başlayacağım... Zaman Konusun da Özgür Olamadığım İçin Fırsatları Değerlendirmeye Çalışıyorum... Ezber Konusunda Sıkıntı Yaşadığım İçin Soru Tekrarı Yapıyorum...

Mayıs Sınavından Umutsuz Değilim.... Ocak Sınavında Olmadığım Gibi... Rabbim Çalışan Herkese Emeğinin Karşılığını Versin İnşallah...
Geç Olsun Güç Olmasın Dedik Girdik Bir Yola... Rabbim Sen Yüzümüzü Kara Çıkartma...(Amin)

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 10 Nis 2013, 21:31

benimde 11 dersim var ve 4-5 tanesinin sayısal olması biraz moral bozuyor notlarımı aldım geceleri 9 dan 3-4 e kadar test çözüyorum tekrar kitaplarımı okuyorum ama en iyi yöntem sözel dersler için testler bence...hedef 24 kredi hayırlısı bakalım
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

Kullanıcı avatarı
AÇIK ACEMİ
Doktor

Mesaj gönderen AÇIK ACEMİ » 10 Nis 2013, 22:40

ben birazda yok yarın yok öbür gün dedim hata yaptım hani derler ya bugünün işini yarına bırakma diye inşallah 1 ay içinde düzenli bir çalişmayla basarılı oluruz hepimiz hedef 26

Kullanıcı avatarı
sezgii
Doktor

Mesaj gönderen sezgii » 10 Nis 2013, 22:51

AÇIK ACEMİ yazdı:ben birazda yok yarın yok öbür gün dedim hata yaptım hani derler ya bugünün işini yarına bırakma diye inşallah 1 ay içinde düzenli bir çalişmayla basarılı oluruz hepimiz hedef 26
Günde 10 saat çalışırsan başarılı olursun 30 kredi cepte
Varlığım, TÜRK varlığına armağan olsun.
Ne mutlu TÜRKÜM diyene!

Resim

yaseminseda
Uzman

Mesaj gönderen yaseminseda » 10 Nis 2013, 23:28

ben calıstım ama mezun olabilmem için dil ve anlatım 7-8 vermem gerek o yuzden tedırgınım ya veremezsem dıye anlayacağınız buyuk bır stres ıcındeyımmmm
Gün Gelecek"Ben Nerede YanLış Yaptım.?
Diye Düşüneceksin.

Kafan Karışmasın.!!

Elini Kalbine Götür; ANLARSIN.!!....

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 11 Nis 2013, 00:21

tatlım sen dil anlatımdanmı korkruyon bnce en kolay ders o ya emrah abinin ders notlarına bak onlie ve çıkmış soru çözz geçersin kesin :) çok kolay o ya ..

yaseminseda
Uzman

Mesaj gönderen yaseminseda » 11 Nis 2013, 00:23

dedıklerının hepsini yapıyorummm canım benım ıns gecerımmm :)
Gün Gelecek"Ben Nerede YanLış Yaptım.?
Diye Düşüneceksin.

Kafan Karışmasın.!!

Elini Kalbine Götür; ANLARSIN.!!....

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 11 Nis 2013, 01:02

inş. :D

“Serbest Kürsü” sayfasına dön