Diploma Puanı Hk.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
AytenO
Yardımcı Uzman

Diploma Puanı Hk.

Mesaj gönderen AytenO » 22 May 2013, 16:34

Arkadaşlar benim sorunum şu ki ben Türkiyede denklik almak isteyince bana Lise 3 ten devam edenler arasındasınız dediler. ve hesaplanan kredim 102 idi. kaydımı yaptırdım sınavlara girdim ve çok şükür kalan krediyi tamamladım şuan mezunum ama tabi diplomamı nezaman alırım bilmiyorum.

benim lise diploma puanım 102 kredinin dışında seçtiğim derslerden aldığım notlarla mı hesaplanır?

ve herkes gibi puanım 100 üzerinden olurmu?

bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

Ya söyleyen, öğreten bilgin ol, ya dinleyen belleyen öğrenci, üçüncüsü olma.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Diploma Puanı Hk.

Mesaj gönderen kripton » 22 May 2013, 22:21

AytenO yazdı:Arkadaşlar benim sorunum şu ki ben Türkiyede denklik almak isteyince bana Lise 3 ten devam edenler arasındasınız dediler. ve hesaplanan kredim 102 idi. kaydımı yaptırdım sınavlara girdim ve çok şükür kalan krediyi tamamladım şuan mezunum ama tabi diplomamı nezaman alırım bilmiyorum.

benim lise diploma puanım 102 kredinin dışında seçtiğim derslerden aldığım notlarla mı hesaplanır?

ve herkes gibi puanım 100 üzerinden olurmu?

bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.
Sanırım bir süre yurt dışında okuyup Türkiye ye geldiniz. Normalde diploma puanı hesaplanırken sizin örgün eğitimde almış olduğunuz notlar da hesaba dahildir. Sizin için de öyle olması lazım. Yani sadece aöl deki kısmı ile hesaplanmaz.

Diplomalar mezun olduktan sonra 2 ila 3 ay içerisinde verilir.
Resim

AytenO
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen AytenO » 22 May 2013, 22:41

örgünde okuduğum notlarımı nasıl hesaplayacaklar acaba :?

bana kredimi söyleyen bayan dil biliyordu milli eğitim onu görevlendirmiş denklik için

notlara bakarak hesapladı ve bir kağıda şu kişi lise 3 ten devam edenler arasında devam ediyor 102 kredisi vardır diye yazdı

yani aol önceki notlarımı nasıl hesaplayacak benim kafam ona takılıyor :(

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 23 May 2013, 04:41

AytenO yazdı:örgünde okuduğum notlarımı nasıl hesaplayacaklar acaba :?

bana kredimi söyleyen bayan dil biliyordu milli eğitim onu görevlendirmiş denklik için

notlara bakarak hesapladı ve bir kağıda şu kişi lise 3 ten devam edenler arasında devam ediyor 102 kredisi vardır diye yazdı

yani aol önceki notlarımı nasıl hesaplayacak benim kafam ona takılıyor :(
Gözünün önünde gerçekleşip senin şahit olduğun olayların dışında bir de bunun prosedür kısmı vardır bu kısım da sisteme kayıt olur(transkript). 102 krediyi hangi şartlar altında(notlar ile) toplamışsın önemlidir yoksa 102 kredin olduğunu nasıl tespit edecekler. Mantıken Lise ile ilgili tüm eğitim hayatının notları baz alınarak bir diploma notu çıkacaktır aksi mantıken düşünelemez.

Çünkü: Lise 3 den sonraki notların toplanırsa Lise 1 ve 2 yi okuyan öğrencilere karşı sen değerlendirsende değerlendirmesende bir avantajın olur.
Hayır yok notların olmadan sadece geçtiğin ders üzerinden kredin hesaplandı ise burada pozitif negatif ders yorumu yapmak mantıksız olsa bile 102 kredi için geçerli olacak temel not olan 45 olarak mı değerlendirilecek? Bu da senin dezavantaj olur.

Hayır o da olmayacak ve 102 kredin için bütün derslerin 100 ile geçmiş sayılacaksa yuh yani :) hehe :D mantıklı olmaz.
Yürütmenin ve yönetmeliğin bir prosedürü mutlaka vardır. ;)
İstersen diplomanı bekleyip süpriz olmasını beklersin.
İstersen diplomanın hazırlanma sürecine müdahil olarak dilekçe verir sorup soruşturursun.

Saygılar.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

AytenO
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen AytenO » 23 May 2013, 15:25

açıklaman için teşekkürler.

dün bir arkadaşımla aynen bunu tartıştık bizde.

sanırım en iyisi o puanı hesaplayan öğretmeni arayıp sormam olacak (:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön