mrb arkadaşlar ismim mehmet , açık lise ticaret meslek lisesinde okumaktayım ve hafta sonları gidiyorum..
bazı sebeplerden dolayı açık lise'de örgün eğitime biraz geç kaldım ve bu sene ilk senemi tamamlıyorum.
Şimdi Maöl'den Aöl'e geçişlerde kredi düşüsü veya artması oluyormuş alo 147 den bilgi almak istediğim zamna geçiş esnasında belli olur diyorlar. fakat ne kadar kredi kaybedeceğimi bilmedende geçiş yapmam herhalde. Şimdi burada tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum , yakın zaman içersinde HALK EĞİTİMEDE gideceğim bilgim olması acısından burada konu acmak istedim..
Sene sonu yaklaştığından dolayı ve geçen hafta AÖL Sınavlarınında sonuçları açıklanacak ve genel kredim ortalama 40 kadar daha artacaktır... ve 192 kredi ile mezun olunduğu için hesaplarıma göre seneye mezun olabiliyorum ve Üniversite sınavına girebiliyorum.. Son olarak AÖL'de gireceğim sınav kredilerindede artış olacağını duydum şuan 27 kredilik ders seçimi yapabiliyormuşuk. AÖL öğrencisi olduğumuz zaman ne kadar kredilik ders seçme hakkımız vardır ?
kredi bilgilerim
Toplam kredim 119
alan kredisi 9
aöl krediside 110 oluyor sanırım
genel toplam 119 olarak gözkmetedir.
Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum
MAÖL'den AÖL'e geçiş ile ilgili sorum var..
-
- Çırak
Re: MAÖL'den AÖL'e geçiş ile ilgili sorum var..
Merhaba Mehmet, MAÖL'den AÖL'e geçerken alan kredisi silineceği için kredi düşüşü olur, ama sen biraz avantajlısın. Normalde "alan kredisi" komple silinince doğru dürüst bir kredi kalmaz. Senin alan kredin sadece 6 olduğu için, kredi düşüşün de geçiş yaparsan yalnızda 6 olur ve AÖL'ye 110 kredi ile geçiş yaparsın. Mayıs sınavıyla alacağın kredilerle bu miktar tabi ki artacaktır, AÖL'ye geçince 30 kredilik dersten sınava girebilirsin.
Geçiş işlemini yaptığın zaman "alansız" olarak eğitime devam edersin ve 192 krediyi tamamlayıp, zorunlu dersin de kalmayınca mezun olursun. Ayrıca MAÖL'den farklı olarak düz açık lisede İngilizce 7-8 dersi de zorunlu derslerine eklenir...
Geçiş işlemini yaptığın zaman "alansız" olarak eğitime devam edersin ve 192 krediyi tamamlayıp, zorunlu dersin de kalmayınca mezun olursun. Ayrıca MAÖL'den farklı olarak düz açık lisede İngilizce 7-8 dersi de zorunlu derslerine eklenir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Çırak
Teşekkürler Emrah , peki benim suan 15.donemim ve alan kredisi 9 yazıyor. Lise 1 ve 2 ben meslek lisesinde okudum sonra açık liseye geçiş yaptım. Fakat okula gitmedim aol Sınavları'nada girmedim. Simdi alansiz olarak geçiş yapacagım ve suan 3 tane zorunlu dersim
Var ve onlarıda gecmis olduğumuz Sınavda geçtim sayılır.. Benim geçiş esnasında o zaman sadece alan kredisi yani. Suan icin '' 9 '' kredim gidecek başka bir kredi gitmeyecektir ?
Var ve onlarıda gecmis olduğumuz Sınavda geçtim sayılır.. Benim geçiş esnasında o zaman sadece alan kredisi yani. Suan icin '' 9 '' kredim gidecek başka bir kredi gitmeyecektir ?
MEZUN - SOSYAL BİLİMLER
Ben üstte yanlışlıkla 6 demişim, sadece 9 puanın düşülerek 110 puanın AÖL'ye geçmiş olacak. Alansız sistemde dediğim gibi İngilizce 7-8 de zorunlu derslerin olacak ve belki birkaç zorunlu ders daha bir ihtimal eklenir, onları da erittiğinde kredin de yetince mezun olursun...jamesblunt yazdı:Teşekkürler Emrah , peki benim suan 15.donemim ve alan kredisi 9 yazıyor. Lise 1 ve 2 ben meslek lisesinde okudum sonra açık liseye geçiş yaptım. Fakat okula gitmedim aol Sınavları'nada girmedim. Simdi alansiz olarak geçiş yapacagım ve suan 3 tane zorunlu dersim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Çırak
şuan 3 tane zorunlu dersim vardı ve " ingilizce 7 " sınavınada girdim geçen haftaki sınavda.. Ben en iyisi halk eğitime gidip bilgi alayım ve umarım işimi zorlaştırmadan sene mezun olup ünversite sınavına girebilirim.. yardımların için tşk ederim emrahk.
MEZUN - SOSYAL BİLİMLER
Rica ederim, ama Halk Eğitim'de bilgili insan sayısı çok az olur, seni yanlış yönlendirebilirler uyarayım...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk