ALAN SECİMİ YARDIM :?:

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
casablanca

ALAN SECİMİ YARDIM :?:

Mesaj gönderen casablanca » 07 Haz 2013, 01:58

herkese merhaba ben foruma yeni üye oldum.

aklıma takılan bir konuda yardım almak istiyorum.

acıkögretim sosyal bilimlere kayıtlıyım. sayısalım cok kötü. matematigi kötü birisi icin en kolay bölüm hangisidir bilmiyorum.bu konuda bana yardım edin lütfen.

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Re: ALAN SECİMİ YARDIM :?:

Mesaj gönderen ozgur » 07 Haz 2013, 07:49

genel kültür bölümü..
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

murattt

Mesaj gönderen murattt » 07 Haz 2013, 08:32

Benim bildigim kadariyla alanlar kalkti

noxx
Doktor

Mesaj gönderen noxx » 07 Haz 2013, 16:50

murattt yazdı:Benim bildigim kadariyla alanlar kalkti
alanlı ögrenciler var

casablanca

Mesaj gönderen casablanca » 09 Haz 2013, 00:21

arkadaslar. kayıt yenileme yaptırcam ama matematigim hic iyi degil. sizce hangi alan matematik bilmeyen birisi icin kolaydır ? lütfen yardım edin

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 10 Haz 2013, 17:35

casablanca yazdı:arkadaslar. kayıt yenileme yaptırcam ama matematigim hic iyi degil. sizce hangi alan matematik bilmeyen birisi icin kolaydır ? lütfen yardım edin
Merhaba öncelikle şunu söyleyim alanlar kalktı artık. Herkes alansız okumak zorunda. Alanlı sistemden kalan sınırlı sayıda kişi alanlı okuyor olabilir ama kademeli olarak alanlar kalktı. Sizin toplam döneminiz 10 veya altı ise alan seçimi yapamazsınız.

Ama hangi alan olursa olsun lise 1 sayısalı görmek zorundasınız. Yani sosyal bölümlerde de genel kültür de de alansız da da lise 1 mat- geo vs.. zorunlu.

Siz bu konuda güzel anlatımı olan üniversiteye hazırlık kitaplarından ve internette ders anlatan sitelerden faydalanabilirsiniz.
Resim

casablanca

Mesaj gönderen casablanca » 11 Haz 2013, 14:48

kripton yazdı:
casablanca yazdı:arkadaslar. kayıt yenileme yaptırcam ama matematigim hic iyi degil. sizce hangi alan matematik bilmeyen birisi icin kolaydır ? lütfen yardım edin
Merhaba öncelikle şunu söyleyim alanlar kalktı artık. Herkes alansız okumak zorunda. Alanlı sistemden kalan sınırlı sayıda kişi alanlı okuyor olabilir ama kademeli olarak alanlar kalktı. Sizin toplam döneminiz 10 veya altı ise alan seçimi yapamazsınız.

Ama hangi alan olursa olsun lise 1 sayısalı görmek zorundasınız. Yani sosyal bölümlerde de genel kültür de de alansız da da lise 1 mat- geo vs.. zorunlu.

Siz bu konuda güzel anlatımı olan üniversiteye hazırlık kitaplarından ve internette ders anlatan sitelerden faydalanabilirsiniz.

sayın kripton cevabın icin sagol ama bi sey daha sorucam.

ben sosyal bilimlerde gözüküyorum şu an yıllar evvel kayıt olmuştum ama şimdi hala kaydım duruyor orda.

sadece 1.sınıftamı matematik zorunlu genel kultur veya sosyal bilimler alanında ?

bide matematikden 3 sınavda basarısız olunca muaf olma duydumda onuda pek anlamadım.

biraz daha aydınlatırsan sevinirim. simdiden tesekkürler

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Haz 2013, 02:23

casablanca yazdı:

ben sosyal bilimlerde gözüküyorum şu an yıllar evvel kayıt olmuştum ama şimdi hala kaydım duruyor orda.

sadece 1.sınıftamı matematik zorunlu genel kultur veya sosyal bilimler alanında ?

bide matematikden 3 sınavda basarısız olunca muaf olma duydumda onuda pek anlamadım.

Aşağıda verdiğim linkte tüm bölümler için ayrı ayrı ders listeleri var. Oradan da bakabilirsin. Evet matematik bu dediğin alanlarda sadece lise 1 için zorunlu ders. Yani senin sorumlu olduğun kitaplar mat-1 ve mat-2 kitapları. 3-4-5-6-7-8 senin için zorunlu değil.

http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

Muaf olma durumu ise şu şekilde. Açık lisede sadece dil ve anlatım dersinden muaf olunmuyor.

Diğer derslerden ise 3 kez sınava girip başarısız olursan muaf olmuş oluyorsun ve o dersi görme zorunluluğun ortadan kalkıyor. Ama muaf olduğun bir dersin kredisini alamazsın. Eksik kalan bu krediyi de seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.

Mesela sen mat-1 den 3 kez sınava girip geçemezsen muaf olursun. Aynı şekilde 3 kez de mat-2 den girmen gerekiyor. Öğrenci sayfandan "öğrencinin muaf olduğu dersler" kısmına tıklayarak muaf olduğun dersleri görebilirsin. " öğrencinin başarısız olduğu dersler " kısmında da (daha önce girmişsen ) kaç kere mat dersinden sınava girip başarısız olduğunu görebilirsin.
Resim

casablanca

Mesaj gönderen casablanca » 13 Haz 2013, 21:26

kripton yazdı:
casablanca yazdı:

Aşağıda verdiğim linkte tüm bölümler için ayrı ayrı ders listeleri var. Oradan da bakabilirsin. Evet matematik bu dediğin alanlarda sadece lise 1 için zorunlu ders. Yani senin sorumlu olduğun kitaplar mat-1 ve mat-2 kitapları. 3-4-5-6-7-8 senin için zorunlu değil.

http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html

Muaf olma durumu ise şu şekilde. Açık lisede sadece dil ve anlatım dersinden muaf olunmuyor.

Diğer derslerden ise 3 kez sınava girip başarısız olursan muaf olmuş oluyorsun ve o dersi görme zorunluluğun ortadan kalkıyor. Ama muaf olduğun bir dersin kredisini alamazsın. Eksik kalan bu krediyi de seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.

Mesela sen mat-1 den 3 kez sınava girip geçemezsen muaf olursun. Aynı şekilde 3 kez de mat-2 den girmen gerekiyor. Öğrenci sayfandan "öğrencinin muaf olduğu dersler" kısmına tıklayarak muaf olduğun dersleri görebilirsin. " öğrencinin başarısız olduğu dersler " kısmında da (daha önce girmişsen ) kaç kere mat dersinden sınava girip başarısız olduğunu görebilirsin.

anladım hocam. o zaman hic alanımı degistirmeden devam etmeliyim.

sayın kripton yapmıs oldugunuz acıklamalarla beni aydınlattınız cok tesekkür ediyorum.

basarılar dilerim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 16 Haz 2013, 00:12

Rica ederim size de başarılar
Resim

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön