Merhaba arkadaşlar.
Lise 3'ün son donemı lıseyı terk etttim. Lise 1 notlarım oldukça guzeldı. Zayıfsız geçtim. Lise 2 notlarım 4tane zayıfım vardı. Lise 3 1.dönemde aynı şekilde 3tane zayıfım vardı. Okulu annem ve babamın vefatından sonra başarısızlık gozlemledım ve bıraktım.
1,5 yıl içerisinde mezun olmam lazım. Şuan açıkogretıme kayıt olsam kaç kredi vereceğini bilmiyorum. Toplamda 192 kredi toplamam gerekiyormuş.
Akşam lisesi için kayıt yaptırmak ıstedım 8- 9000tl'ye bır yılda mezun edeceklerini soyledıler.
Şimdi sizlere sorum;
Sizce 1,5 yıl içerisinde bıtırebılır mıyım? AOL bana kaç kredi verir? ve 1.5 yıl kaç donemden oluşur en fazla kaç kredi alabilirim?
Cevaplayan arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.
Açık mi akşam lisesi mi? Yardımcı olur musunuz?
- Hayatmı'OdaNe
- Doçent
Re: Açık mi akşam lisesi mi? Yardımcı olur musunuz?
su soruna cevap verim eğer +18 1 buçuk yıl 4 dönemden oluşur her dönem en fazla 30 kredi toplarsın ve her dönem 30 aldıgına düşünürsek 120 kredi olr yani okul sana 72 kredi vaerse bile geçersn ama sanmam daha yüksek gelir cçünkü lise 3 terksin bi 90 yada 80 verirlr büyük ihtimal derslerinde iyisse tabi
Hepsini full mu çekmem lazım dediğiniz kredileri almak için yoksa 45 aldiğimda o dersin kredisini tamamlıyor muyum?Hayatmı'OdaNe yazdı:su soruna cevap verim eğer +18 1 buçuk yıl 4 dönemden oluşur her dönem en fazla 30 kredi toplarsın ve her dönem 30 aldıgına düşünürsek 120 kredi olr yani okul sana 72 kredi vaerse bile geçersn ama sanmam daha yüksek gelir cçünkü lise 3 terksin bi 90 yada 80 verirlr büyük ihtimal derslerinde iyisse tabi
Mesala Edebiyat 3 kredi 45 aldiğimda 3kredi alıyor muyum? Yoksa hepsini full yaptiğimda mı 3krediye hak kazanıyorum?
Bilgi verir misiniz. Teşekkür ederim.
Bir dersin kredisini almak için 45 alıp geçmek yeterlidir. 100 alsanız da 45 alsanız da o 3 krediyi alırsınız. Ama yüksek not sizin diploma notunuzu da yükseltir ve bu da üniversite tercihlerinde işinize yararKereminci yazdı: Hepsini full mu çekmem lazım dediğiniz kredileri almak için yoksa 45 aldiğimda o dersin kredisini tamamlıyor muyum?
Mesala Edebiyat 3 kredi 45 aldiğimda 3kredi alıyor muyum? Yoksa hepsini full yaptiğimda mı 3krediye hak kazanıyorum?
Bilgi verir misiniz. Teşekkür ederim.
Siz muhtemelen 5. veya 6. dönemden başlarsınız. Örgün eğitimdeki her bir yıl 2 döneme denk çünkü. Geçmiş olduğunuz derslerin kredisini verirler size. Ve onları bir daha görme zorunluluğunuz olmaz. Kalmış olduğunuz ve daha görmediğiniz dersler ise sizin zorunlu ders listenize eklenir.Kereminci yazdı:Merhaba arkadaşlar.
Lise 3'ün son donemı lıseyı terk etttim. Lise 1 notlarım oldukça guzeldı. Zayıfsız geçtim. Lise 2 notlarım 4tane zayıfım vardı. Lise 3 1.dönemde aynı şekilde 3tane zayıfım vardı. Okulu annem ve babamın vefatından sonra başarısızlık gozlemledım ve bıraktım.
1,5 yıl içerisinde mezun olmam lazım. Şuan açıkogretıme kayıt olsam kaç kredi vereceğini bilmiyorum. Toplamda 192 kredi toplamam gerekiyormuş.
Akşam lisesi için kayıt yaptırmak ıstedım 8- 9000tl'ye bır yılda mezun edeceklerini soyledıler.
Şimdi sizlere sorum;
Sizce 1,5 yıl içerisinde bıtırebılır mıyım? AOL bana kaç kredi verir? ve 1.5 yıl kaç donemden oluşur en fazla kaç kredi alabilirim?
Cevaplayan arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.
17 yaşınızı doldurmuş ve 18 yaşınızdan gün almış iseniz yılda 3 kez sınava girebilirsiniz. Yani 1 yıl = 3 dönem.
Sıfırdan başlayan biri bile 2.5 yılda mezun olabildiğine göre siz 1.5 yılda mezun olabilirsiniz gibi duruyor.
Tabi net bilgi vermek için geçiş yaptıktan sonraki bilgilerinizi bilmek lazım.
Örgün eğitimde okumuş olduğunuz bir yıl için ortalama 50 - 60 kredi verirler. Tabi geçemediğiniz dersler vs.. buna etki eder. Açık lisede bir dönemde en fazla 30 kredilik ders seçimi yapabilirsiniz. Yani bir yılda 90 kredi toplarsınız en fazla (düz lise için konuşuyorum, meslek lisesi biraz daha farklı olabilir)