Milli Güvenlik ??

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
aysegül
Asistan

Milli Güvenlik ??

Mesaj gönderen aysegül » 28 May 2013, 18:31

Arkadaşlar açık lise aol meb alansız derslerde Milli güvenlik 3. ve 4. dönem zorunlu görünüyor ama geçmiş çıkmış sınav soru ve cevaplarda baktığımda Milli güvenlik yok şimdi bu dersi hala var mı yoksa kaldırıldı mı ?

Kullanıcı avatarı
elif işlek
Uzman Doktor

Re: Milli Güvenlik ??

Mesaj gönderen elif işlek » 28 May 2013, 19:40

aysegül yazdı:Arkadaşlar açık lise aol meb alansız derslerde Milli güvenlik 3. ve 4. dönem zorunlu görünüyor ama geçmiş çıkmış sınav soru ve cevaplarda baktığımda Milli güvenlik yok şimdi bu dersi hala var mı yoksa kaldırıldı mı ?
milli güvenlik 1-2 dersini diyorsan çıkmış sorularda var ve dersin kaldırıldığı falan yok halen alansız derslerde zorunlu olarak görünüyor
2010-2011 mayıs sınavında çıkmış sorularda var milli güvenlik-1 3.oturumda, milli güvenlik-2 2.oturumda bir bak istersen..
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"

Kullanıcı avatarı
Hayatmı'OdaNe
Doçent

Mesaj gönderen Hayatmı'OdaNe » 28 May 2013, 22:44

hayr milli güvenlik kaldırıldı ya alansızlardada yok mesela bn 1 verdim 2 den kaldım bir daha vericektim ama ders seçerken gözükmedi mesela onun için o ders kaldırıldı yok normal liselerdede okutulmuyo artık

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 28 May 2013, 23:23

evet yok zorunlu derslerde görünmüyor :|
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
elif işlek
Uzman Doktor

Mesaj gönderen elif işlek » 29 May 2013, 00:58

kaldırıldığını bilmiyordum ama halen zorunlu olarak gözüküyor nasıl oluyor anlamadım :roll:
"Varlığım Türk Varlığına Armağan olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene..!"

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 May 2013, 01:29

Evet, bu dersler müfredattan kaldırıldı ama sanırım AÖL web sitelerinde alansız ders programını güncellemeyi gözden kaçırmış...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

ya_san_01
Acemi

Mesaj gönderen ya_san_01 » 29 May 2013, 02:42

aynı sorun bende de var.geçen sene maöl ye kayıt olmuştum.ama ders seçimi felan yapmamıştım.ve hiç geçen sene kayıt yenileme, sınava girme gibi bir eylemde bulunmamıştım.bu sene aöl ye geçtim.başarısız derslerimde geçen seneden maöl den kalma (galiba otomatik seçilmiş) ilk dönem 10 tane ders seçimi var ve girmedi yazıyor hepsinde.ben bu sene aöl çatısında o girmedi yazanlardan 9 unu verdim bir tek Milli Güvenlik dersi var.Girmedi şeklinde olan.ders seçerken listemde yok.geçmiş sorularda da göremedim.acaba bana mezuniyet aşamasında sorun çıkarır mı?
ADINI DAĞLARA YAZDIĞIMMM?PEH NE YAZACAM BE?BİZ KALBİMİZE YAZDIK, KENDİMİZ DAHİ GÖRMEYİZ...VAY BEE...

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 29 May 2013, 21:22

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19765864.asp

Haberler de de çıktı bu, bu ders kaldırıldı. Ben Milli Güvenlik 1'e girmiştim sonrasında 2'yi seçmek kısmet olmadı :) basit ders aslında örgünden kaldırdılar en azından açık öğretimden kaldırmaya bilirlerdi.

Asker görmek öğrencinin psikolojisini bozumuyormuş dediler Avrupa kaldırın dedi bizimkilerde Avrupanın ağzına bakıyor sonuç itibariyle kalktı :)
En azından toplamda 2 kredi olan bu dersi toplamda 192 kredi olan mezuniyet şarkından da düşerek 190 yapsalardı kaldırmaları daha bir anlamlı olabilirdi. Çünkü yerine ders gelmedi mevcut derslerden açığın kapatılması öğrencinin tercihine bırakıldı.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön