Kan benim damar benim yeni fenomen

Herşey serbest...
Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Re: Kan benim damar benim yeni fenomen

Mesaj gönderen matias26 » 30 Tem 2013, 19:36

besy yazdı:Mevzunun aslını bilmeden atıp-tutmak çok kolay. Biri ileride maganda olacak der, biri küfürbaz kamyoncu der, biri gider ailesine hakaret eder, küfür eder. Hatta birileri bu konuyu bile gezi direnişine bağlar.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater

Keşke büyük bir ön yargıyla saldırmadan önce, acaba bu yaştaki çocuk kan vermek için niye böyle bir tepki veriyor diye düşünseydiniz
Bence bunu o videoyu çeken yükleyen yayan kişilere söyleyin.Bilmeden bişiyler söylemiş olabilirz ama müneccin değiliz herşeyi bilemeyiz.

İnsanların açığını aramak onu beklemek ne kötü bir iştir!

Genel kültür/Mezun!

Adalet!

besy
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen besy » 30 Tem 2013, 19:44

matias26 yazdı:
besy yazdı:Mevzunun aslını bilmeden atıp-tutmak çok kolay. Biri ileride maganda olacak der, biri küfürbaz kamyoncu der, biri gider ailesine hakaret eder, küfür eder. Hatta birileri bu konuyu bile gezi direnişine bağlar.

Keşke büyük bir ön yargıyla saldırmadan önce, acaba bu yaştaki çocuk kan vermek için niye böyle bir tepki veriyor diye düşünseydiniz
Bence bunu o videoyu çeken yükleyen yayan kişilere söyleyin.Bilmeden bişiyler söylemiş olabilirz ama müneccin değiliz herşeyi bilemeyiz.

Tabii ki en büyük suç bu videoyu yayınlayanda. Ama bir çocuğu ve ailesini 1 dakikalık video yüzünden acımasızca eleştirme hatta hakaret etme hakkını kendinde görenlereydi benim sözüm. "İnsanların açığını aramak onu beklemek ne kötü bir iştir" demişsiniz, bu pusuda birilerinin bir hatasını bekleyip, gördüğünde insafsızca saldıranlar için daha uygun bir söz olur.

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 30 Tem 2013, 19:54

besy yazdı:
matias26 yazdı:

Tabii ki en büyük suç bu videoyu yayınlayanda. Ama bir çocuğu ve ailesini 1 dakikalık video yüzünden acımasızca eleştirme hatta hakaret etme hakkını kendinde görenlereydi benim sözüm. "İnsanların açığını aramak onu beklemek ne kötü bir iştir" demişsiniz, bu pusuda birilerinin bir hatasını bekleyip, gördüğünde insafsızca saldıranlar için daha uygun bir söz olur.
Eleştrme hakkımız var fakat hakaret yok zaten hakaret eden de olmadı bu konu da.. bize fenomen diye sunarlarsa bu tepkimizin olması gayet normal bence..Hasta olduğunu dün öğrendim Allah şifasını versin..İnsanların açığını bekleyen belli bir kesim var bilmem ne sözlük altında toplanan 'angut'lar onları herkes biliyor zaten.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 30 Tem 2013, 20:01

Çocuğa ben de hem gülmüş, hem de "bu kadar terbiyesiz bir velet yetiştirilir mi ya?" diye söylenmiştim. Ama gerçekten büyük geçmiş olsun. Bu arada şunu söyleyeyim, bizim halkımızın büyük çoğunluğu böyledir. Küfür ağızda sakızdır, bunu da bir halt sanar yurdum insanı. Örnek olarak Türklerin yorum yaptığı YouTube videolarını bir açın, yorumlarda her iki kelimeden biri ana-bacı küfürdür. Çok erken yaşlarda sadece Türkçe - Matematik dersi verileceğine, biraz da görgü kuralı, daha da önemlisi "adam olma" dersleri verilmeli. Hiç iyiye gitmiyor bu durum...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

besy
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen besy » 30 Tem 2013, 20:06

matias26 yazdı:
Eleştrme hakkımız var fakat hakaret yok zaten hakaret eden de olmadı bu konu da.. bize fenomen diye sunarlarsa bu tepkimizin olması gayet normal bence..Hasta olduğunu dün öğrendim Allah şifasını versin..İnsanların açığını bekleyen belli bir kesim var bilmem ne sözlük altında toplanan 'angut'lar onları herkes biliyor zaten.
Hakaret görmek için konuya tekrar bir göz atı derim.
Kaldı ki şu an bile konumuz olmamasına rağmen başkalarına hakaret edebiliyorsunuz. Oysa en başta tam da bundan bahsetmiştim: beğenmediğimiz bir şeye hakaret etme hakkını kendimizde görmemiz. Hem de hiç alakası olmayan konularda bile.

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 30 Tem 2013, 20:14

besy yazdı:
matias26 yazdı:
Kaldı ki şu an bile konumuz olmamasına rağmen başkalarına hakaret edebiliyorsunuz. Oysa en başta tam da bundan bahsetmiştim: beğenmediğimiz bir şeye hakaret etme hakkını kendimizde görmemiz. Hem de hiç alakası olmayan konularda bile.
'velet' hakaret mi?

O kesim hakareti çoktan haketmişti bana onları savunmayın insanların açıklarıyla dalga geçenleri övüyüm mü? Alakası mı yok bunlar değil mi insanlar üstünde resimler yapanlar insanlarla dalga geçenler bu videoyu kim yaymış olabilir acaba ?

Beğenmemek derken şu olabilir farklı inanışa inanıyordur siyasi düşüncesi farklıdır vs vs. bunlara elbet saygımız var fakat insanların inanışlarıyla tipleriyle hareketleriyle dalga geçenleri nasıl beğenelim kim beğenir ki beğenen gerçekten var mı ?

Ahlaklı saygılı olan her kesime saygım var fakat bu tiplerin karşısında durmak benim insanlık görevimdir.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

besy
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen besy » 30 Tem 2013, 20:19

matias26 yazdı:
besy yazdı:
matias26 yazdı:
'velet' hakaret mi?

O kesim hakareti çoktan haketmişti bana onları savunmayın insanların açıklarıyla dalga geçenleri övüyüm mü? Alakası mı yok bunlar değil mi insanlar üstünde resimler yapanlar insanlarla dalga geçenler bu videoyu kim yaymış olabilir acaba ?

Beğenmemek derken şu olabilir farklı inanışa inanıyordur siyasi düşüncesi farklıdır vs vs. bunlara elbet saygımız var fakat insanların inanışlarıyla tipleriyle hareketleriyle dalga geçenleri nasıl beğenelim kim beğenir ki beğenen gerçekten var mı ?

Ahlaklı saygılı olan her kesime saygım var fakat bu tiplerin karşısında durmak benim insanlık görevimdir.
Sorun şu ki; yazdığım iletileri sadece kendi üzerinize alıyorsunuz. Size konuya göz atmanızı söylemiştim, kendi iletinize değil...
Siz nasıl hiç yoktan başkalarına "angut" deme hakkını kendinizde görüyorsanız ben de kendimde savunma hakkını görüyorum. Ki benim yaptığım daha insancıl.
Videoyu ise büyük ihtimalle çocuğun bu rahatsızlığını bilen bir yakını çekmiştir.

Kullanıcı avatarı
matias26
Doktor

Mesaj gönderen matias26 » 30 Tem 2013, 20:26

İlk iletinizle genel olarak hitap ettiğiniz için üstüme alınmam gayet normal..

Neyse fikirlerinize saygım var konuyu uzatmak ta istemiyorum.

Çocuğa da acil şifalar.
Genel kültür/Mezun!

Adalet!

besy
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen besy » 30 Tem 2013, 20:32

matias26 yazdı:İlk iletinizle genel olarak hitap ettiğiniz için üstüme alınmam gayet normal..

Neyse fikirlerinize saygım var konuyu uzatmak ta istemiyorum.

Çocuğa da acil şifalar.
Bence de konuyu "kişiselleştirip" uzatmamak lazım.

Cloudyy
Doktor

Mesaj gönderen Cloudyy » 31 Tem 2013, 02:53

Kardeşim çocuk kanını damarını da vermiyorsa vermesin çok meraklı değiliz zaten ama medyanın bunu bize izlettirmesine karşıyım çocuğu kukla gibi kullanıp medyaya koyup Türk enayileri sayesinde rant sağlayıp para kazanmış olay bu yani bu :mrgreen:
Zorlukların göbeğinde, fırsatlar yatıyor.

Açık Öğretim Lisesi - Sosyal Bilimler
MEZUN

Cloudyy
Doktor

Mesaj gönderen Cloudyy » 31 Tem 2013, 02:58

Arkadaşlar benim aklım sizin aklınızı çözemedi, herkes çıkıp bu salak yüzünden yorum yapmasın neden mi yorum yapmaya değmez yani. Kayde alınacak bir şey değil ki

Bir zamanlar ''Olum bak git'' popüler haline geldi hatta kardeşim gitmiş önüne Olum bak git tshirt almış bende onu toz bezi olarak kullanıyorum şu anda. :mrgreen:
Zorlukların göbeğinde, fırsatlar yatıyor.

Açık Öğretim Lisesi - Sosyal Bilimler
MEZUN

besy
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen besy » 31 Tem 2013, 05:20

Cloudyy yazdı:Arkadaşlar benim aklım sizin aklınızı çözemedi, herkes çıkıp bu salak yüzünden yorum yapmasın neden mi yorum yapmaya değmez yani. Kayde alınacak bir şey değil ki

Bir zamanlar ''Olum bak git'' popüler haline geldi hatta kardeşim gitmiş önüne Olum bak git tshirt almış bende onu toz bezi olarak kullanıyorum şu anda. :mrgreen:
Kimin hangi konuda yorum yapacağına siz mi karar veriyorsunuz? Eğer son videoyu izlemişseniz çocuğun hiç de popüler olma gibi bir derdinin olmadığını anlamışsınızdır. Fakat anlaşılan izlememişsiniz ki çocuktan hâlâ "salak" diye bahsedebiliyorsunuz.
Zaten kendisi de konunun kapatılıp unutulmasını istediği için uzatmamak daha iyi.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 02 Ağu 2013, 19:45

Bir daha ki kontrollerim de "kemik benim vücut benim" diye mırıldanacağım. :mrgreen:

ROJHAN
Doktor

Mesaj gönderen ROJHAN » 02 Ağu 2013, 22:46

bende tam ters yorum yapacaktım ama asıl olayı öğrenince üzüldüm. demekki acele etmemek gerekir. yinede bu küfürlere sebep olan sokak ve kötü yetiştirilmiş ortamlar
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.-Mevlana

HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.

Kullanıcı avatarı
4Revenge
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen 4Revenge » 04 Ağu 2013, 07:13

Basmayın siz de çocuğun DAMARINA!
  • Gelecekte Bir gün Gelecek..!

“Serbest Kürsü” sayfasına dön